Livebox 2.0 + DLink DSL2740B problem

Tablica o udostępnianiu połączenia internetowego

Topic author
Michal K
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Posty: 605
Rejestracja: 07 kwie 2010, 17:53
Numer GG: 0

Livebox 2.0 + DLink DSL2740B problem

Nieprzeczytany post autor: Michal K » 18 cze 2012, 6:43

Wczoraj postanowiłem z ciekawosci podłączyć kabelek z internetem do DLINKa
Kabel podłączyłem do portu nr1 a z nr 2 do kompa. Odziwo od razu uzyskałem połączenie, nic nie konfigurowałem internet miałem z Dlinka za równo po WIFI jak i kablu. Ale problem występuje z Liveboxem w tym czasie nie mozna kożystac z internetu bezpośrednio z Liveboxa prez WIFI. Mimo że są 2 sieci to net działa tylko z Dlinka...
Oco w tym biega?? Może trzeba jakos inaczej DLinka ustawić, bo jak mówie nic nie ustawiałem podłączyłem i net był
PS
Przywróćiłem tez Dlinka do fabryki i tez tak samo jest
Koniec z Neo i ich 10Mb/s teraz jest:

Obrazek

Play LTE 1800MHz bez umowy 45złmc 100GB limitu :)

Awatar użytkownika

Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1338
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: Livebox 2.0 + DLink DSL2740B problem

Nieprzeczytany post autor: Scenic » 18 cze 2012, 7:47

Poczytaj sobie wątek netgear + edimax w tym dziale.Szczególnie wypowiedź michałsobo i moją.
2+2=4

Obrazek


Topic author
Michal K
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Posty: 605
Rejestracja: 07 kwie 2010, 17:53
Numer GG: 0

Re: Livebox 2.0 + DLink DSL2740B problem

Nieprzeczytany post autor: Michal K » 01 lip 2012, 7:10

Nie maiłem kiedy napisać i w sumie nie miałem potrzeby bo sie nie bawiłem. Wkur... mnie zasieg WIFI Liveboxa i znowu działałem z DLinkiem aby zrobic go jako AP i znowu dupa

Po lanie działa OK internet mam ale po WIFI nie mam nawet strona rutera nie wchodzi...

DLINKa podłączyłem do 3 posrtu w Liveboxie (1 to PC, 2 do TV) a DLINKu ustawiłem tak:
Obrazek
Czyli IP z puli Liveboxa który ma pule z 10-150, DHCP Disable czyli wyłączone i po WIFI nic nie idzie...

Ruter ustawiony w Bridge
Obrazek
Koniec z Neo i ich 10Mb/s teraz jest:

Obrazek

Play LTE 1800MHz bez umowy 45złmc 100GB limitu :)

Awatar użytkownika

Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1338
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: Livebox 2.0 + DLink DSL2740B problem

Nieprzeczytany post autor: Scenic » 01 lip 2012, 7:32

Ustaw router w tryb Pppoe/a.
2+2=4

Obrazek


Topic author
Michal K
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Posty: 605
Rejestracja: 07 kwie 2010, 17:53
Numer GG: 0

Re: Livebox 2.0 + DLink DSL2740B problem

Nieprzeczytany post autor: Michal K » 01 lip 2012, 10:49

problem rozwiązałem... Dziwny problem miałem bo WIFI w DLinku było ustawiony tylko N a zmieniłem na BGN i działa wszystko... Tzn WIFI działa zarówno z Liveboxa jak i DLINKA a po kablu działa tak samo na każdym. Teraz jak mam ustawione WIFI BGN to i tak mi dziala na N ale na samym N nie chiało
Koniec z Neo i ich 10Mb/s teraz jest:

Obrazek

Play LTE 1800MHz bez umowy 45złmc 100GB limitu :)

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość