Livebox 3.0 jakieś informacje ?

Nasze modemy/routery.
sorbo
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 112
Rejestracja: 07 wrz 2004, 23:12
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: lol

Livebox 3.0 jakieś informacje ?

Nieprzeczytany postautor: sorbo » 03 sty 2013, 11:39

Podobno ma być na początku tego roku prowadzone są już testy. Tłumaczone z francuskiego przez translator parę poprawek mniej więcej wiadomo o co biega.


Livebox 3.0 producent ZTE
Obrazek

Orange zaprezentowała nowego Livebox i jego nowy box TV, Livebox Play i Play TV. Obsługuje ADSL2 +, VDSL2 i + FTTH dostępem do Internetu, 4 porty Gigabit Ethernet (do 1 Gbps), n dwuzakresowe WiFi (2,4 GHz i 5 GHz) ochrona przez klucz WEP, WPA lub WPA2 i 2 porty USB dla udostępniania drukarki lub dysku twardego. Zwykłe diody Livebox zostały zastąpione przez ekranu OLED podający informacje (login, Telefonia, Orange TV, ...)

Tunery
Obrazek
Obrazek

Play Livebox dekoder TV jest wyposażony w procesor Intel Atom CE4257 Groveland, 2 tunery DVB-T, 3 porty USB 3.0, 320GB dysk twardy, wyjście HDMI, kompozytowe gniazda wideo i odtwarzacz BluRay. Projektowanie dekodera również korzyści z danego Odtwórz Livebox z On / Off, przyciski P + i P-i monochromatyczny ekran informacji (numer kanału, pozycja odtwarzania wideo lub dysku .  Interfejs posiada również telewizję zaktualizowany z interfejsem bliżej do nowego interfejsu Orange TV (dostępne w dekoderach UHD87, UHD87 szczupła i UHD86) pobierania aplikacji , obsługa Portali społecznościowych Facebook i Twitter z telewizji i surfowania w Internecie za pomocą przeglądarki Opera. Zdalne sterowanie Livebox Play TV jest dobrze dostosowany do nowych zastosowań.Play Livebox będzie pre-order jutro na stronie Orange, ale będzie on dostępny tylko od 6 lutego 2012 roku. Livebox jest konieczne, aby skorzystać z Livebox 200Mbps Fibre oferty zaplanowano na luty. Przybycie Livebox zmieni rzeczy w pakietach, które zostaną powiązane (Livebox tym, bez zaangażowania, wybór dobra ...?)

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


tarinQ
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 130
Rejestracja: 06 lis 2010, 9:56
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Livebox 3.0 jakieś informacje ?

Nieprzeczytany postautor: tarinQ » 04 sty 2013, 11:29

Jak we Francji w lutym 2013 to u nas w roku 2014/15 zawita :)

Wgl jak dajesz jakieś info to dodawaj też jego źródło!!

sorbo
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 112
Rejestracja: 07 wrz 2004, 23:12
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: lol

Re: Livebox 3.0 jakieś informacje ?

Nieprzeczytany postautor: sorbo » 04 sty 2013, 21:17

Informację o Livebox 3.0 otrzymałem od konsultanta że prowadzone są testy. Będzie niby dostępny na poczatku roku. Chciałem wymienic Sagema na DGT o którego prosiłem przy zamówienu Neo Fiber. LB 3.0 ma VDSL2 . Dlatego się tym zainteresowałem

mila1094
Bywalec
Bywalec
Posty: 554
Rejestracja: 03 sty 2009, 15:50
Numer GG: 0
Lokalizacja: Poznań

Re: Livebox 3.0 jakieś informacje ?

Nieprzeczytany postautor: mila1094 » 07 sty 2013, 23:48

Poważnie chcą oferować jakiś chiński shit zamiast sprawdzonego modemu naszej polskiej produkcji w przypadku VDSL2? I do tego widzę, że we Francji inwestują w FTTH (200 Mbps). Szkoda tylko, że:

-Youtube zacina i pewnie dalej będzie zacinał
-Pingi i tak są kosmiczne w porównaniu do kablówek :lol:

Swoją drogą, gdzieś ty znalazł konsultanta co interesuje się nie tylko tym co do niego należy? :shock:
Obrazek

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


k_e_m_o_t
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 138
Rejestracja: 23 gru 2012, 22:02
Numer GG: 0

Re: Livebox 3.0 jakieś informacje ?

Nieprzeczytany postautor: k_e_m_o_t » 30 sty 2013, 19:27

Trwają już szkolenia z nowego LB, pierwsza partia ma dotrzeć pod koniec lutego.

Lucek92
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 134
Rejestracja: 24 gru 2011, 10:38
Łącze: Neostrada
Numer GG: 5805081

Re: Livebox 3.0 jakieś informacje ?

Nieprzeczytany postautor: Lucek92 » 30 sty 2013, 19:35

No coś się dzieje, bo technicy dostają program do testowania Liveboxa 1,2 i 3.
Wcześniejsza wersja była do testów na Liveboxie 1 i 2.

k_e_m_o_t
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 138
Rejestracja: 23 gru 2012, 22:02
Numer GG: 0

Re: Livebox 3.0 jakieś informacje ?

Nieprzeczytany postautor: k_e_m_o_t » 30 sty 2013, 21:31

i znów się pojawi masa klientów chcących wymienić LB na nowszy tak o - bo inny kolor i sąsiad ma :P

Awatar użytkownika
Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1336
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: Livebox 3.0 jakieś informacje ?

Nieprzeczytany postautor: Scenic » 30 sty 2013, 21:59

k_e_m_o_t pisze:i znów się pojawi masa klientów chcących wymienić LB na nowszy tak o - bo inny kolor i sąsiad ma :P

Może to będzie dobry modem do światełka Ftth a z racji tego, że u mnie światło będzie w przeciągu 1,5 roku to może skorzystam.
Na Allegro napewno się pojawią ;-)
2+2=4

Obrazek

k_e_m_o_t
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 138
Rejestracja: 23 gru 2012, 22:02
Numer GG: 0

Re: Livebox 3.0 jakieś informacje ?

Nieprzeczytany postautor: k_e_m_o_t » 30 sty 2013, 23:23

czy ja wiem czy będą na allegro.. ostatnio Tepsa dość skutecznie monitoruje portale aukcje itd odnośnie ich sprzętu (LB, Dekodery), z resztą nie bardzo widzę sens sprzedaży takich urządzeń - zysk niewielki a kara za niezwrócony LB to 300 zł a za dekoder 650 zł.

Awatar użytkownika
snajpi222
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 52
Rejestracja: 21 lis 2012, 23:40
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: UE

Re: Livebox 3.0 jakieś informacje ?

Nieprzeczytany postautor: snajpi222 » 31 sty 2013, 7:11

Ciekawe czy w końcu pójdą po rozum do głowy i będzie możliwość podłączenia dekodera czy tego playera przez WIFI a nie tak jak teraz skrętka przez środek mieszkania do podłączenia Tv

mila1094
Bywalec
Bywalec
Posty: 554
Rejestracja: 03 sty 2009, 15:50
Numer GG: 0
Lokalizacja: Poznań

Re: Livebox 3.0 jakieś informacje ?

Nieprzeczytany postautor: mila1094 » 11 lut 2013, 3:27

Filmik o LB 3.0 nazywanym też Livebox Play z angielskimi napisami

http://orange.com/pl/prasa/komunikaty-p ... d-7-lutego
Obrazek

spythere
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 09 lut 2010, 17:28
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Livebox 3.0 jakieś informacje ?

Nieprzeczytany postautor: spythere » 21 lut 2013, 15:00

Wczoraj sprawdzałem formularz zamówienia na stronie orange i był do wyboru Livebox 3.0... dzisiaj już go nie widać :D
ADSL
Interleaved
7456/640
DownMargin:11
UpMargin:17
DownLineAttenuation:12.5
UpLineAttenuation:7
Obrazek

k_e_m_o_t
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 138
Rejestracja: 23 gru 2012, 22:02
Numer GG: 0

Re: Livebox 3.0 jakieś informacje ?

Nieprzeczytany postautor: k_e_m_o_t » 21 lut 2013, 22:48

LB 3.0 będzie dostępny od 1 Marca ale póki co tylko do VDSL i to pakietowego (z TV albo z VoIP)

Awatar użytkownika
Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1336
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: Livebox 3.0 jakieś informacje ?

Nieprzeczytany postautor: Scenic » 01 mar 2013, 15:52

Jest info,że livebox zastąpi obecne modemy VDSL sagema i dgt i te modemy mają docelowo zniknąć z oferty tp.
2+2=4

Obrazek

przemo1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 27
Rejestracja: 02 wrz 2013, 14:14
Numer GG: 0

Re: Livebox 3.0 jakieś informacje ?

Nieprzeczytany postautor: przemo1 » 14 wrz 2013, 12:52

Kilka fotek wnętrza LB3 znalezionych w sieci dla zainteresowanych :D
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.



Wróć do „Sprzęt”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość