Błędy połączenia neostrady

Tablica o hardware i software związanych z internetem.

Topic author
kamilo23
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 38
Rejestracja: 12 cze 2007, 2:18
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Błędy połączenia neostrady

Nieprzeczytany post autor: kamilo23 » 02 sie 2018, 22:12

Wcześniej miałem router archer D5 v1 obecnie vr900 v1 No i ten drugi pokazuje takie coś

Upstream Downstream
Current Rate(kbps) 731 15294
Max Rate(kbps) 1168 25104
SNR Margin(dB) 17.5 17.1
Line Attenuation(dB) 3.8 11
Errors(pkts) 0 2

Teraz jest mało błędów ale wcześniej przy ul było ponad 2k i dl z 600. Zgłaszałem tydzień lub 1,5 na infolinie coś tam porobili ale nadal dl do 15MB.
Czyżby ten drugi router był bardziel wyczulony na błędy lini? Bo archer nic nie pokazywał w ogóle nawet jak się rozłączał co godzine lub dwie.
Obecnie też co kilka godziń potrafi zerwać połączenie.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4996
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Błędy połączenia neostrady

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 03 sie 2018, 8:47

Jest uszkodzona linia, DLM (dynamic line management) zlicza błędy jak i rozłączenia i w razie problemów ogranicza szybkość, co właśnie zrobił.
SNR jest bardzo wysoki, to wskazuje właśnie na interwencję DLM > czyli uszkodzoną linię.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
kamilo23
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 38
Rejestracja: 12 cze 2007, 2:18
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Błędy połączenia neostrady

Nieprzeczytany post autor: kamilo23 » 03 sie 2018, 11:01

Dzięki

Kurde dwie nitki swiatłowodu nikt nie chce podłączyć nawet orange to co chwile będą jazdy. Jak się burze zaczynają to od razu rozłącza. No i nadal trzeba się będzie bujać na infolini.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4996
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Błędy połączenia neostrady

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 04 sie 2018, 13:28

Sam sobie odpowiedziałeś, sprawna linia nie powinna reagować na byle deszczyk, chyba że ma 20 lat i była 20 razy łatana.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
kamilo23
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 38
Rejestracja: 12 cze 2007, 2:18
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Błędy połączenia neostrady

Nieprzeczytany post autor: kamilo23 » 07 sie 2018, 14:10

Dzowniłem na infolinie sprzawdzili i nie pokazało im żadnych błędów. Podejrzewają winę routera, jakby był walnięty to co kilka minut byłyby problemy.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4996
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Błędy połączenia neostrady

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 09 sie 2018, 7:53

Na infolinii mówią to co im każą mówić....
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości