Samodzielna zmiana modemu livebox na sagem f@ast 800

Nasze modemy/routery.

Topic author
iwona1403
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 14 sie 2014, 21:07
Numer GG: 0

Samodzielna zmiana modemu livebox na sagem f@ast 800

Nieprzeczytany post autor: iwona1403 » 14 sie 2014, 21:12

Zepsuł mi się zasilacz do liveboxa. Niestety w tej chwili nie mam możliwości kupna nowego a pilnie potrzebuje internetu.
Neostrade mam już ponad 10 lat. Pierwszym modem (jeszcze do kompa stacjonarnego) jaki używałam byl sagem fast 800.
Odkopałam go i zainstalowałam na laptopie. Internet chodzi - tr. wolno ale ważne że w ogóle jest :)
Moje pytanie czy mogłam tak zrobić bez uzgodnienia z Orange?? I czy to że jest połaczenie przez adsl nie spowoduje naliczenia opłat.


gregorio9999
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 215
Rejestracja: 01 maja 2013, 11:44
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Samodzielna zmiana modemu livebox na sagem f@ast 800

Nieprzeczytany post autor: gregorio9999 » 14 sie 2014, 22:01

Zadzwoń pod 801 505 505 i poproś o wymianę powiedz że np kondensator buczy w środku albo coś buczy to powini wymienić albo wymyśl coś oni modemu i tak nie sprawdzają ja miałem plombę zerwaną bo modem i spadł nawet na to nie patrzyli przy wymianie tylko pani jeszcze je bneła pudełkiem na ziemię bo on i tak idzie na recykling. Ja daję ci taką propozycję bo sam w taki sposób wymieniałem modem po ściemniałem i tyle zobaczymy co koledzy z forum napiszą ale chyba będą tego samego zdania co ja i się zgodzą ze mną :D
Attenuation: 13.5 dB SNR Margin: 21.6 dB Rate (Kbps): Downstream 12448 Upstream 959 Attainable Rate (Kbps): 23992

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5019
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Samodzielna zmiana modemu livebox na sagem f@ast 800

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 15 sie 2014, 7:20

Idzie się do BOKu i w 90% przypadków wymieniają od ręki.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


k_e_m_o_t
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 138
Rejestracja: 23 gru 2012, 22:02
Numer GG: 0

Re: Samodzielna zmiana modemu livebox na sagem f@ast 800

Nieprzeczytany post autor: k_e_m_o_t » 15 sie 2014, 12:04

wymiana zasilacza jak najbardziej kwalifikuje się pod bezpłatną wymianę tylko zadzwoń wcześniej na infolinie i poproś u numer zgłoszenia na wymiane.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość