Modem Sagem

Tablica o udostępnianiu połączenia internetowego


Topic author
galas119
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 21 sie 2011, 13:31
Numer GG: 0

Re: Modem Sagem

Nieprzeczytany post autor: galas119 » 21 sie 2011, 15:12

OK. Czyli Modem Sagem fast 800 mam odstawić na bok ? I tylko sie posługiwać Routerem?


Topic author
galas119
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 21 sie 2011, 13:31
Numer GG: 0

Re: Modem Sagem

Nieprzeczytany post autor: galas119 » 21 sie 2011, 15:14

Jestem początkującym więc zabardzo nie wiem o co chodzi ;-)


Topic author
galas119
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 21 sie 2011, 13:31
Numer GG: 0

Re: Modem Sagem

Nieprzeczytany post autor: galas119 » 21 sie 2011, 15:20

Bo narazie to ja mam podłączone tak : Kabel idzie od Telefonu Stacjonarnego do modemu i jest drugie wejscie w modemie na USB i tak mam podłączone

Awatar użytkownika

Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1338
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: Modem Sagem

Nieprzeczytany post autor: Scenic » 21 sie 2011, 15:25

galas119 pisze:OK. Czyli Modem Sagem fast 800 mam odstawić na bok ? I tylko sie posługiwać Routerem?

Tak.Jest blad prawdopodobnie ten modem http://allegro.pl/linksys-wag200g-adsl- ... 54107.html ma port wan r11 a nie rj45.Wiec ten rj11 na obrazku po lewej stronie do routera a pozniej lanem do 1 kompa.A drugi kabel lan rj45 prosty ktory bys musial kupic to do drugiego kompa.
Ostatnio zmieniony 21 sie 2011, 15:30 przez Scenic, łącznie zmieniany 1 raz.
2+2=4

Obrazek

Awatar użytkownika

Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1338
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: Modem Sagem

Nieprzeczytany post autor: Scenic » 21 sie 2011, 15:30

Kabel idzie od Telefonu Stacjonarnego do modemu
taki sam pojdzie do tego nowego http://allegro.pl/linksys-wag200g-adsl- ... 54107.html do portu wan.
Pozniej zostaja ci 4 porty lan i musisz dokupic jeden przewod bo drugi dostaniesz z modemem ten pierwszy na obraku po prawej.Taki http://allegro.pl/kabel-sieciowy-prosty ... 67380.html
2+2=4

Obrazek

Awatar użytkownika

Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1338
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: Modem Sagem

Nieprzeczytany post autor: Scenic » 21 sie 2011, 15:39

Twoj obecny router ma port jednak rj11.2 takie porty wiec te posty na 1 stronie sa nieaktualne ;] NIe mozesz podlaczyc z tego twojego routera wanem poniewz on ma wan rj11 a nowe maja rj45.
Wiec tamten odstawiasz a robisz tak jak post wcześniej.
2+2=4

Obrazek

Awatar użytkownika

Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1338
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: Modem Sagem

Nieprzeczytany post autor: Scenic » 21 sie 2011, 19:12

Aha.I jak chcesz to mozesz kupić 10 metrowy ten rj45, czy nawet więcej.Odległość do 100m nie powoduje zakłóceń;-)
Tak zeby wygodnie sie korzystało z tego drugiego komputera:-)
2+2=4

Obrazek


Topic author
galas119
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 21 sie 2011, 13:31
Numer GG: 0

Re: Modem Sagem

Nieprzeczytany post autor: galas119 » 21 sie 2011, 21:31

Czyli swój modem Sagem mam odstawić całkiem na bok? Kabel od telefonu stacjonarnego do modemu portu WAN. I następnie od portu LAN do komputera ? Tylko jaki to kabel idzie, bo w komputerze nie ma wejścia takiego portu.

Awatar użytkownika

Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1338
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: Modem Sagem

Nieprzeczytany post autor: Scenic » 21 sie 2011, 22:34

galas119 pisze:Czyli swój modem Sagem mam odstawić całkiem na bok? Kabel od telefonu stacjonarnego do modemu portu WAN. I następnie od portu LAN do komputera ? Tylko jaki to kabel idzie, bo w komputerze nie ma wejścia takiego portu.

Tak,tak, rj45 prosty, nie masz karty sieciowej w laptopie?
2+2=4

Obrazek


Topic author
galas119
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 21 sie 2011, 13:31
Numer GG: 0

Re: Modem Sagem

Nieprzeczytany post autor: galas119 » 21 sie 2011, 23:15

No dobra idzie ten kabel rj45 prosty ale on idzie od routera do komputera? W komputerze nie ma takiego wejścia

Awatar użytkownika

Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1338
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: Modem Sagem

Nieprzeczytany post autor: Scenic » 22 sie 2011, 4:08

To musi byc karta sieciowa:-)
Moze byc wbudowana w płytę glowna lub osobna do gniazda pci wpieta w płytę.Jak nie masz to musisz kupić.Sprawdź jakimś programem numer płyty głównej. Np. Gigabyte m52 i podaj.Chodzi o kompa stacionarnego?
2+2=4

Obrazek

Awatar użytkownika

Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1338
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: Modem Sagem

Nieprzeczytany post autor: Scenic » 22 sie 2011, 8:08

Taką na USB znalazłem:
http://allegro.pl/karta-sieciowa-lan-us ... 42770.html
Upewnij sie ze nie masz takiego wejścia z tylu obudowy komputera powinno byc.Wiekszasc komputerow to ma. ;]
2+2=4

Obrazek


Topic author
galas119
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 21 sie 2011, 13:31
Numer GG: 0

Re: Modem Sagem

Nieprzeczytany post autor: galas119 » 22 sie 2011, 12:05

W komputerze stacjonarnym mam takie wejście
Ostatnio zmieniony 22 sie 2011, 12:08 przez galas119, łącznie zmieniany 1 raz.


Topic author
galas119
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 21 sie 2011, 13:31
Numer GG: 0

Re: Modem Sagem

Nieprzeczytany post autor: galas119 » 22 sie 2011, 12:06

A po co mam sprawdzać numer płyty głównej?

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości