Możliwość wykożystania złaczy Rj45 modemu w trybie bridge?

Tablica o udostępnianiu połączenia internetowego

Topic author
Ricki
Bywalec
Bywalec
Posty: 344
Rejestracja: 23 sie 2005, 10:08
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: Rawicz

Możliwość wykożystania złaczy Rj45 modemu w trybie bridge?

Nieprzeczytany post autor: Ricki » 23 mar 2013, 19:25

Moja sieć składa się obecnie z modemu Netgear DGN2000, który działa jako modem w trybie bridge. Ruter to Ovislink WL-1600gl z Tomato, tutaj mam podział internetu na trzy komputery po lan plus jedno złącze udostępnia siec do rutera TP Link WR941ND z DD-WRT działającego w trybie switch dla kolejnych czterech urządzeń (tunery sat). Na obu ruterach wi-fi udostępnia sygnał dla telefonów tworząc jedna sieć. Aktualnie chciałbym podłączyć bramkę VOIP PAP2T, ale wszystkie złącza LAN już mam zajęte, czy w takim razie mogę podłączyć ja do Netgear'a i sygnał przejdzie przez WAN?

Awatar użytkownika

Vieslav
Moderator
Moderator
Posty: 965
Rejestracja: 28 lip 2006, 12:30
Łącze: Modem
Numer GG: 0
Lokalizacja: 0-81

Re: Możliwość wykożystania złaczy Rj45 modemu w trybie bridg

Nieprzeczytany post autor: Vieslav » 04 maja 2013, 10:34

Próbuj. Jeśli podłączysz internet do LAN to przez wifi na pewno będzie działać. Przez LAN nie sprawdzałem. Tylko pamiętaj, że w tym przypadku możesz mieć podłączone tylko jedno urządzenie na raz do Netgeara. Więcej nie będzie działać.
Obrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4981
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Możliwość wykożystania złaczy Rj45 modemu w trybie bridg

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 04 maja 2013, 11:04

Dokładnie, tak nie zadziała , bridge = jedno urządzenie (czasami nawet działa tylko jeden port LAN a reszta jest nie aktywna ale to zależy od urządzenia).
Chyba najprościej kupić switcha, albo jakiegoś ovislinka i zrobić most wi-fi (wtedy sobie postawisz obok bramki i masz z głowy kable).
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość