TP-Link TD-W8960N zasieg

Nasze modemy/routery.
gregorio9999
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 215
Rejestracja: 01 maja 2013, 10:44
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: TP-Link TD-W8960N zasieg

Nieprzeczytany postautor: gregorio9999 » 03 lut 2014, 15:56

Best mam pytanie czy z anteną 2x 3dbi starczy ? Na dom 194 m2 ? Bo nigdzie nie mogę dostać wersji v5 nawet przez internet jeszcze nie ma :) A ja chcę kupić używkę z wersją v4 i 2x 3dbi na gwarancji jeszcze 22 miesiące i czy się opłaca przecież zawsze można potem doje bać mocniejsze anteny nom? Ruter używka za 110 zł a za nowy v4 163 zł więc bardziej opłaca kupić anteny nie? A i czy tp-link będzie lepszy od livebox 2.0?
Attenuation: 13.5 dB SNR Margin: 21.6 dB Rate (Kbps): Downstream 12448 Upstream 959 Attainable Rate (Kbps): 23992

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4927
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: TP-Link TD-W8960N zasieg

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 03 lut 2014, 19:33

W ogóle twoje zetafony mają tryb N na WiFi że uparłeś się na dwie anteny ? Na b/g nic to nie da.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

bartek85
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 219
Rejestracja: 28 sty 2010, 12:11
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: TP-Link TD-W8960N zasieg

Nieprzeczytany postautor: bartek85 » 03 lut 2014, 20:21

Potwierdzam jakość WL 5460. Używam je od kilku lat i to jeszcze zakupione jako używki. Moje są akurat z APPro ale do domowego użytku to nie jest potrzebne. Działają w bardzo ciężkich warunkach (zaśmiecony eter) i nie odnotowałem żeby się jakiś powiesił.
ObrazekObrazek

gregorio9999
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 215
Rejestracja: 01 maja 2013, 10:44
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: TP-Link TD-W8960N zasieg

Nieprzeczytany postautor: gregorio9999 » 06 lut 2014, 17:57

Wie ktoś gdzie sprzedają wersje V5? Albo kupował ktoś taką wersje w ostatnim czasie to jak tak to niech powie w jakim sklepie
Attenuation: 13.5 dB SNR Margin: 21.6 dB Rate (Kbps): Downstream 12448 Upstream 959 Attainable Rate (Kbps): 23992

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


gregorio9999
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 215
Rejestracja: 01 maja 2013, 10:44
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: TP-Link TD-W8960N zasieg

Nieprzeczytany postautor: gregorio9999 » 10 mar 2014, 19:47

czy Spliter adsl jest potrzebny przy modemie jak nie korzystam z telefonu i czy pełni jakaś funkcję ochroną?
Attenuation: 13.5 dB SNR Margin: 21.6 dB Rate (Kbps): Downstream 12448 Upstream 959 Attainable Rate (Kbps): 23992

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4927
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: TP-Link TD-W8960N zasieg

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 10 mar 2014, 20:05

gregorio9999 pisze:czy Spliter adsl jest potrzebny przy modemie jak nie korzystam z telefonu i czy pełni jakaś funkcję ochroną?

Jak nie masz na tej linii telefonu to nie jest potrzebny, żadnej ochrony nie zapewnia.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

TytusXP
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 193
Rejestracja: 11 lis 2013, 11:38
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: Dąbrowa Tarnowska / Gmina Mędrzechów
Kontaktowanie:

Re: TP-Link TD-W8960N zasieg

Nieprzeczytany postautor: TytusXP » 12 mar 2014, 9:09

Od niedawna mam router TP-LINK TD-W8960N v4., firmware najnowsze. Niestety, miałem nadzieję, że będzie pokazywał w statystykach ADSL takie dane jak Delay i Interleaved Depth, bo widziałem screeny, że te routery mogą to pokazać... Nie pokazuje... Wprawdzie jeszcze go nie podłączyłem do linii ADSL w domu rodzinnym, bo na razie służy mi w mieście jako router zwykły (dzięki opcji zmiany LAN na WAN). Pytanie: Czy marudzę zawczasu, bo po podłączeniu do ADSL pokaże mi jednak te dane pomimo obecnego braku takiej rubryki w tabelce? I drugie pytanie: Jeśli nie pokaże, to czy jest jakiś sposób, aby się do nich dobrać (telnet???)???

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4927
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: TP-Link TD-W8960N zasieg

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 12 mar 2014, 9:35

TytusXP pisze:Od niedawna mam router TP-LINK TD-W8960N v4., firmware najnowsze. Niestety, miałem nadzieję, że będzie pokazywał w statystykach ADSL takie dane jak Delay i Interleaved Depth, bo widziałem screeny, że te routery mogą to pokazać... Nie pokazuje... Wprawdzie jeszcze go nie podłączyłem do linii ADSL w domu rodzinnym, bo na razie służy mi w mieście jako router zwykły (dzięki opcji zmiany LAN na WAN). Pytanie: Czy marudzę zawczasu, bo po podłączeniu do ADSL pokaże mi jednak te dane pomimo obecnego braku takiej rubryki w tabelce? I drugie pytanie: Jeśli nie pokaże, to czy jest jakiś sposób, aby się do nich dobrać (telnet???)???


Sam sobie odpowiedziałeś.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

TytusXP
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 193
Rejestracja: 11 lis 2013, 11:38
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: Dąbrowa Tarnowska / Gmina Mędrzechów
Kontaktowanie:

Re: TP-Link TD-W8960N zasieg

Nieprzeczytany postautor: TytusXP » 12 mar 2014, 9:46

To znaczy?
Podejrzałem tabelkę xDSL i oczywiście rubryki nie są wypełnione (to normalne), ale nie ma w ogóle parametru Delay i depth...
Ja wiem, że jak mam ustawiony WAN RJ45, to nic nie pokaże, bo nie ma czym wypełnić tabelki., ale puste rubryki chyba powinny być, a ich nie ma (znaczy się są ale bez tych dwóch o które pytam)
Pytam czy z tej mąki będzie jeszcze jakiś chleb, czy nie ma co sobie robić nadziei.

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4927
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: TP-Link TD-W8960N zasieg

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 12 mar 2014, 9:58

TytusXP pisze:To znaczy?
Podejrzałem tabelkę xDSL i oczywiście rubryki nie są wypełnione (to normalne), ale nie ma w ogóle parametru Delay i depth...
Ja wiem, że jak mam ustawiony WAN RJ45, to nic nie pokaże, bo nie ma czym wypełnić tabelki., ale puste rubryki chyba powinny być, a ich nie ma (znaczy się są ale bez tych dwóch o które pytam)
Pytam czy z tej mąki będzie jeszcze jakiś chleb, czy nie ma co sobie robić nadziei.


Jest jeszcze telnet, OrbMt, Dmttool, i OpenWRT - nie poddawaj się, dobry piekarz mąkę utrze nawet kamieniami ;)
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

TytusXP
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 193
Rejestracja: 11 lis 2013, 11:38
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: Dąbrowa Tarnowska / Gmina Mędrzechów
Kontaktowanie:

Re: TP-Link TD-W8960N zasieg

Nieprzeczytany postautor: TytusXP » 12 mar 2014, 10:06

OpenWRT odpada, bo są problemy z kompatybilnością z routerami ADSL. Poza tym chciałbym się cieszyć gwarancją jeszcze te 23 miesiące... :D
OrbMT i DMTool też nie mają ochoty współpracować ze wszystkimi routerami, chociaż można spróbować.
Zostaje telnet, tyle, że ja nie znam tego protokołu i nie wiem jakie zapytanie wprowadzić do wiersza polecenia.

Ciekawi mnie, która wersja tego TP-Linka pokazuje wszystko. Bo mogę przysiąc, że widziałem w Necie screeny ze statystykami właśnie tego routera (tylko nie pisali której wersji) i zawierały one te 2 parametry.

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4927
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: TP-Link TD-W8960N zasieg

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 12 mar 2014, 10:11

Zostaje telnet, tyle, że ja nie znam tego protokołu i nie wiem jakie zapytanie wprowadzić do wiersza polecenia.


Będziesz miał podłączonego pod ADSL w domu to najwyżej zrobisz dostęp zdalny i sam mu zrobię z du.. jesień średniowiecza i się wszystko wyjaśni :D już kilka takich akcji mam za sobą ;)

Usage: adsl start [--up] [--mod <a|d|l|t|2|p|e|m>] [--lpair <(i)nner|(o)uter>]
[--trellis <on|off>] [--snr <snrQ4>] [--bitswap <on|off>] [--sesdrop <on|off>] [--sra <on|off>]
[--CoMinMgn <on|off>] [--i24k <on|off>] [--phyReXmt <on|off>]
adsl stop
adsl connection [--up] [--down] [--loopback] [--reverb]
[--medley] [--noretrain] [--L3] [--diagmode] [--L0]
[--tones]
adsl configure [--mod <a|d|l|t|2|p|e|madsl>] [--lpair <(i)nner|(o)uter>]
[--trellis <on|off>] [--snr <snrQ4>] [--bitswap <on|off>] [--sesdrop <on|off>] [--sra <on|off>]
[--CoMinMgn <on|off>] [--i24k <on|off>] [--phyReXmt <on|off>]
bert [--start <#seconds>] [--stop] [--show]
adsl afelb [--time <sec>] [--tones] [--signal <1/2/8>]
adsl qlnmntr [--time <sec>] [--freq <msec>]
adsl inm [--start <BB_THRESH 10*dB> <INMAITO> <INMIATS>] [--stop] [--show]
adsl diag [--logstart <nBytes>] [--logpause] [--logstop] [--loguntilbufferfull <nBytes>] [--loguntilretrain <nBytes>]
adsl info [--state] [--show] [--stats] [--SNR] [--QLN] [--Hlog] [--Hlin] [--HlinS] [--Bits]
[--linediag] [--reset] [--vendor] [--cfg]
adsl --version
adsl --help


WSZYSTKO JEST ;)
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

TytusXP
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 193
Rejestracja: 11 lis 2013, 11:38
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: Dąbrowa Tarnowska / Gmina Mędrzechów
Kontaktowanie:

Re: TP-Link TD-W8960N zasieg

Nieprzeczytany postautor: TytusXP » 12 mar 2014, 10:43

OK, trzymam Cię za słowo! :D
Ale najpierw spróbuję pomolestować router za pomocą OrbMT i DMTool. A nuż się dogadają :D

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4927
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: TP-Link TD-W8960N zasieg

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 12 mar 2014, 12:46

TytusXP pisze:OK, trzymam Cię za słowo! :D
Ale najpierw spróbuję pomolestować router za pomocą OrbMT i DMTool. A nuż się dogadają :D


Nie ma problemu.
W zasadzie chyba skończy się na tym.
adsl info [--state] [--show] [--stats] [--SNR] [--QLN] [--Hlog] [--Hlin] [--HlinS] [--Bits]
Później będzie można naskrobać jakiś skrypt żeby sam wypluwał dane bez bawienie się w klepanie w telnecie .
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

TytusXP
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 193
Rejestracja: 11 lis 2013, 11:38
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: Dąbrowa Tarnowska / Gmina Mędrzechów
Kontaktowanie:

Re: TP-Link TD-W8960N zasieg

Nieprzeczytany postautor: TytusXP » 14 mar 2014, 7:33

Znalazłem na polskim forum TP-LINK najnowszy soft (nowszy niż ten udostępniany przez firmę), który pokazuje wszystko, ale jest to wersja beta, więc na razie go nie instaluję. Próbowałem Twoje polecenia Telnet (adsl info) ale albo coś robię źle, albo te polecenia nie potrafią też pokazać wszystkiego, bo wyświetlają wiele informacji, ale nie te 2, o które mi chodzi. Napisałem do TP-Linka, zobaczymy co odpiszą. Jak nie, to jak będę kiedy miał trochę czasu, to się z Tobą @best boy umówię i wpuszczę Cię na router abyś zrobił tam Majdan :D

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.



Wróć do „Sprzęt”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość