ZTE COMBO + dg834gv3

Tablica o udostępnianiu połączenia internetowego

Topic author
halford23
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 20 cze 2011, 18:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

ZTE COMBO + dg834gv3

Nieprzeczytany post autor: halford23 » 01 paź 2011, 16:59

Witam,
Mam pytanie odnośnie tych routerów. Zamówiłem ZTE combo na allegro za dosłownie grosze obecnie posiadam dg834gv3 i sprawa się sprowadza do tego czy jak podłącze ZTE(ponoć dobry bo na broadcomie)to będę go mógł podłączyć do dg834gv3 do jednego z portów LAN żeby udostępnić net na dwa kompy i kilka PDA po WIFI? I jeśli tak to jak to skonfigurować?


dom3lek123
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 144
Rejestracja: 20 wrz 2010, 20:34
Łącze: Neostrada
Numer GG: 5216606

Re: ZTE COMBO + dg834gv3

Nieprzeczytany post autor: dom3lek123 » 01 paź 2011, 19:00

Popełniłeś błąd kupując te chińskie gówno...Dostałem ten modem za 20 zł od neo. Przez pewien czas było ok ale później co chwile zawieszał się, wchodząc na strone routera od razu ping 500-1000 do samego modemu. Tracił synchro co 2-3 min. Nigdy więcej nie wezmę sprzętu od neo!
Neo 20 mb
Obrazek


Topic author
halford23
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 20 cze 2011, 18:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: ZTE COMBO + dg834gv3

Nieprzeczytany post autor: halford23 » 01 paź 2011, 20:12

za 1zl w licytacji nowy sprzęt to nie tak wiele:) ma CPU Broadcom więc może będzie lepiej się synchronizować niż obecnie dg834gv3 który przy snr margin: 9, a tłumieniu; 19/18 bd synchronizuje się na 19Mb.


bartez85
Bywalec
Bywalec
Posty: 338
Rejestracja: 13 lip 2011, 20:24
Łącze: Modem
Numer GG: 0

Re: ZTE COMBO + dg834gv3

Nieprzeczytany post autor: bartez85 » 01 paź 2011, 21:27

Bo ten chiński badziew ZTE tyle jest wart :lol: , niestety France Telecom oprócz ZTE ma tylko Sagemy . Nie przeszkadza im to lepiej wymienić mnóstwo liveboxów i ZTE , niż mieć porządny sprzęt operatorski .


Yesteg
Donator
Donator
Posty: 216
Rejestracja: 26 lut 2005, 22:53
Numer GG: 0
Lokalizacja: Pabianice

Re: ZTE COMBO + dg834gv3

Nieprzeczytany post autor: Yesteg » 02 paź 2011, 16:31

A ja sobie chwale ZTE,na nim mam ponizsze parametry,bez zwiech,rozlaczen itp.
ByłoObrazekJestObrazek


Larus
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 208
Rejestracja: 27 lip 2005, 16:56
Numer GG: 0
Lokalizacja: Stargard
Kontakt:

Re: ZTE COMBO + dg834gv3

Nieprzeczytany post autor: Larus » 02 paź 2011, 23:09

A ile błędów CRC/dobę ci to generuje przy takim SNR ? Na pewno pod DMT masz statystyki.

Awatar użytkownika

eXorcist
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 134
Rejestracja: 28 lip 2010, 14:05
Łącze: Neostrada

Re: ZTE COMBO + dg834gv3

Nieprzeczytany post autor: eXorcist » 02 paź 2011, 23:37

Ilość błędów CRC nie świadczą o jakości usługi.
DG834GT
Rate: 7456/640 kbps
SNR Margin: 12/7 dB
Attenuation: 25 (ADSL Extender) /30 dB
ObrazekObrazek


Larus
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 208
Rejestracja: 27 lip 2005, 16:56
Numer GG: 0
Lokalizacja: Stargard
Kontakt:

Re: ZTE COMBO + dg834gv3

Nieprzeczytany post autor: Larus » 02 paź 2011, 23:41

Ale świadczą o "jakości" transmisji, a chciałbym wiedzieć jak to ZTE się spisuje :-) Mam podobne tłumienie i synchro o 3 Mb/s niższe na Thomsonie (BCM).


Topic author
halford23
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 20 cze 2011, 18:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: ZTE COMBO + dg834gv3

Nieprzeczytany post autor: halford23 » 03 paź 2011, 20:36

Czyli nie taki diabeł straszny jak go malują:)
Mi głównie chodzi o to bym mógł regulować sobie SNR Margin bo obecnie na dg834gv3 zapina mi się na około 19300 przy SNR 8/9dB
A jak bym sobie obniżył do 4dB to pewnie by zsynchronizował się w granicach 22000 przy 19dB tłumienia.


Topic author
halford23
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 20 cze 2011, 18:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: ZTE COMBO + dg834gv3

Nieprzeczytany post autor: halford23 » 06 paź 2011, 17:51

Mam mały problem mianowicie DMT Tool nie chce się połączyć z ZTE COMBO. Jak wciskam "connect" to po pewnym czasie mignie mi pole login i password na czerwono i tyle. Login nie zmieniałem i hasła też nie więc jest standardowe admin; admin.
Co może być przyczyną tego ? OrbMT łączy się bez problemów.


Yesteg
Donator
Donator
Posty: 216
Rejestracja: 26 lut 2005, 22:53
Numer GG: 0
Lokalizacja: Pabianice

Re: ZTE COMBO + dg834gv3

Nieprzeczytany post autor: Yesteg » 07 paź 2011, 0:51

halford23 pisze:Mam mały problem mianowicie DMT Tool nie chce się połączyć z ZTE COMBO. Jak wciskam "connect" to po pewnym czasie mignie mi pole login i password na czerwono i tyle. Login nie zmieniałem i hasła też nie więc jest standardowe admin; admin.
Co może być przyczyną tego ? OrbMT łączy się bez problemów.

U mnie jest to samo.
ByłoObrazekJestObrazek


mar_1
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 274
Rejestracja: 15 lis 2009, 21:35
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: Podhale (18)

Re: ZTE COMBO + dg834gv3

Nieprzeczytany post autor: mar_1 » 07 paź 2011, 1:37

halford23 pisze:DMT Tool nie chce się połączyć z ZTE COMBO. (...) OrbMT łączy się bez problemów.

Niestety tak to właśnie wygląda.
Na szczęście margines SNR i parę innych parametrów - da się ustawić przez telnet.
Obrazek (att. 16dB na ADSL2+)- DGT-tłumienie D1:18,7dB, synchr. (50xxx/8568)


Larus
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 208
Rejestracja: 27 lip 2005, 16:56
Numer GG: 0
Lokalizacja: Stargard
Kontakt:

Re: ZTE COMBO + dg834gv3

Nieprzeczytany post autor: Larus » 07 paź 2011, 21:10

A na pewno DMTv8 odpalacie ? DMT/Orb oba działają przez telnet właśnie.

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Majestic-12 [Bot] i 3 gości