[Livebox] czas resetu - 4 minuty

Tablica o udostępnianiu połączenia internetowego

Topic author
pablos150
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 21 lip 2006, 21:38
Numer GG: 0
Lokalizacja: Oświęcim

[Livebox] czas resetu - 4 minuty

Nieprzeczytany post autor: pablos150 » 05 wrz 2007, 16:50

Witam!
Czy to normalne, że livebox resetuej mi sie 3-4 minuty? W tym czasie mieści sie wyłączenie zasilania, łapanie synchro i połączenie - najdłużej trwa to łapanie synchro, na modemia nei musialem az tak dlugo czekac, o co chodzi?

Awatar użytkownika

szkot
Bywalec
Bywalec
Posty: 361
Rejestracja: 01 lip 2007, 7:51
Łącze: Wawtel

Re: [Livebox] czas resetu - 4 minuty

Nieprzeczytany post autor: szkot » 05 wrz 2007, 17:17

A jakie masz parametry linii i zawsze tak miałeś z LB czy od niedawna. Teraz była aktualizacja softu i mogą być nowe problemy.


Topic author
pablos150
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 21 lip 2006, 21:38
Numer GG: 0
Lokalizacja: Oświęcim

Re: [Livebox] czas resetu - 4 minuty

Nieprzeczytany post autor: pablos150 » 05 wrz 2007, 20:41

LB mam od jakichs 2 tygodni, i od poczatku tak dlugo sie zalaczal/synchronizowal/resetował.
A jak sprawdzić parametry w LB?

Awatar użytkownika

szkot
Bywalec
Bywalec
Posty: 361
Rejestracja: 01 lip 2007, 7:51
Łącze: Wawtel

Re: [Livebox] czas resetu - 4 minuty

Nieprzeczytany post autor: szkot » 05 wrz 2007, 21:09

Na 192.168.1.1 wchodzisz z prawej strony w Konfigurację zaawansowaną, następnie na środku u góry w Statystyki, a potem Statystyki ADSL.

Awatar użytkownika

bbart
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 64
Rejestracja: 21 sty 2007, 5:43
Łącze: Neostrada
Lokalizacja: Jegłowa

Re: [Livebox] czas resetu - 4 minuty

Nieprzeczytany post autor: bbart » 06 wrz 2007, 16:11

pablos150 pisze:LB mam od jakichs 2 tygodni, i od poczatku tak dlugo sie zalaczal/synchronizowal/resetował.
A jak sprawdzić parametry w LB?[/[uote]


Widzę, że masz LB od niedawna więc dziwię się, że w ogóle przeszkadza Ci to, że masz długi czas resetu, ponieważ tak na mój gust to raczej nie powinieneś go resetować za często. Po co resetujesz LB? Czyżby nie chodził tak jak należy? Przecież nie ma znaczenie ile czasu zajmie reset skoro po tym korzystasz z internetu przez kilka/kilkanaście tygodni i nie musisz już go resetować. LB tak jak każdy inny router służy do tego, aby go skonfigurować i zostawić w spokoju, tzn. zapomnieć o jego istnieniu.
Łącze: Neostrada 1024 kb/s Modem: Livebox TP Dodatkowe usługi: VoIP TP
Sieć: notebook LAN + notebook WiFi + notebook WiFi


Pawel_k
Donator
Donator
Posty: 429
Rejestracja: 04 lip 2004, 8:52
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: [Livebox] czas resetu - 4 minuty

Nieprzeczytany post autor: Pawel_k » 07 wrz 2007, 16:38

Livebox potrafi "synchronizowac" sie po wlaczeniu pare dobrych minut. Pomaga wypiecie->wpiecie przewodu telefonicznego wtedy idzie szybko i sprawnie i diody migaja juz prawidlowo ;)
:)

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości