Zrywanie połączenia [80Mbit/s Funbox]

Tablica o hardware i software związanych z internetem.

Topic author
Mazzzi
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 31 maja 2015, 0:17
Łącze: Neostrada

Zrywanie połączenia [80Mbit/s Funbox]

Nieprzeczytany post autor: Mazzzi » 31 maja 2015, 1:45

Witam,
Otóż historia mojego łącza jest skomplikowana. Zacznę od kabli- od przyłącza w domu jednorodzinnym poprowadzony został kabel 6-żyłowy (telefoniczny) przez 2 pokoje aż do mojego, gdzie znajduje się router.
Pierwszy router z którym nigdy nie było problemów to Edimax, do czasu jak nie padło w nim wifi. Jako zastępstwo zainwestowaliśmy i kupiliśmy Router Netgear D6300. Wtedy pojawiły się problemy. Z bardzo wolnym łączem (Neostrada do 10Mbit/s) nie łatwo było wytrzymać, ale przy zmianie routera pojawił się problem w postaci zrywania pobierań i ładowań (pobieranie większych plików było niemożliwe, podobnie jak pobieranie aktualizacji np. do LOL-a, oraz ładowanie filmów- w pewnym momencie się zawieszał i aby ruszył ponownie trzeba było odświeżać stronę). Myślałem że to problem prędkości, później ustawień oraz rodzaj okablowania. Następnie pojawiła się szansa- nagła możliwość ulepszenia łącza do 80Mbit/s. W sumie maksymalna uzyskana prędkość to 40Mbit/s jednak zrywanie połączenia nie minęło. Obecny router to FunBox od Orange. Z instrukcji wiem, że technik nie zamontował splittera.

Dodam też że przy testowaniu w konsoli ping wp.pl -t raz na jakis czas wyskakuje "Upłynął limit czasu żądania"

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5013
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Zrywanie połączenia [80Mbit/s Funbox]

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 31 maja 2015, 10:08

Używasz kabla czy WiFi ?
Nie znamy parametrow linii ?
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
Mazzzi
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 31 maja 2015, 0:17
Łącze: Neostrada

Re: Zrywanie połączenia [80Mbit/s Funbox]

Nieprzeczytany post autor: Mazzzi » 31 maja 2015, 12:41

Zawsze był kabel. Co do parametrów to nie mam zielonego pojęcia. Można to jakoś sprawdzić?

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5013
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Zrywanie połączenia [80Mbit/s Funbox]

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 31 maja 2015, 19:17

Na funboxie nie bardzo.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
Mazzzi
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 31 maja 2015, 0:17
Łącze: Neostrada

Re: Zrywanie połączenia [80Mbit/s Funbox]

Nieprzeczytany post autor: Mazzzi » 31 maja 2015, 21:09

Czy ten kabel 6 żyłowy może powodować takie problemy?

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5013
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Zrywanie połączenia [80Mbit/s Funbox]

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 31 maja 2015, 21:18

Jesli to YTKSY to nie.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Klakier1987
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 31 sie 2016, 19:15
Numer GG: 0

Re: Zrywanie połączenia [80Mbit/s Funbox]

Nieprzeczytany post autor: Klakier1987 » 31 sie 2016, 19:19

Witam,
Mam ten sam problem, mam FunBox-a 80 mb/s, podlączony z laptopem przez Wifi , podczas pobierania plików za każdym razem zrywa mi połączenie, wyłącza się i włącza od nowa, restartując połączenie. Wzywałem techników, sprawdzałem linie, dostałem nowego FunBoxa , podłączałem innym kablem, wszystko na nic, Pomoże ktos?

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5013
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Zrywanie połączenia [80Mbit/s Funbox]

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 31 sie 2016, 20:36

Czy na kablu też występuje ten problem czy tylko na WiFi?
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 4 gości