Modem Sagem

Tablica o udostępnianiu połączenia internetowego
galas119
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 21 sie 2011, 12:31
Numer GG: 0

Modem Sagem

Nieprzeczytany postautor: galas119 » 21 sie 2011, 12:43

Witam !

Posiadam modem Sagem fast 800 i podłączony do niego komputer stacjonarny. Niedawno kupiłem Laptopa i chciałbym jednocześnie korzystać z internetu. Czy jest jakaś możliwość podłączenia Komputera i Laptopa do tego modemu? Czy może trzeba kupić inny modem?

Z góry Pozdrawiam !

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


marcin_ketrzyn
Moderator
Moderator
Posty: 613
Rejestracja: 28 maja 2011, 21:24
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Modem Sagem

Nieprzeczytany postautor: marcin_ketrzyn » 21 sie 2011, 13:01

Kup router z wi-fi i bez ciągania kabli będziesz miał internet
Obrazek

Attenuation: 8.4 dB SNR Margin: 8.9 dB Rate (Kbps): Downstream 85198 Upstream 8567 Attainable Rate (Kbps): 93420

Awatar użytkownika
Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1336
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: Modem Sagem

Nieprzeczytany postautor: Scenic » 21 sie 2011, 13:43

galas119 pisze:Posiadam modem Sagem fast 800 i podłączony do niego komputer stacjonarny. Niedawno kupiłem Laptopa i chciałbym jednocześnie korzystać z internetu. Czy jest jakaś możliwość podłączenia Komputera i Laptopa do tego modemu? Czy może trzeba kupić inny modem?


Do modemu nie.Da sie udostepnic internet jednemu komputerowi przez drugi np.przez wifi.
Ale lepiej kupic jakis tani router wifi xDLS.
http://allegro.pl/router-wifi-tp-link-t ... 62063.html
Lub ten wymienić na modem ADSl z 4 portami LAN.
Ostatnio zmieniony 21 sie 2011, 13:57 przez Scenic, łącznie zmieniany 2 razy.
2+2=4

Obrazek

galas119
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 21 sie 2011, 12:31
Numer GG: 0

Re: Modem Sagem

Nieprzeczytany postautor: galas119 » 21 sie 2011, 13:44

Niestety ani komputer ani Laptop nie posiada Wi-Fi
Ostatnio zmieniony 21 sie 2011, 13:48 przez galas119, łącznie zmieniany 1 raz.

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


Awatar użytkownika
Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1336
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: Modem Sagem

Nieprzeczytany postautor: Scenic » 21 sie 2011, 13:48

galas119 pisze:Ok. Dzięki, a ten Router to do czego Podłączyć?

Do modemu Sagem przez port wan. A raczej na odwrót To modem Adls podlaczasz do routera przez port wan :)
2+2=4

Obrazek

galas119
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 21 sie 2011, 12:31
Numer GG: 0

Re: Modem Sagem

Nieprzeczytany postautor: galas119 » 21 sie 2011, 13:49

Czyli muszę kupić taki Router jaki pokazałeś na allegro?

Awatar użytkownika
Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1336
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: Modem Sagem

Nieprzeczytany postautor: Scenic » 21 sie 2011, 13:52

Np.Ten akurat znalazlem najtanszy.Opcja kup teraz.
Z modemu alds podlaczas do portu Wan i ten router rozsyla przez wifi.A jak nie to ma 4
porty lan.Tylko skretki bedzie brakowalo do 1 kompa ;[ Przewod rj45 prosty ;]Taki jak masz teraz z modemu do kompa.Moze masz zapasowy?
2+2=4

Obrazek

galas119
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 21 sie 2011, 12:31
Numer GG: 0

Re: Modem Sagem

Nieprzeczytany postautor: galas119 » 21 sie 2011, 13:54

Nie mam zapasowego

galas119
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 21 sie 2011, 12:31
Numer GG: 0

Re: Modem Sagem

Nieprzeczytany postautor: galas119 » 21 sie 2011, 13:55

Ale to Laptop musi posiadac Wi-Fi?

Awatar użytkownika
Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1336
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: Modem Sagem

Nieprzeczytany postautor: Scenic » 21 sie 2011, 13:56

galas119 pisze:Nie mam zapasowego

To kup lepiej modem adsl z 4 portami lan.
2+2=4

Obrazek

galas119
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 21 sie 2011, 12:31
Numer GG: 0

Re: Modem Sagem

Nieprzeczytany postautor: galas119 » 21 sie 2011, 13:57

Ale jak bym to musiał podłączyć?

galas119
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 21 sie 2011, 12:31
Numer GG: 0

Re: Modem Sagem

Nieprzeczytany postautor: galas119 » 21 sie 2011, 14:03

Ten modem z 4portami lan to taki jaki przedstawiles mi na allegro?

Awatar użytkownika
Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1336
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: Modem Sagem

Nieprzeczytany postautor: Scenic » 21 sie 2011, 14:05

Z gniazda lanem rj45 do portu wan.Z 4 lanow wykorzystujesz 2 do podlaczenia internetu z 2 komputerami.Tylko ze ten obecny modem ma kabel telefoniczny rj11 wiec nie pasuje,wiec dalej brakuje ci jednego kabla rj45 prostego.
2+2=4

Obrazek

galas119
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 21 sie 2011, 12:31
Numer GG: 0

Re: Modem Sagem

Nieprzeczytany postautor: galas119 » 21 sie 2011, 14:07

Kabel USB od Modemu Sagem fast 800 ma zostać podłączony do komputera?

Awatar użytkownika
Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1336
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: Modem Sagem

Nieprzeczytany postautor: Scenic » 21 sie 2011, 14:08

galas119 pisze:Ten modem z 4portami lan to taki jaki przedstawiles mi na allegro?

Nie,on nie ma wbudowanego ADLS.
Zrestza na to samo wychodzi.Z ta roznica ze albo masz 2 modemy wpiete w siebie.Albo jeden.
Ponieważ oba maja 4 porty lan. Ten zamiennik z 4portami i Tylko on bedzie podlaczony z ADSL np.
http://allegro.pl/linksys-wag200g-adsl- ... 54107.html
2+2=4

Obrazek

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.



Wróć do „Udostępnianie połączenia”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 1 gość