Funbox 2.0 i znikający zdalny dostęp

Nasze modemy/routery.

Topic author
arkady
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 46
Rejestracja: 15 paź 2011, 22:16
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Funbox 2.0 i znikający zdalny dostęp

Nieprzeczytany post autor: arkady » 25 maja 2016, 7:59

Witam,
posiadam Funboxa 2.0. Ustawiłem sobie no-ip i skonfigurowałem zdalny dostęp. Problem polega na tym, że zdalny dostęp działa jakiś czas, po czym router przy próbie zdalnego połączenia nie odpowiada. DDNS działa, bo mam tez przekierowanie portu na inen urządzenie i mogę się do niego dostać zdalnie poprzez dynamiczny dns (oczywiście na innym porcie). Nie odpowiada tylko Funbox. Jak nic nie zmieniając kliknę przycisk zapisz na zakładce Zdalny dostęp (bez jakiejkolwiek zmiany parametrów), to zdalny dostęp działa znów przez jakiś czas.
W czym może tkwić problem.
Arkady
Neostrada VDSL 80

Awatar użytkownika

januszvdsl2
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 203
Rejestracja: 01 gru 2013, 7:33
Łącze: Brak :-)
Numer GG: 0

Re: Funbox 2.0 i znikający zdalny dostęp

Nieprzeczytany post autor: januszvdsl2 » 25 maja 2016, 19:50

arkady pisze:Witam,
posiadam Funboxa 2.0. Ustawiłem sobie no-ip i skonfigurowałem zdalny dostęp. Problem polega na tym, że zdalny dostęp działa jakiś czas, po czym router przy próbie zdalnego połączenia nie odpowiada. DDNS działa, bo mam tez przekierowanie portu na inen urządzenie i mogę się do niego dostać zdalnie poprzez dynamiczny dns (oczywiście na innym porcie). Nie odpowiada tylko Funbox. Jak nic nie zmieniając kliknę przycisk zapisz na zakładce Zdalny dostęp (bez jakiejkolwiek zmiany parametrów), to zdalny dostęp działa znów przez jakiś czas.
W czym może tkwić problem.

Tak mam Funbox 2.0 od Orange :grin:
Sprzęt : ASUS DSL-AC68U :grin:
intel dual band wireless-ac 7260
Odległość od centrali:205 m
Obrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4985
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Funbox 2.0 i znikający zdalny dostęp

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 25 maja 2016, 22:44

Klienta no-ip masz na jakimś komputerze czy w FB ??
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość