GameRanger?! Odblokowanie portów, DGN1000. Proszę o pomoc.

Tablica o udostępnianiu połączenia internetowego

Topic author
sroxer
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 94
Rejestracja: 27 gru 2010, 22:10
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

GameRanger?! Odblokowanie portów, DGN1000. Proszę o pomoc.

Nieprzeczytany post autor: sroxer » 05 sie 2011, 18:43

Witam!
Otóż pobrałem wraz ze znajomym program o nazwie GameRanger, służący do toczenia potyczek multi w różne gry. Znajomy posiada internet Neostradę 2mb's, LiveBox(nic nie ustawiał i nie zmieniał),
ja zaś Orange Freedom 6mb's, router Netgear DGN1000.
Nie wiedzieć czemu to właśnie ja otrzymuję problem o zablokowanym porcie http://fotoo.pl/zdjecia/files/2011-08/b9c9418b.png
http://www.gameranger.com/support/netwo ... &rt=1&pp=0 :/
Posiadamy ten sam antywirus: Kaspersky Internet Security 2011, który wyłączamy przed uruchomieniem programu, tak samo zapory Windows 7, posiadamy nawet taki sam system Windows 7.
Z tym, że znajomy może wbić na wszystkie gry, a ja wgl. nie mogę. Dostaję informację, że muszę odblokować port UDP 16000, który wykorzystuje ów program, ale ja mam włączone UPnP.
http://fotoo.pl/zdjecia/files/2011-08/408b3abd.png
Za cholerę nie wiem jak odblokować ten port, na komputerze łączę się w sposób automatyczny nie wpisuję, adresów ip itd.

Gdzieś tu się niby przekierowuje, ale dokładnie nie wiem co mam gdzie wpisać. http://fotoo.pl/zdjecia/files/2011-08/d2d2472f.png

Dodaję oczywiście ten port, do tabeli Services, ale trzeba z nim coś właśnie zrobić w Firewall Rules.

Z góry dziękuję za pomoc. Proszę również o w miarę szybką pomoc.
Obrazek


Topic author
sroxer
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 94
Rejestracja: 27 gru 2010, 22:10
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: GameRanger?! Odblokowanie portów, DGN1000. Proszę o pomo

Nieprzeczytany post autor: sroxer » 06 sie 2011, 13:16

Kurcze nikt nie miał tego routera i nie odblokowywał portów?
Obrazek


VanHelsing
Wiarus
Wiarus
Posty: 2038
Rejestracja: 19 lut 2006, 14:56
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: GameRanger?! Odblokowanie portów, DGN1000. Proszę o pomo

Nieprzeczytany post autor: VanHelsing » 06 sie 2011, 13:46

Możesz wpisać ip swojego kompa do strefy DMZ w WAN Setup.
Netia - już więcej s[wulg.]ć się nie da


Topic author
sroxer
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 94
Rejestracja: 27 gru 2010, 22:10
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: GameRanger?! Odblokowanie portów, DGN1000. Proszę o pomo

Nieprzeczytany post autor: sroxer » 06 sie 2011, 15:01

Robiłem i też lipa, dodałem wg. instrukcji ten port i też kicha. Orange raczej nie blokuje tego portu bo po co?
Co ciekawsze, mam drugi net radiowy i router bez modemu ADSL, TP LINK i on ma więcej opcji i podłączyłem go z tym netem radiowym do swojego kompa o dziwo program ruszył i port się sam przekierował.
Ale z tego co wiem to w routerach linksys, można wyłączyć sobie firewall w routerze tu tego nie ma,
Obrazek


melOOn
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Posty: 607
Rejestracja: 28 mar 2004, 14:53
Łącze: Modem
Numer GG: 7
Lokalizacja: Wrocek

Re: GameRanger?! Odblokowanie portów, DGN1000. Proszę o pomo

Nieprzeczytany post autor: melOOn » 06 sie 2011, 17:52

Uaktualnij firmware może jakiś błąd w sofcie jest. Generalnie wstawienie swojego kompa w strefę DMZ powinno załatwić wszystkie problemy.
Użyteczne linki pomocne w rozwiązaniu problemu:
http://support.netgear.com/app/answers/detail/a_id/1118
http://support.netgear.com/app/answers/detail/a_id/65
http://kbserver.netgear.com/kb_web_files/n101145.asp
http://support.netgear.com/app/answers/detail/a_id/8219


Topic author
sroxer
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 94
Rejestracja: 27 gru 2010, 22:10
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: GameRanger?! Odblokowanie portów, DGN1000. Proszę o pomo

Nieprzeczytany post autor: sroxer » 06 sie 2011, 18:45

melOOn mógłbym Cię prosić, abyś mi to zrobił Team Viewer 6, będę Ci bardzo wdzięczny... Postaram się jakoś odwdzięczyć.
GG: 18738877

Bo ja już nie daję rady z tym, całe 2 dni ślęczyłem.

Info. Wgrany jest najnowszy soft i nie ma tej opcji Port Triggering to pewnie w innym modelu.

Podam Ci wszystkie dane do routera, tylko odezwij się do mnie na gg.
Obrazek

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość