Problem z szybkością

Tablica o hardware i software związanych z internetem.

Topic author
anstan96
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: 22 lis 2014, 9:27
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Problem z szybkością

Nieprzeczytany post autor: anstan96 » 29 lis 2014, 10:35

Mam neostradę do 10mb, router TP-LINK 8840T.
Przez około 2 lata nie miałem większych problemów.
Synchronizacja była na poziomie ponad 10mb i modulacja ADSL2+.
Około 20 listopada zauważyłem, że mam synchronizację 8064 i modulację G.DMT.
U mnie nie było żadnych zmian.
Zgłosiłem to jako usterkę.
Był technik na drugi dzień i ustawił synchronizację na 12437 i modulację na ADSL2+.
Jego FunBox pokazywał max 16mb a mój TP-LINK max 20mb.
Dzisiaj niestetety znowu mam G.DMT i synchronizację 8064.

1. Czy DLM zmienia oprócz szybkości również modulację?
2. Czy jest szansa, że synchronizacja wróci do 12mb i ADSL2+?
3. Czy znowu zgłosić usterkę, czy to nic nie da?


marcin_ketrzyn
Moderator
Moderator
Posty: 614
Rejestracja: 28 maja 2011, 22:24
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Problem z szybkością

Nieprzeczytany post autor: marcin_ketrzyn » 29 lis 2014, 10:58

Zgłaszać, a najlepiej przejść na 20 to wtedy nie będą zmieniali modulacji. Może ktoś z Twojej okolicy przeszedł na 20 i Twoją modulację oddali innemu
Obrazek

Attenuation: 8.4 dB SNR Margin: 8.9 dB Rate (Kbps): Downstream 85198 Upstream 8567 Attainable Rate (Kbps): 93420


Topic author
anstan96
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: 22 lis 2014, 9:27
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Problem z szybkością

Nieprzeczytany post autor: anstan96 » 29 lis 2014, 11:35

Od wizyty technika przez 3 dni miałem modulację ADSL2+.
W takiej samej cenie jak do 20mb można brać VDSL do 80mb, a tam jest minimum 20.
Technik twierdził, że 30mb na mojej linii powinno zadziałać i nawet sugerował takie przejście.


micitanka
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 20 sie 2015, 18:38
Łącze: Modem
Numer GG: 0

Re: Problem z szybkością

Nieprzeczytany post autor: micitanka » 31 sie 2015, 9:44

Ja mam umowę na 20 sprzęt nowy, a leci tylko niecałe 10 dlaczego, usługodawca mówi że z jego strony wszystko ok, czy to może być wina rozdzielnika?

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5026
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Problem z szybkością

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 31 sie 2015, 12:19

micitanka pisze:Ja mam umowę na 20 sprzęt nowy, a leci tylko niecałe 10 dlaczego, usługodawca mówi że z jego strony wszystko ok, czy to może być wina rozdzielnika?



Jakie parametry linii pokazuje router ?
Jaki router ?
Co to za rozdzielnik ?
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości