Problem z górnej półki.

Tablica o udostępnianiu połączenia internetowego

Topic author
Durex4d
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 8
Rejestracja: 09 lut 2013, 12:15
Numer GG: 0

Problem z górnej półki.

Nieprzeczytany post autor: Durex4d » 09 lut 2013, 12:27

Witam serdecznie dopiero co się zarejestrowałem mam ogromny problem mam internet radiowy trudno nazwać go internetem więc chce zmienić nie mówny wogóle o nic przejdzmy do mojego pytania mojej sprawy a więc nie mam juz telefonu stacjonarnego(ale całe okablowanie mam podłączone ) a chce internet z Netii dzwoniłem do Babki mówiła że nie ma opcji bo nie podejdzie ale była na tyle nie inteligentna że nie pomogła mi więc ja zapytałem a jak bym wykupił łacze z tp nie wiem czy dokładnie tak się to nazywa
powiedziała że wtedy by było możliwość dobrze że wcześniej się troszke zapoznałem z tematem a więc mam z grubsza już wiecie oco mi chodzi szukam jakiegoś punktu zaczepienia gdzie napisać zadzwonić żeby mi to udostępnili jaka cena tego by była ? i czy jest taka opcja wogóle proszę o pomoc bo z tym internetem co mam to sie wytrzymać nie da niby 4 mega a chodzi jak 0,5 słabiak jakich mało z góry dziękuje za pomoc miłego weekendu i ostatków życze pozdrawiam :D


VanHelsing
Wiarus
Wiarus
Posty: 2038
Rejestracja: 19 lut 2006, 14:56
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Problem z górnej półki.

Nieprzeczytany post autor: VanHelsing » 09 lut 2013, 12:40

Możesz wziąć Neo, wtedy jak jest linia bez problemu powinni założyć, ale bez telefonu będziesz płacił dodatkowo 30zł za kabel.

Możesz też wziąć najtańsze abo telefoniczne za 32zł w TP i wtedy będziesz mógł założyć net z Netii.
Po dwóch latach możesz zawiesić telefon (koszt 21zł/m-c).

Na linii TP innej opcji raczej niema.
Oczywiście niema praktycznie żadnej gwarancji prędkości, więc jak jesteś daleko od centrali, to też na cuda nie licz.
Netia - już więcej s[wulg.]ć się nie da


Topic author
Durex4d
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 8
Rejestracja: 09 lut 2013, 12:15
Numer GG: 0

Re: Problem z górnej półki.

Nieprzeczytany post autor: Durex4d » 09 lut 2013, 12:48

Telefon nie wchodzi w gre;/ 30 zł miesięcznie mówisz?? i internet z neostrady ?

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Problem z górnej półki.

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 09 lut 2013, 13:02

No tak, utrzymanie łącza + neo.
Ale najpierw zorientuj się jak u sąsiadów z szybkościami , bo się okaże że jest 6km do centrali i dostaniesz jakieś 1Mb .
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


VanHelsing
Wiarus
Wiarus
Posty: 2038
Rejestracja: 19 lut 2006, 14:56
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Problem z górnej półki.

Nieprzeczytany post autor: VanHelsing » 09 lut 2013, 13:03

@Durex4d
Przecież nie musisz z niego korzystać, a bez tego nie zamówisz Netii (na linii TP bez telefonu zawsze trzeba płacić za kabel, nawet jak weźmiesz net z innej firmy).
Co do Neo, poczytaj jak tam chodzi youtube: viewtopic.php?f=8&p=231764#p231764
Netia - już więcej s[wulg.]ć się nie da


Topic author
Durex4d
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 8
Rejestracja: 09 lut 2013, 12:15
Numer GG: 0

Re: Problem z górnej półki.

Nieprzeczytany post autor: Durex4d » 09 lut 2013, 13:23

nie wiem co mają sąsiedzi mieszkam na wsi tylko jeden sąsiad ma internet reszta to starsze osoby które nawet nie mają komputera. Czyli wiem od czego zacząc teraz jakiś kontakt do nich to łącze ogarnac a co do internetu nie wiem jaki wziaść i tu kolejny dylemat każdy kroi jak może przecież to nasz kochany kraj Polska...teraz płace 60 zł za niby nic


Topic author
Durex4d
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 8
Rejestracja: 09 lut 2013, 12:15
Numer GG: 0

Re: Problem z górnej półki.

Nieprzeczytany post autor: Durex4d » 13 lut 2013, 15:24

Panowie pomórzcie mi z tymi namiarami na ten kabel żeby utrzymać na łącze nie mam pomysłu na punkt zaczepienia dziękuje z góry pozdrawiam...:]


VanHelsing
Wiarus
Wiarus
Posty: 2038
Rejestracja: 19 lut 2006, 14:56
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Problem z górnej półki.

Nieprzeczytany post autor: VanHelsing » 13 lut 2013, 15:25

A ja nie wiem o co pytasz.
Namiary masz na stronie operatora, a miesięczny koszt internetu na linii TP to min. ~80zł/m-c (przynajmniej przez pierwsze dwa lata).
Netia - już więcej s[wulg.]ć się nie da


Topic author
Durex4d
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 8
Rejestracja: 09 lut 2013, 12:15
Numer GG: 0

Re: Problem z górnej półki.

Nieprzeczytany post autor: Durex4d » 13 lut 2013, 15:50

VanHelsing 80 zł to co nie moge wziąść mniejszego internetu kurde to jest chore


VanHelsing
Wiarus
Wiarus
Posty: 2038
Rejestracja: 19 lut 2006, 14:56
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Problem z górnej półki.

Nieprzeczytany post autor: VanHelsing » 13 lut 2013, 16:03

Niema wolniejszej opcji niż "do 10Mb" i jest to cena abo razem z comiesięczną opłatą za kabel (49zł+30zł), z telefonem wyszłoby 2zł drożej.
Netia - już więcej s[wulg.]ć się nie da

Awatar użytkownika

Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1338
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: Problem z górnej półki.

Nieprzeczytany post autor: Scenic » 13 lut 2013, 16:15

Durex4d pisze:VanHelsing 80 zł to co nie moge wziąść mniejszego internetu kurde to jest chore

Można taniej zawieszając telefon.
21,53zł+49zł za neo do 10Mb.
70,53 mies.
Tańszej opcji nie ma.
Niestety tak to wygląda.
Sam net jest tani ale niestety musisz mieć Tel dodatkowo.
Całe orange.

Kiedyś z czego co czytałem można było zawiesić telefon w dniu podpisania umowy.
Obecnie nie wiem jak to wygląda.
2+2=4

Obrazek


VanHelsing
Wiarus
Wiarus
Posty: 2038
Rejestracja: 19 lut 2006, 14:56
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Problem z górnej półki.

Nieprzeczytany post autor: VanHelsing » 13 lut 2013, 16:21

@Scenic
No właśnie obecne promocje niby mają zakaz zawieszenia telefonu.
Chyba że jest jakiś sposób żeby to ominąć.
Netia - już więcej s[wulg.]ć się nie da

Awatar użytkownika

Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1338
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: Problem z górnej półki.

Nieprzeczytany post autor: Scenic » 13 lut 2013, 16:27

No to wymyślili sposób wymuszenie 30zł dodatkowo zamiast 20zł.
Jeśli to prawda to 80 zł za opcję do 10Mb to żal.pl.
Za tą cenę można mieć 2 łącza po 30Mb u niektórych ;-)

Może ktoś to potwierdzić.?
2+2=4

Obrazek


Topic author
Durex4d
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 8
Rejestracja: 09 lut 2013, 12:15
Numer GG: 0

Re: Problem z górnej półki.

Nieprzeczytany post autor: Durex4d » 13 lut 2013, 19:09

VanHelsing źle Ciebie zrozumiałem bo myślalem że ty powiedziałeś 80 za internet a Ty odrazu wliczyłeś mi ten koszt przyłaczenia co miesiąc te 30 zł.
Ale panowie gadałem z kolegą mój sąsiad znad przeciwka jak to mówią kolega ze szkoły byłem mniejsza z tym zgadaliśmy się on będzie brał w netii oferte szybki internet max20mega + telefon podaje link http://www.netia.pl/oferta-dom/promocje ... lefon.html
mówiliście żebym się pytał o internet mówił że z tych 20 powinien mieć od 6-10 mega pewne mi by to absolutnie wystarczało.Przechodze do sedna sprawy wzioł bym wtedy ten internet z telefonem czyli wtedy bym nie musiał płacić co miesiąc za przyłączenie czyli te 30 zł co mówiliśmy??. Tylko raz za aktywacje czy coś takiego jak by to wyglądało ?


VanHelsing
Wiarus
Wiarus
Posty: 2038
Rejestracja: 19 lut 2006, 14:56
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Problem z górnej półki.

Nieprzeczytany post autor: VanHelsing » 13 lut 2013, 19:15

@Durex4d
Przeczytaj najpierw regulamin, który jest na tamtej stronie (Ciebie będzie pewnie dotyczyła opcja BSA, w najlepszym razie LLU).
Dla BSA najtańszy pakiet (10Mb i telefon z taryfą wieczory i weekendy) w Netii kosztuje ~86zł (66zł kosztuje na na CU, czyli własnej linii Netii).
Ale skoro nie masz teraz aktywnej w TP linii to pewnie tego nie dasz rady zamówić.

Więc jak koniecznie chcesz net z Netii, to musisz najpierw wziąć telefon z TP (najtańszy 32zł/m-c), żeby mieć aktywną linię i dopiero potem net w Netii (10Mb za 46zł/m-c).

Najpierw zleć w TP wywiad techniczny żeby Ci dokładnie powiedzieli czy mogą w ogóle Cię podpiąć do netu i na jaką prędkość możesz liczyć.
A od tego kolegi weź screena z parametrami z jego routera (tabelki jak w tym temacie viewtopic.php?f=15&t=17862&start=4380 )
Netia - już więcej s[wulg.]ć się nie da

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości