Duże straty prędkości po wifi

Tablica o udostępnianiu połączenia internetowego

Topic author
manfred12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 17 sty 2013, 16:57
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: Podhale
Kontakt:

Re: Duże straty prędkości po wifi

Nieprzeczytany post autor: manfred12 » 17 sty 2013, 20:52

Ona w sumie jest tak ustawiona że najbardziej przybliżona jest w stronę routera.


Topic author
manfred12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 17 sty 2013, 16:57
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: Podhale
Kontakt:

Re: Duże straty prędkości po wifi

Nieprzeczytany post autor: manfred12 » 17 sty 2013, 20:56

Czyli optymalnie będzie zakupić ten router TP-LINK TD-W8961ND oraz taką kartę TP-LINK TL-WN851ND

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Duże straty prędkości po wifi

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 17 sty 2013, 20:58

manfred12 pisze:Czyli optymalnie będzie zakupić ten router TP-LINK TD-W8961ND oraz taką kartę TP-LINK TL-WN851ND


Tak, tylko sprawdź czy masz gniazdo PCI , niektóre nowe płyty w cale nie mają PCI tylko samo PCI-e i trzeba będzie poszukać innej karty.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
manfred12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 17 sty 2013, 16:57
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: Podhale
Kontakt:

Re: Duże straty prędkości po wifi

Nieprzeczytany post autor: manfred12 » 17 sty 2013, 21:01

Moja płyta to Asus P5Q-E
2 x PCI Express 2.0 x16 slots, support ATI CrossFireX™ technology, at x8 link
(PCIe x16_1 blue, PCIe x16_2 black*)
1 x PCI Express x16 slot at max. x4 link(black)
2 x PCI Express x1 slots
2 x PCI slots
*PCI Express x16_2 slot (black at max. x8 link)

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Duże straty prędkości po wifi

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 17 sty 2013, 21:04

manfred12 pisze:Moja płyta to Asus P5Q-E
2 x PCI Express 2.0 x16 slots, support ATI CrossFireX™ technology, at x8 link
(PCIe x16_1 blue, PCIe x16_2 black*)
1 x PCI Express x16 slot at max. x4 link(black)
2 x PCI Express x1 slots
2 x PCI slots
*PCI Express x16_2 slot (black at max. x8 link)


Czyli obojętnie co kupisz bo jest PCI-e i PCI, byle tylko karta była B/G/N.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
manfred12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 17 sty 2013, 16:57
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: Podhale
Kontakt:

Re: Duże straty prędkości po wifi

Nieprzeczytany post autor: manfred12 » 17 sty 2013, 21:09

No dzięki serdeczne za pomoc.


A mam jeszcze jedno pytanie bo posiadam podłączony do dekodera enki taki routerTL-WR743ND jako AP. A gdybym tak zamienił z tym routerem TDW8901G to zmieni coś w prędkości?


Topic author
manfred12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 17 sty 2013, 16:57
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: Podhale
Kontakt:

Re: Duże straty prędkości po wifi

Nieprzeczytany post autor: manfred12 » 19 sty 2013, 6:42

nikt nie doradzi?

Awatar użytkownika

Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1338
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: Duże straty prędkości po wifi

Nieprzeczytany post autor: Scenic » 19 sty 2013, 9:21

Musiałbys połączyć go z tym modemem co masz np lan lan i używać Wifi w N.
Bo ten router nie wspiera Adsl.
2+2=4

Obrazek


Topic author
manfred12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 17 sty 2013, 16:57
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: Podhale
Kontakt:

Re: Duże straty prędkości po wifi

Nieprzeczytany post autor: manfred12 » 19 sty 2013, 9:37

W poniedziałek odbieram kartę do komputera może to pomoże jeśli nie to wymienia router. Dam znać jak poszło. Dzieki za pomoc


Topic author
manfred12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 17 sty 2013, 16:57
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: Podhale
Kontakt:

Re: Duże straty prędkości po wifi

Nieprzeczytany post autor: manfred12 » 21 sty 2013, 19:37

Wymieniłem router na w/w. Prędkośc skoczyła na 19Mb/s. Natomiast nie widzę różnicy pomiędzy kartą sieciową na usb TLWN723N a ta która zainstalowałem czyli TL WN851ND. Mam wrażenie że na takim samym poziomie odbierają sygnal wifi. Chyba ze mam coś źle skonfigurowane. Dodatkowo sygnał na załączonym oprogramowaniu jest o jedną kreskę słabszy niż sygnał sąsiada :-) Coś chyba mam nie tak skonfigurowane. Jesli ktoś może mi pomóc skonfigurować optymalnie urządzenia będę serdecznie wdzięczny.

Awatar użytkownika

Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1338
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: Duże straty prędkości po wifi

Nieprzeczytany post autor: Scenic » 21 sty 2013, 19:41

Łączysz wie w N czy g?
2+2=4

Obrazek


Topic author
manfred12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 17 sty 2013, 16:57
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: Podhale
Kontakt:

Re: Duże straty prędkości po wifi

Nieprzeczytany post autor: manfred12 » 21 sty 2013, 19:51

b+g+n

Czy dodatkowo może mi ktos pomóc skonfigurować AP TLWR743ND który mam podłaczony do dekodera enki i do nowego nabytku TP-LINK TD-W8961ND
Ostatnio zmieniony 21 sty 2013, 20:07 przez manfred12, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Duże straty prędkości po wifi

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 21 sty 2013, 20:05

Wymuś pracę w samym N.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
manfred12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 17 sty 2013, 16:57
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: Podhale
Kontakt:

Re: Duże straty prędkości po wifi

Nieprzeczytany post autor: manfred12 » 21 sty 2013, 20:09

Zrobione natomiast mam pytanie WDS Encryption Type ma być na AES? i Encryption tez AES

Awatar użytkownika

Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1338
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: Duże straty prędkości po wifi

Nieprzeczytany post autor: Scenic » 21 sty 2013, 20:22

Tak
2+2=4

Obrazek

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość