TP-Link TD-W8960N zasieg

Nasze modemy/routery.
Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: TP-Link TD-W8960N zasieg

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 14 mar 2014, 7:54

Ok. :D
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


TytusXP
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 193
Rejestracja: 11 lis 2013, 11:38
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: Dąbrowa Tarnowska / Gmina Mędrzechów
Kontakt:

Re: TP-Link TD-W8960N zasieg

Nieprzeczytany post autor: TytusXP » 10 maja 2014, 12:41

Odkopując temat, jak testowałem ten routerek, to zauważyłem, że trzeba sprawdzić ustawienia oszczędzania energii na lapku/smartgównie, bo jak jest włączone jakieś gówniane EKO, to wtedy moc nadajnika lapka/smartfona jest obniżona i na routerze nawet antena 20dBi nie pomoże.


marcin_ketrzyn
Moderator
Moderator
Posty: 614
Rejestracja: 28 maja 2011, 22:24
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: TP-Link TD-W8960N zasieg

Nieprzeczytany post autor: marcin_ketrzyn » 19 maja 2014, 13:56

Dobra to ja mam inne pytanie, Jak zwiększyć zasięg sieci wifi o podwórko ?? Przy samym domu łapie, ale tam gdzie robię grilla nie. Jak z tego wybrnąć ?? Jest jakiś zewnętrzny repeater czy po prostu jakiś zewnętrzny acces point
Obrazek

Attenuation: 8.4 dB SNR Margin: 8.9 dB Rate (Kbps): Downstream 85198 Upstream 8567 Attainable Rate (Kbps): 93420

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: TP-Link TD-W8960N zasieg

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 19 maja 2014, 14:02

marcin_ketrzyn pisze:Dobra to ja mam inne pytanie, Jak zwiększyć zasięg sieci wifi o podwórko ?? Przy samym domu łapie, ale tam gdzie robię grilla nie. Jak z tego wybrnąć ?? Jest jakiś zewnętrzny repeater czy po prostu jakiś zewnętrzny acces point


Postawić w oknie albo drugi AP na zewnątrz, nie ma innego sposobu, repeatery sobie lepiej odpuść.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


marcin_ketrzyn
Moderator
Moderator
Posty: 614
Rejestracja: 28 maja 2011, 22:24
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: TP-Link TD-W8960N zasieg

Nieprzeczytany post autor: marcin_ketrzyn » 19 maja 2014, 14:19

O takie coś mi chodzi ;)

http://zapodaj.net/images/4d01fd43c2240.jpg

Jakiś AP zewnętrzny
Obrazek

Attenuation: 8.4 dB SNR Margin: 8.9 dB Rate (Kbps): Downstream 85198 Upstream 8567 Attainable Rate (Kbps): 93420

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: TP-Link TD-W8960N zasieg

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 19 maja 2014, 14:40

Można kupić coś gotowego na outdoor czemu nie.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


marcin_ketrzyn
Moderator
Moderator
Posty: 614
Rejestracja: 28 maja 2011, 22:24
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: TP-Link TD-W8960N zasieg

Nieprzeczytany post autor: marcin_ketrzyn » 19 maja 2014, 15:00

Takie coś wystarczy ??

http://allegro.pl/tp-link-zewnetrzny-ap ... 39247.html

Dobrze rozumiem, że zasilanie może być brane przez kabel ethernet ?? Chociaż 12v też nie problem

"12VDC / 1.0A (Pasywne zasilanie PoE, maksymalna długość kabla - 60m)"
Obrazek

Attenuation: 8.4 dB SNR Margin: 8.9 dB Rate (Kbps): Downstream 85198 Upstream 8567 Attainable Rate (Kbps): 93420

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: TP-Link TD-W8960N zasieg

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 19 maja 2014, 15:38

Może być, mam nadzieję że adapter PoE jest w komplecie, bo jest tylko napisane "zasilacz" ale w sumie nawet normalnego wejścia na zasilacz nie ma więc w sumie logiczne że musi być w zestawie.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość