Pomoc w konfiguracji Livebox 2.0 z AP PANWA2204A

Tablica o udostępnianiu połączenia internetowego
Michal K
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Posty: 605
Rejestracja: 07 kwie 2010, 16:53
Numer GG: 0

Pomoc w konfiguracji Livebox 2.0 z AP PANWA2204A

Nieprzeczytany postautor: Michal K » 29 mar 2012, 7:15

Witam. Chce zrobić taką sieć:

Livebox z nim będą nadal się łączyć komputery po WIFI ale dla 2 urządzeń chcę postawić AP. Chcę go połączyc z Liveboxem za pomocą WIFI i na PC oraz PS3 sygnał rozsyłać po ETTH kablu
AP jakim dysponuje dostałem kiedys od lokalnej radiówki jest to mało znany BLACK BOX PANWA2204A

dzięki za pomoc
Koniec z Neo i ich 10Mb/s teraz jest:

Obrazek

Play LTE 1800MHz bez umowy 45złmc 100GB limitu :)

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


michalsobo
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 272
Rejestracja: 18 paź 2010, 22:41
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: 34

Re: Pomoc w konfiguracji Livebox 2.0 z AP PANWA2204A

Nieprzeczytany postautor: michalsobo » 29 mar 2012, 15:42

Zarzucasz AP Client, jeśli to ma router to bridge mode zamiast routing.
ObrazekObrazek

Michal K
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Posty: 605
Rejestracja: 07 kwie 2010, 16:53
Numer GG: 0

Re: Pomoc w konfiguracji Livebox 2.0 z AP PANWA2204A

Nieprzeczytany postautor: Michal K » 29 mar 2012, 16:42

On ma w Operation mod tryby Routing, bridge oraz wisp

http://speedy.sh/vQVYr/AP.rar

Pod tym linkiem tylko wycinek z rutera proszę o pomoc bo nie ogarniam tego sam
Koniec z Neo i ich 10Mb/s teraz jest:

Obrazek

Play LTE 1800MHz bez umowy 45złmc 100GB limitu :)

michalsobo
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 272
Rejestracja: 18 paź 2010, 22:41
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: 34

Re: Pomoc w konfiguracji Livebox 2.0 z AP PANWA2204A

Nieprzeczytany postautor: michalsobo » 29 mar 2012, 19:52

No to zaczynamy
lan setup: ip z puli liveboxa co nadaje kompom
maska taką jak ma livebox
getaway adres liveboxa
kolejne

kolejne tam masz bridge w operation mode

wan dhcp client

wireless basic setting było ok
ObrazekObrazek

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


Michal K
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Posty: 605
Rejestracja: 07 kwie 2010, 16:53
Numer GG: 0

Re: Pomoc w konfiguracji Livebox 2.0 z AP PANWA2204A

Nieprzeczytany postautor: Michal K » 29 mar 2012, 21:47

getaway to k

WIFI ustawic na Client i jaki mode dać??
Koniec z Neo i ich 10Mb/s teraz jest:

Obrazek

Play LTE 1800MHz bez umowy 45złmc 100GB limitu :)

michalsobo
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 272
Rejestracja: 18 paź 2010, 22:41
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: 34

Re: Pomoc w konfiguracji Livebox 2.0 z AP PANWA2204A

Nieprzeczytany postautor: michalsobo » 29 mar 2012, 22:41

AP client i SSID liveboxa
ObrazekObrazek

Michal K
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Posty: 605
Rejestracja: 07 kwie 2010, 16:53
Numer GG: 0

Re: Pomoc w konfiguracji Livebox 2.0 z AP PANWA2204A

Nieprzeczytany postautor: Michal K » 05 kwie 2012, 8:49

Dobra robie tak:

Tryb Bridge, dalej wpisuje adres IP LAN 192.168.1.15 (do późniejszej konfiguracji Ap, IP z puli Liveboxa) niżej wpisuje 255.255.255.0, następnie wybieram DHCP Client i wybieram encryption bo nie mam zabezpieczeń. W ustawieniach WiFi wybieram tryb pracy Client wpisuje nazwe sieci umnie jest to NeoTP
I nic... nic sie nie dzieje nie ma sieci nie ma internetu...
Chyba lipny ten AP i trzeba bedzie zakupic inny tani
Co byście polecili taniego i małego i najlepiej czarnego
Koniec z Neo i ich 10Mb/s teraz jest:

Obrazek

Play LTE 1800MHz bez umowy 45złmc 100GB limitu :)

michalsobo
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 272
Rejestracja: 18 paź 2010, 22:41
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: 34

Re: Pomoc w konfiguracji Livebox 2.0 z AP PANWA2204A

Nieprzeczytany postautor: michalsobo » 05 kwie 2012, 14:06

Nie linkuje się wogóle ? Może trzeba klucz wpa albo do listy filtrowania dodać jeśli tak sieć zabezpieczona
ObrazekObrazek

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.



Wróć do „Udostępnianie połączenia”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 3 gości