Czy te forum nadal żyje

Awatar użytkownika

marchello666
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 12 lip 2020, 14:51
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 4175217

Re: Czy te forum nadal żyje

Nieprzeczytany post autor: marchello666 » 14 lip 2020, 13:06

To ja witam wszystkich starych użytkowników. Po długiej przerwie. Światłowodu nie chcą mi podciągnąć pod dom. To się męczę z 80ms z czego realnie jest 30ms. Ale telewizja działa przez neta. A wracając do forum Orange. Czegoś tam brak

Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka



Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5094
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Czy te forum nadal żyje

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 16 lip 2020, 10:29

marchello666 pisze:
14 lip 2020, 13:06
A wracając do forum Orange. Czegoś tam brak
Rozgarniętych ludzi jak w każdym tłumie ;)

Z czasem będzie odwrotnie, z tych pejsbuków i innych ludzie zaczną wracać na inne nisze internetowe bo będą mieść dość idiotów ;)
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


slavko17
Donator
Donator
Posty: 128
Rejestracja: 28 lis 2010, 20:07
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Czy te forum nadal żyje

Nieprzeczytany post autor: slavko17 » 27 lip 2020, 22:03

Gdyby wyciąć te boty odkopujące tematy, z linkami w sygnaturkach to może byłoby inaczej. A tak to mi się wydaje że jest to jedna z głównych przyczyn dlaczego forum umiera
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5094
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Czy te forum nadal żyje

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 28 lip 2020, 10:34

slavko17 pisze:
27 lip 2020, 22:03
Gdyby wyciąć te boty odkopujące tematy, z linkami w sygnaturkach to może byłoby inaczej. A tak to mi się wydaje że jest to jedna z głównych przyczyn dlaczego forum umiera
Tutaj botów nie ma od dłuższego czasu, jest wyłącznie ręczna aktywacja nowych użytkowników więc nie ma szans ;)
Na fejsbuku zamiast botów masz wrzutki z portali plotkarskich :razz:
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Mati5000
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Posty: 776
Rejestracja: 27 sie 2005, 10:23
Lokalizacja: Lublin

Re: Czy te forum nadal żyje

Nieprzeczytany post autor: Mati5000 » 12 lis 2020, 1:21

Mam nadzieję, że forum jeszcze odżyje :)
Obrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5094
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Czy te forum nadal żyje

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 14 lis 2020, 20:41

Mati5000 pisze:
12 lis 2020, 1:21
Mam nadzieję, że forum jeszcze odżyje :)
Wątpię, większość małych for umiera....
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


maciejnet
Bywalec
Bywalec
Posty: 425
Rejestracja: 11 kwie 2005, 18:49
Łącze: Net24
Lokalizacja: 77

Re: Czy te forum nadal żyje

Nieprzeczytany post autor: maciejnet » 14 lis 2020, 21:30

Ja jeszcze zaglądam :) w sumie to już 15 lat. A wszystko zaczęło się od neo 128 :) piękne czasy.
Posiadane łącze: Netia 300 mbit/s
Posiadany router: Huawei HG8245Q Router ONT Combo

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5094
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Czy te forum nadal żyje

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 15 lis 2020, 9:28

maciejnet pisze:
14 lis 2020, 21:30
Ja jeszcze zaglądam :) w sumie to już 15 lat. A wszystko zaczęło się od neo 128 :) piękne czasy.
Jak widać ja na forum 10 lat z czego pewnie z 7 jako mod.
Historię sieciową też mam bogatą.
56k - tp (piękne czasy MIrca...) i ściągania sterowników z zegarkiem w ręku :lol: :lol:
56k stałe - dialog
128k isdn - dialog
Orange 1>6>10>20>100>300Mbps... :lol: :lol: :lol:

A dzisiaj każdy ma LTE, srasz sobie w kiblu miejskim a telefon ściąga 300MB aktualizacji.... ;)

No i bym zapomniał, jako jeden z niewielu używałem też okazjonalnie sieci na Amidze i modemie 14.400bps (co prawda u kolegi)..., dzisiaj to już czysta abstrakcja.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


toxic_pl
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 111
Rejestracja: 08 mar 2016, 16:22
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: STRZELIN

Re: Czy te forum nadal żyje

Nieprzeczytany post autor: toxic_pl » 29 gru 2020, 20:33

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
ASUS RT AC5300 + ONT Orange 1Gbps

Obrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5094
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Czy te forum nadal żyje

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 31 gru 2020, 13:41

Masz pomysł jak realnie wykorzystać 1Gbps? Bo ja swoje 300Mb wykorzystuje sporadycznie ;p
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


maciejnet
Bywalec
Bywalec
Posty: 425
Rejestracja: 11 kwie 2005, 18:49
Łącze: Net24
Lokalizacja: 77

Re: Czy te forum nadal żyje

Nieprzeczytany post autor: maciejnet » 20 sty 2021, 21:16

Myślę, że można szybko zapchać łącze aktualizacjami ze steama. Dodatkowo jak podłączysz się pod torrent to już całe pasmo wysycone. DLa mnie ważniejszy jest upload, bo to umożliwia dobre wideo na stemingach czy wysyłkę do chmury. Ale tym często operatorzy się nie chwalą.
Posiadane łącze: Netia 300 mbit/s
Posiadany router: Huawei HG8245Q Router ONT Combo

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5094
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Czy te forum nadal żyje

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 25 sty 2021, 10:13

maciejnet pisze:
20 sty 2021, 21:16
Myślę, że można szybko zapchać łącze aktualizacjami ze steama. Dodatkowo jak podłączysz się pod torrent to już całe pasmo wysycone. DLa mnie ważniejszy jest upload, bo to umożliwia dobre wideo na stemingach czy wysyłkę do chmury. Ale tym często operatorzy się nie chwalą.
Fakt to jest argument, posiadacze konsol raczej ucieszą się że 15GB zassie zanim spali dwie fajki.... ;)
Upload jest bardzo przyjemny, żaden ze mnie Vloger ale czasami coś się wyśle (kilku minutowy film) bez kompresji to już 100-200MB... , przy uploadzie 50Mb to już nie boli :lol:
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Mati5000
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Posty: 776
Rejestracja: 27 sie 2005, 10:23
Lokalizacja: Lublin

Re: Czy te forum nadal żyje

Nieprzeczytany post autor: Mati5000 » 11 lip 2021, 17:38

Ja zaczynałem od Modemu 56k w 1999r, potem SDI 115kb/s, które swoją drogą naprawdę dobrze działało.
W kolejnym Upgrade była już Neo 512Kb/s (nielimitowana), potem zmigrowana przez TP do 640Kb/s - To już była torpeda na tamten czas. Dopiero w lutym 2007 zmieniłem na 6Mb/s, kiedy TP oficjalnie zdjęła limity. Nie ma co ukrywać, że wówczas na 6Mb/s ustalić 50GB limitu to zabójstwo :-) Kolejne migracje to już 20Mb/s,40Mb/s,80Mb/s. Nikt nawet się nie spodziewał, że opuszczę progi Orange, bo pojawi się alternatywa w postaci FTTH.

W ogóle jak czytam te stare tematy, to sądzę, że nikt nie sądził, że internet w Polsce tak wyciągnie do przodu. Prędkości pobierania kosmiczne, a wysyłanie plików już nie jest wysiłkiem, jak to miało miejsce jeszcze ładnych kilka lat temu. Trzeba dodać jeszcze dostępność wysokich prędkości nawet w urządzeniach przenośnych.

Pewnie większość użytkowników widząc swoje stare posty na temat ich słabego internetu dziś się uśmiecha i czyta je już super szybkich FTTH. :)
Obrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5094
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Czy te forum nadal żyje

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 11 lip 2021, 18:05

Wiesz, ja jako rocznik 84 jestem w takim samym szoku ;)
Kiedyś nawet wysłałem zwykły tele-FAX przy pomocy modemu (do cioci), wszyscy mieli bekę :] , dzisiaj to co najwyżej uśmiech politowania. Hehe.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość