tl-wn727n v3 w trybie soft ap nie widzi modemu

Tablica o udostępnianiu połączenia internetowego
Awatar użytkownika
buggg
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 170
Rejestracja: 03 lut 2007, 12:31
Kontaktowanie:

tl-wn727n v3 w trybie soft ap nie widzi modemu

Nieprzeczytany postautor: buggg » 26 paź 2012, 15:01

witam,

to jest karta sieciowa wifi na usb ralink rt5370 (tylko v3). dolaczone oprogramowanie w trybie soft ap nie widzi mojego modemu huawei, tylko karty sieciowe. czy jest na to rada?

pozdrawiam

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


Awatar użytkownika
Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1336
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: tl-wn727n v3 w trybie soft ap nie widzi modemu

Nieprzeczytany postautor: Scenic » 27 paź 2012, 7:42

Jakiego modemu?
Tryb Ap służy do dzielenia(rozsyłania) internetu przez wifi.
2+2=4

Obrazek

Awatar użytkownika
buggg
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 170
Rejestracja: 03 lut 2007, 12:31
Kontaktowanie:

Re: tl-wn727n v3 w trybie soft ap nie widzi modemu

Nieprzeczytany postautor: buggg » 28 paź 2012, 11:57

drogi userze, no wlasnie sluzy, ale trzeba wybrac urzadzenie, z ktorego ten internet jest pobierany. niestety oprogramowanie dolaczone do karty chce tylko udostepniac siec z innych kart sieciowych, a nie z modemu.

Awatar użytkownika
Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1336
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: tl-wn727n v3 w trybie soft ap nie widzi modemu

Nieprzeczytany postautor: Scenic » 28 paź 2012, 12:19

Nie polecam dzielenia internetu przez kartę wifi.
To po 1.
Po drugie w opcji danego połączenia w windows masz taką zakładke udostępnianie.
Np. Nazwa twojego połączenia to 3g
klikasz właściwości i tam znajdziesz udostępnianie
wybierasz twojej karcie sieciowej.
Pisze z tel. więc lepszej instrukcji nie napisze.
Ogólnie lepiej nie bawić się w takie rzeczy.
Zawsze możesz kupić sobie modęm ktory ma z sobie router wifi i po problemie ;-)
Coś w stylu http://www.chip.pl/news/sprzet/urzadzen ... ym-miejscu
2+2=4

Obrazek

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.



Wróć do „Udostępnianie połączenia”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość