Funbox / Tłumienie linii

Nasze modemy/routery.

Topic author
Adeqs
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 66
Rejestracja: 13 sie 2007, 16:54
Łącze: Net24
Numer GG: 0

Funbox / Tłumienie linii

Nieprzeczytany post autor: Adeqs » 09 lut 2015, 8:07

Witam,
jest jakiś sposób na sprawdzenie tłumienia linii w FunBox?


Lucek92
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 134
Rejestracja: 24 gru 2011, 10:38
Łącze: Neostrada
Numer GG: 5805081

Re: Funbox / Tłumienie linii

Nieprzeczytany post autor: Lucek92 » 11 lut 2015, 18:37

Wsparcie>Informacje systemowe> DSL
Jest tam okrojona informacja nawiązanej synchronizacji.


ewela90
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 19 lut 2015, 22:40
Łącze: Neostrada
Numer GG: 34059353

Re: Funbox / Tłumienie linii

Nieprzeczytany post autor: ewela90 » 24 lut 2015, 14:50

Dzięki za radę. Dokładnie rozwiązania takiego problemu również szukałam.


Topic author
Adeqs
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 66
Rejestracja: 13 sie 2007, 16:54
Łącze: Net24
Numer GG: 0

Re: Funbox / Tłumienie linii

Nieprzeczytany post autor: Adeqs » 26 lut 2015, 15:03

Szkoda że, prawie nic tam nie znajdziesz, bo Funbox nie pokazuje tłumienia, tylko margines w jedną stronę i synchronizację.


dialt1
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 12 mar 2015, 12:37
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Funbox / Tłumienie linii

Nieprzeczytany post autor: dialt1 » 12 mar 2015, 12:40

ma ktos jakis inny pomysl? pomozcie plz


doniagg.sz
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 14 mar 2015, 15:06
Łącze: Net24
Numer GG: 0

Re: Funbox / Tłumienie linii

Nieprzeczytany post autor: doniagg.sz » 16 mar 2015, 14:29

zgadza się funbox nie pokazuje tłumienia niestety.


heaven0nearth
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 22 mar 2015, 13:21
Numer GG: 5565487

Re: Funbox / Tłumienie linii

Nieprzeczytany post autor: heaven0nearth » 22 mar 2015, 14:09

W informacjach systemowych nie ma żadnej wzmianki o tłumeniu. Znalazł ktoś rozwiązanie problemu? Też mnie to interesuje.


Topic author
Adeqs
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 66
Rejestracja: 13 sie 2007, 16:54
Łącze: Net24
Numer GG: 0

Re: Funbox / Tłumienie linii

Nieprzeczytany post autor: Adeqs » 06 kwie 2015, 19:39

Router przez JSON wypluwa SNR w dwie strony, moc transmisji w dwie strony, błędy CRC&FEC oraz teoretyczną możliwą prędkość maksymalną (Attainable Rate), tłumienie także - lecz wynosi ono 0. Przydałby się dump firmware :)


przemo83
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 8
Rejestracja: 11 wrz 2015, 12:01
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Funbox / Tłumienie linii

Nieprzeczytany post autor: przemo83 » 11 gru 2015, 14:41

Adeqs pisze:Router przez JSON wypluwa SNR w dwie strony, moc transmisji w dwie strony, błędy CRC&FEC oraz teoretyczną możliwą prędkość maksymalną (Attainable Rate), tłumienie także - lecz wynosi ono 0. Przydałby się dump firmware :)


moglbys opisac dokladnie co zrobic aby wyswietlilo tlumienie i inne parametry linii?

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości