Livebox + router Pentax p6360

Tablica o udostępnianiu połączenia internetowego

Topic author
square15
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 16 mar 2014, 17:11
Numer GG: 0

Livebox + router Pentax p6360

Nieprzeczytany post autor: square15 » 16 mar 2014, 17:23

Z liveboxa do naszego mieszkania podciagniety jest kabel internetowy. Przy probie podlaczenia go do naszego routera pentax p6360 w celu zalozenia sieci bezprzewodowej wystepuje cos dziwnego u sasiadow ktorzy korzystaja z wi-fi liveboxa odpala sie stronka startowa naszego pentaxa i nie maja dostepu do internetu mimo iz podlaczaja sie do innej sieci niz ta co my stworzylismy. Czy istnieje mozliwosc naprawienia tego problemu, jak skonfigurowac router? Z gory dziekuje.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4984
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Livebox + router Pentax p6360

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 16 mar 2014, 18:42

Nazwy routera nie przekręciłeś czasami ?
Kabel z Liveboxa nie podłączaj do WAN tylko do LAN w pentaxie a w pentaxie wyłącz DHCP. (i ustaw IP z takiej samej puli ją ma Livebox).
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
square15
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 16 mar 2014, 17:11
Numer GG: 0

Re: Livebox + router Pentax p6360

Nieprzeczytany post autor: square15 » 16 mar 2014, 22:50

No tak oczywiscie chodzilo o pentagram, odchyly od aparatow :P jestem raczej laikiem w tych sprawach i nie do konca zrozumialem ta druga czesc dotyczaca ip.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4984
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Livebox + router Pentax p6360

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 16 mar 2014, 23:21

Na stronie 34 instrukcji masz opisany Serwer DHCP , masz go wyłączyć.
Dopiero po wyłączeniu serwera DHCP podłącz Liveboxa do portu LAN 1
Nic więcej zmieniać nie trzeba poza ustawieniami sieci radiowej wedle upodobań.
https://d1dmfej9n5lgmh.cloudfront.net/p ... 1368650137
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


ptnss
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 17 mar 2015, 21:21
Numer GG: 0

Re: Livebox + router Pentax p6360

Nieprzeczytany post autor: ptnss » 17 mar 2015, 21:41

A może nadaje na tym samym kanale?

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość