Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Tablica o hardware i software związanych z internetem.
Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4926
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 29 sty 2016, 9:44

Hampi pisze:Tylko wcześniej było wszystko dobrze poza problemami z tym pingiem wtedy. Dzwonic na infolinie i zgłaszać ,że jest taki problem?


Dzwoń i zgłaszaj, zawsze to 50% rabatu ;)
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


Hampi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 06 paź 2015, 23:45
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Nieprzeczytany postautor: Hampi » 12 lut 2016, 17:24

Po wizycie techników już 3 dzień wszystko jest ok. Mimo iż oni sami nie wiedzieli w czym może być problem to coś im się udało naprawić bo problemu już nie ma.

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4926
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 12 lut 2016, 17:36

Gdzie grzebali ??
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

hunter23
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 296
Rejestracja: 07 gru 2010, 18:34
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Nieprzeczytany postautor: hunter23 » 12 lut 2016, 18:10

Prędzej przeczuwam, że zrestartowali port, albo coś w konfiguracji. Tak jak u mnie przyjechali popatrzyli powiedzieli wszystko ok, gdzieś zadzwonili, internet się rozłączył i działało ładnie przez 24h ;p
@jako, że nie chce zaśmiecać nowym tematem, udzieliłby mi ktoś wskazówki, czy istnieje sprawdzić infrastrukture orange do jakiej jestem podłączony? Chodzi mi o centrale IP czy ATM itd oraz czy np. jest u mnie LLU, czy jedynym wyjściem jest dzwonić do nich? Szukam jakiejś alternatywy dla neo, bądź argumentu dla orange, aby coś poprawili... Mimo, że i tak czarno to widzę, ale warto zapytać.

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


Hampi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 06 paź 2015, 23:45
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Nieprzeczytany postautor: Hampi » 15 lut 2016, 2:11

best-boy pisze:Gdzie grzebali ??


Dokładnie nie wiem ,ale tak jak post wyżej restartowali coś. Jakiś problem znaleźli u mnie na lini,ale dokładnie nie mówili co to było i raczej nie mieli pewności ,że to co coś może pomóc. Po tych paru dniach powiem tak ,że może całkiem idealnie nie jest i wieczorami parę razy wychwyciłem spory spadek prędkości ,ale to już jest w granicach normy i teraz można normalnie korzystać.

jaryn
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 05 mar 2016, 5:19
Numer GG: 0

Re: Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Nieprzeczytany postautor: jaryn » 05 mar 2016, 5:29

Co zrobić, żeby obniżyć ping?
Obrazek
Trochę mi się udało obniżyć
Obrazek

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.



Wróć do „Problemy, zagadnienia techniczne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości