Witam,
posiadam Funboxa 2.0. Ustawiłem sobie no-ip i skonfigurowałem zdalny dostęp. Problem polega na tym, że zdalny dostęp działa jakiś czas, po czym router przy próbie zdalnego połączenia nie odpowiada. DDNS działa, bo mam tez przekierowanie portu na inen urządzenie i mogę się do niego dostać zdalnie poprzez dynamiczny dns (oczywiście na innym porcie). Nie odpowiada tylko Funbox. Jak nic nie zmieniając kliknę przycisk zapisz na zakładce Zdalny dostęp (bez jakiejkolwiek zmiany parametrów), to zdalny dostęp działa znów przez jakiś czas.
W czym może tkwić problem.
Funbox 2.0 i znikający zdalny dostęp
-
Topic author - Użytkownik
- Łącze: Neostrada
- Numer GG: 0
Funbox 2.0 i znikający zdalny dostęp
Arkady
Neostrada VDSL 80
Neostrada VDSL 80
-
- Starszy Użytkownik
- Łącze: Modem
Re: Funbox 2.0 i znikający zdalny dostęp
arkady pisze:Witam,
posiadam Funboxa 2.0. Ustawiłem sobie no-ip i skonfigurowałem zdalny dostęp. Problem polega na tym, że zdalny dostęp działa jakiś czas, po czym router przy próbie zdalnego połączenia nie odpowiada. DDNS działa, bo mam tez przekierowanie portu na inen urządzenie i mogę się do niego dostać zdalnie poprzez dynamiczny dns (oczywiście na innym porcie). Nie odpowiada tylko Funbox. Jak nic nie zmieniając kliknę przycisk zapisz na zakładce Zdalny dostęp (bez jakiejkolwiek zmiany parametrów), to zdalny dostęp działa znów przez jakiś czas.
W czym może tkwić problem.
Tak mam Funbox 2.0 od Orange

Sprzęt : Huawei B525
intel dual band wireless-ac 7260

intel dual band wireless-ac 7260
-
- Administrator
- Łącze: Neostrada
Re: Funbox 2.0 i znikający zdalny dostęp
Klienta no-ip masz na jakimś komputerze czy w FB ??
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.