FunBox serwer plików dlna

Nasze modemy/routery.
Cinema4d
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 08 lut 2015, 12:22
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

FunBox serwer plików dlna

Nieprzeczytany postautor: Cinema4d » 08 lut 2015, 12:33

Witam

Od niedawna mam neostradę do 80 Mb/s z routerem FunBox.
Mam następujący problem. Do Funboxa mam podpięty dysk zewnętrzny 500 GB Toshiba canvio basics USB 3.0.
Problem polega na tym, że jak dogram nowe pliki na dysk to TV Smart Samsung UE46F6500 podłączony z Funboxem przez WiFi dlna nie widzi nowego układu na dysku. Pomaga wyłączenie Funboxa. Moje pytanie czy jest jakaś opcja w Funboxie która odświeża zawartość dysku bez wyłączania routera?

Dziękuję za pomoc

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4929
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: FunBox serwer plików dlna

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 08 lut 2015, 14:40

Wyłączenie i włączenie serwera DLNA ?
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Cinema4d
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 08 lut 2015, 12:22
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: FunBox serwer plików dlna

Nieprzeczytany postautor: Cinema4d » 08 lut 2015, 15:34

best-boy pisze:Wyłączenie i włączenie serwera DLNA ?


Tak na funboxie?

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4929
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: FunBox serwer plików dlna

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 08 lut 2015, 19:30

No tak.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


kiniecki
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 06 gru 2015, 13:00
Numer GG: 0

Re: FunBox serwer plików dlna

Nieprzeczytany postautor: kiniecki » 12 gru 2015, 21:44

odśweżam troche temat...
Mam funboxa 2.0.
Czy oprócz wyłączenie funboxa jest jakaś inna możliwość odświeżenia plików na serwerze???
Obrazek

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4929
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: FunBox serwer plików dlna

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 13 gru 2015, 14:05

Pisz na forum Orange, skoro zażyczyli sobie od producenta brandowany soft to niech teraz proszą o poprawki do niego.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.



Wróć do „Sprzęt”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość