Co na tym pójdzie? ;-).


Topic author
kubek1334
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 79
Rejestracja: 07 lis 2006, 22:12
Numer GG: 0
Lokalizacja: Olsztyn

Re: Co na tym pójdzie? ;-).

Nieprzeczytany post autor: kubek1334 » 16 maja 2012, 10:35

to przykre, bo dzięki tej stronie mam pojęcie o ADSLu


Topic author
kubek1334
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 79
Rejestracja: 07 lis 2006, 22:12
Numer GG: 0
Lokalizacja: Olsztyn

Re: Co na tym pójdzie? ;-).

Nieprzeczytany post autor: kubek1334 » 27 maja 2012, 10:24

Moja sprawa się zakończyła.

Panowie z Netbudu załatwili sprawę, snr 20, full synchro (7456), tłumienie 6 tylko po to by tydzień później wystawić BMT ;).

W chwili obecnej mam synchro ADSL (Full) ale nie mam nic więcej (brak wyjścia na świat - PPP down/ error 721)

Sytuacja była taka.
1. Przychodzą technicy - zakladają internet i telefon (poprzedni użytkownik miał neostradę, linia zostaje ustawiona pod netię).
2. 1.5 Tygodnia działa internet na zaniżonej lekko synchronizacji - 4800 max.
3. Technicy zmieniają instalację słup>> dom (gniazdko bezposrednio podlaczone do przewodu z słupa ;-) ).
4. 18.05.2012 netia wysyła aneks do TPSA z zapytaniem o usługę bsa (to co z tego, że u mnie już działa !, ponoć jak TPSA im powie, że telefon został przeniesiony oni dopiero się pytają o internet - BSA).
5. 18.05.2012 - tracę połączenie z internetem, synchronizacja zostaje naprawiona - 7456, SNR 20 , brak wyjścia na świat - PPP Down / błąd 721
6. 23.05.2012 - TPSA wystawia BMT - Brak wolnych portów na DSLAM
7. Do dziś zostaję z "pustą" synchronizacją - 7456 - Błąd 721 / PPP Down
8. Wszelkie skargi , pytania prośby opierają się na jednym, nie ma wolnych portów na DSLAM i to niemożliwe żebym miał synchro.


Skorzystałem z prywatnego dostawcy. 12 Mbit za 50 zł, bolą tylko pingi i brak swojego IP.

Netii/tpsa podziękowałem po całości.

Karol Wieczorek twierdzi, że TPSA wystawiłą brak wolnych portów DSLAM na dzielnicy (to co z tego, że jestem wpięty pod jeden już..)

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5026
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Co na tym pójdzie? ;-).

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 27 maja 2012, 11:53

kubek1334 pisze:Moja sprawa się zakończyła.

Panowie z Netbudu załatwili sprawę, snr 20, full synchro (7456), tłumienie 6 tylko po to by tydzień później wystawić BMT ;).

W chwili obecnej mam synchro ADSL (Full) ale nie mam nic więcej (brak wyjścia na świat - PPP down/ error 721)

Sytuacja była taka.
1. Przychodzą technicy - zakladają internet i telefon (poprzedni użytkownik miał neostradę, linia zostaje ustawiona pod netię).
2. 1.5 Tygodnia działa internet na zaniżonej lekko synchronizacji - 4800 max.
3. Technicy zmieniają instalację słup>> dom (gniazdko bezposrednio podlaczone do przewodu z słupa ;-) ).
4. 18.05.2012 netia wysyła aneks do TPSA z zapytaniem o usługę bsa (to co z tego, że u mnie już działa !, ponoć jak TPSA im powie, że telefon został przeniesiony oni dopiero się pytają o internet - BSA).
5. 18.05.2012 - tracę połączenie z internetem, synchronizacja zostaje naprawiona - 7456, SNR 20 , brak wyjścia na świat - PPP Down / błąd 721
6. 23.05.2012 - TPSA wystawia BMT - Brak wolnych portów na DSLAM
7. Do dziś zostaję z "pustą" synchronizacją - 7456 - Błąd 721 / PPP Down
8. Wszelkie skargi , pytania prośby opierają się na jednym, nie ma wolnych portów na DSLAM i to niemożliwe żebym miał synchro.


Skorzystałem z prywatnego dostawcy. 12 Mbit za 50 zł, bolą tylko pingi i brak swojego IP.

Netii/tpsa podziękowałem po całości.

Karol Wieczorek twierdzi, że TPSA wystawiłą brak wolnych portów DSLAM na dzielnicy (to co z tego, że jestem wpięty pod jeden już..)


U mnie po zamówieniu 20 automat puścił testowe synchro na 2 dni po czym przełączył z powrotem na 6 i od tamtej pory "porty ADSL2+ zniknęły i było za daleko" :lol: :lol: , Krasnoludki przyszły w nocy i wykręciły karty adsl2+ , później wzięły mnie na plecy i przeprowadziły 2km dalej :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: , po 100 telefonach, 2 pismach do UKE i 3 interwencjach techników z wielką łaską mam te 20.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
kubek1334
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 79
Rejestracja: 07 lis 2006, 22:12
Numer GG: 0
Lokalizacja: Olsztyn

Re: Co na tym pójdzie? ;-).

Nieprzeczytany post autor: kubek1334 » 28 maja 2012, 8:24

a u mnie nie bo:
1. K. Wieczorek - brak wolnych portów dslam (rzecznik netii).
2. Support netii - brak wolnych portów dslam
3. uke: brak wolnych portów dslam
4. tpsa: brak wolnych portów dslam
5. tpsa-nowy klient: brak wolnych portów dslam)
6. Technicy: jest pan wpięty w port, ale potrzeba jeszcze akceptacji centrali której pan nie posiada (PPP)


To co z tego, że jestem pod jeden już wpięty :D

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5026
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Co na tym pójdzie? ;-).

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 28 maja 2012, 8:48

No to sytuacja podobna, tylko ja już mogłem "pomacać" swoje 20 i znikło :D
Sytuacja była jeszcze gorsza ale to pisania na godzinę , centrale też potrafią pomylić :lol:
Ja mam z nimi więcej przebojów , z początkiem współpracy z TP tak mi telefon podłączali że miałem w słuchawce "rozmowy wychodzące zablokowane" pion obsługi uparcie twierdził że działa . Później nie mogli dojść do ładu, chyba im się myliło "zablokowany" i "nie podłączony" .

Miło te bywało ale było za dużo nie miło :D
Telefon z pionu informatyki w niedzielę rano działa jak Doppel Herz na serce 8)
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
kubek1334
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 79
Rejestracja: 07 lis 2006, 22:12
Numer GG: 0
Lokalizacja: Olsztyn

Re: Co na tym pójdzie? ;-).

Nieprzeczytany post autor: kubek1334 » 29 maja 2012, 13:59

olałem już ich. Nawet Pan z blogu netii już zamilczał.

No ale nie pozwolili mi o sobie zapomnieć.

Przedwczoraj patrzę - mój telefon stacjonarny nie działa (brak sygnału na słuchawkach bezprzewodowych).
Rozkręcam "matkę" a tu upalone ścieżki w pobliżu gniazda ;), podlaczam router - brak synchronizacji ADSL :).

Jakiś młot z netbudu Olsztyn ściągając adsla upalił mi też słuchawkę ;) (matkę).

No i weź tu gadaj z tymi ludźmi..., telefon miał 10 lat więc nie mam mieć prawa nawet jakichkolwiek roszczeń.

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość