Dekoder nie łączy się z internetem!

Tablica o hardware i software związanych z internetem.
Cybul
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 09 lip 2015, 18:28
Łącze: Neostrada
Numer GG: 37258699

Dekoder nie łączy się z internetem!

Nieprzeczytany postautor: Cybul » 09 lip 2015, 19:05

Witam.
Mam problem ponieważ dekoder nie łączy się z internetem. Żeby oglądać telewizję dekoder musi mieć połączenie z internetem. Do tej pory wszystko było ok. Ostatnio chciałem włączyć telewizję i wyskoczył komunikat:
Obrazek


Internet działa. Podłączyłem ten sam kabel internetowy (który był wcześniej podłączony do dekodera) do telewizora i na telewizorze mam internet. Wie ktoś może jak to naprawić???
Obrazek

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4926
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Dekoder nie łączy się z internetem!

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 09 lip 2015, 19:42

Kontrolka na LB się zapala po podłączeniu kabla do dekodera ?
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Cybul
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 09 lip 2015, 18:28
Łącze: Neostrada
Numer GG: 37258699

Re: Dekoder nie łączy się z internetem!

Nieprzeczytany postautor: Cybul » 09 lip 2015, 20:00

best-boy pisze:Kontrolka na LB się zapala po podłączeniu kabla do dekodera ?


Mam router.
Ale odpowiedź brzmi nie.
Obrazek

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4926
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Dekoder nie łączy się z internetem!

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 09 lip 2015, 20:34

Cybul pisze:
best-boy pisze:Kontrolka na LB się zapala po podłączeniu kabla do dekodera ?


Mam router.
Ale odpowiedź brzmi nie.


Czyli jest coś z kablem, widocznie jest odwrotnie zaciśnięty a jeden sprzęt obsługuje auto mid-x a drugi nie i jest taki efekt że na jednym działa a na drugim nie.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


Cybul
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 09 lip 2015, 18:28
Łącze: Neostrada
Numer GG: 37258699

Re: Dekoder nie łączy się z internetem!

Nieprzeczytany postautor: Cybul » 09 lip 2015, 21:42

Wszystko działało. Nic nie było ruszane a wcześniej było ok. Raczej to nie wina kabla.
Obrazek

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4926
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Dekoder nie łączy się z internetem!

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 09 lip 2015, 21:43

Cybul pisze:Wszystko działało. Nic nie było ruszane a wcześniej było ok. Raczej to nie wina kabla.


Jak nie świeci kontrolka to musi być kabel.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Cybul
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 09 lip 2015, 18:28
Łącze: Neostrada
Numer GG: 37258699

Re: Dekoder nie łączy się z internetem!

Nieprzeczytany postautor: Cybul » 09 lip 2015, 21:45

best-boy pisze:Jak nie świeci kontrolka to musi być kabel.

Skoro wcześniej wszystko działało a kabel nie był ruszany to raczej coś innego.
Obrazek

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4926
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Dekoder nie łączy się z internetem!

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 09 lip 2015, 21:47

Cybul pisze:
best-boy pisze:Jak nie świeci kontrolka to musi być kabel.

Skoro wcześniej wszystko działało a kabel nie był ruszany to raczej coś innego.


Zaciskane wtyczki mają to do siebie że rok działają i przestają bez powodu, gdyby to był gotowy paczkord to co innego ale pewnie kupowane i robione na miejscu a z tymi tak bywa.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Cybul
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 09 lip 2015, 18:28
Łącze: Neostrada
Numer GG: 37258699

Re: Dekoder nie łączy się z internetem!

Nieprzeczytany postautor: Cybul » 09 lip 2015, 22:24

best-boy pisze:Zaciskane wtyczki mają to do siebie że rok działają i przestają bez powodu

Szczerze to o tym nie wiedziałem :grin: Jutro sprawdzę na innych kablach i dam znać :wink:
Obrazek

Cybul
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 09 lip 2015, 18:28
Łącze: Neostrada
Numer GG: 37258699

Re: Dekoder nie łączy się z internetem!

Nieprzeczytany postautor: Cybul » 10 lip 2015, 14:35

Tak jak pisałem.
Sprawdziłem na innym kablu i dalej to samo.
A oba kable są sprawne w 100%.
Więc kabel można wyeliminować.
Obrazek

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4926
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Dekoder nie łączy się z internetem!

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 10 lip 2015, 15:04

Przywracałeś dekoderowi ustawienia fabryczne ?
Co to za dekoder ?
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Cybul
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 09 lip 2015, 18:28
Łącze: Neostrada
Numer GG: 37258699

Re: Dekoder nie łączy się z internetem!

Nieprzeczytany postautor: Cybul » 10 lip 2015, 15:48

best-boy pisze:Przywracałeś dekoderowi ustawienia fabryczne ?
Co to za dekoder ?

Nie
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4926
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Dekoder nie łączy się z internetem!

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 10 lip 2015, 16:16

Chodzi mi o model , mam sobie szukać po zdjęciach ??
To jest SHD 85, przywróć ustawienia fabryczne.
Instrukcja , gdyby Twoją zjadł pies jest tutaj http://hostuje.net/file.php?id=399f4b87 ... 28acee5e99
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Cybul
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 09 lip 2015, 18:28
Łącze: Neostrada
Numer GG: 37258699

Re: Dekoder nie łączy się z internetem!

Nieprzeczytany postautor: Cybul » 10 lip 2015, 20:00

Dalej nie działa.
Obrazek

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4926
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Dekoder nie łączy się z internetem!

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 10 lip 2015, 21:17

Rozumiem że jak podłączysz pod ten kabel np. laptopa to dioda na LB zapala się a jak jest podłączony dekoder to się nie pali ?
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.



Wróć do „Problemy, zagadnienia techniczne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości