Dekoder TV a DVB-T

Awatar użytkownika

Pawele
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 295
Rejestracja: 17 paź 2010, 11:42
Łącze: Neostrada
Numer GG: 1

Re: Dekoder TV a DVB-T

Nieprzeczytany post autor: Pawele » 23 lip 2012, 21:18

Hmm a więc kupiłem symerator, to samo, mam 13 kanałów:

TVP1, TVP2, TVP info Łódź, Polsat, TVN, TV4, Puls, TVN7, Puls 2, Polsat Sport News, TVP Kultura, TVP Historia, TV6

Wymiana anteny? No ale siatkówka przecież też wyłapuje z daleka zasięg?
Prędkość 1 Mb/s
ObrazekObrazek
Prędkość 2 Mb/s
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5013
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Dekoder TV a DVB-T

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 23 lip 2012, 21:40

Pawele pisze:Hmm a więc kupiłem symerator, to samo, mam 13 kanałów:

TVP1, TVP2, TVP info Łódź, Polsat, TVN, TV4, Puls, TVN7, Puls 2, Polsat Sport News, TVP Kultura, TVP Historia, TV6

Wymiana anteny? No ale siatkówka przecież też wyłapuje z daleka zasięg?



Siatkowa wyłapuje wszystko włącznie z mikrofalówką sąsiada, bez baby-YAGI się nie obejdzie .

P.S. Siatkowa wyłapuje z daleka.... ale ma szeroki kąt i masz dużo szumu.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Awatar użytkownika

Pawele
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 295
Rejestracja: 17 paź 2010, 11:42
Łącze: Neostrada
Numer GG: 1

Re: Dekoder TV a DVB-T

Nieprzeczytany post autor: Pawele » 23 lip 2012, 22:29

Czyli wymiana na kierunkową?
No ale wiem, że niektórzy mają w okolicy siatkówki, i łapią im wszystkie kanały...

Może mocniejsza płytka w siatkówce? Bo posiadam te najsłabsze bo na mocniejszych płytkach na obrazie takie paski przechodziły.

A opłaca się kombinować z taką starą anteną kierunkową? Jest na strychu podwieszona, kierunkowa, jest długa z 1,5 metra ma albo lepiej, jest niby tam miejsce na płytkę..
Prędkość 1 Mb/s
ObrazekObrazek
Prędkość 2 Mb/s
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5013
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Dekoder TV a DVB-T

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 24 lip 2012, 9:46

Potrzebny by był wzmacniacz z filtrem pasmowym , paski to "za mocny" sygnał a z kolei inny sygnał jest za słaby ;) ...
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5013
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Dekoder TV a DVB-T

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 24 lip 2012, 9:47

best-boy pisze:Potrzebny by był wzmacniacz z filtrem pasmowym , paski to "za mocny" sygnał a z kolei inny sygnał jest za słaby ;) ...


Opłaca się sprawdzić starą antenę chociaż w niej jest miejsce na symetryzator (300:75) a nie na wzmacniacz.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Awatar użytkownika

Pawele
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 295
Rejestracja: 17 paź 2010, 11:42
Łącze: Neostrada
Numer GG: 1

Re: Dekoder TV a DVB-T

Nieprzeczytany post autor: Pawele » 24 lip 2012, 12:21

No to mam taki symetryzator to sprawdzę ;)
Prędkość 1 Mb/s
ObrazekObrazek
Prędkość 2 Mb/s
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5013
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Dekoder TV a DVB-T

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 24 lip 2012, 12:51

Pawele pisze:No to mam taki symetryzator to sprawdzę ;)


Chociaż tak pomyślałem przy kierunkowej wzmacniacz może się spisać dużo lepiej jak przy siatce....
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Awatar użytkownika

Pawele
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 295
Rejestracja: 17 paź 2010, 11:42
Łącze: Neostrada
Numer GG: 1

Re: Dekoder TV a DVB-T

Nieprzeczytany post autor: Pawele » 24 lip 2012, 13:37

Tam był w tej kierunkowej coś jak symetryzator nie wiem wywaliłem dałem ten co kupiłem. Ustawiłem na Warszawę, ona ma z półtora metra albo lepiej? Efekt? Taki sam, 13 kanałów...
Prędkość 1 Mb/s
ObrazekObrazek
Prędkość 2 Mb/s
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

Pawele
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 295
Rejestracja: 17 paź 2010, 11:42
Łącze: Neostrada
Numer GG: 1

Re: Dekoder TV a DVB-T

Nieprzeczytany post autor: Pawele » 27 lip 2012, 10:15

Może to dekodera wina? Ja gdzies czytałem że on jest "zablokowany" czy coś tam, że nie odbiera wszystkich.
Ma ktoś na tym dekoderze full kanałów NTC?
Prędkość 1 Mb/s
ObrazekObrazek
Prędkość 2 Mb/s
ObrazekObrazek

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość