Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Tablica o hardware i software związanych z internetem.
Hampi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 06 paź 2015, 23:45
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Nieprzeczytany postautor: Hampi » 24 sty 2016, 20:39

Windows 7, nie mam nic odpalone. Co do użycia sieci to dzisiaj pokazuje 0% czy jak próbuję odpalić stronę która się długo uruchamia to koło 1%

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4943
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 25 sty 2016, 6:41

Sprawdź WinMTRem co się dzieje na trasie.
https://www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=winmtr+instrukcja
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Hampi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 06 paź 2015, 23:45
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Nieprzeczytany postautor: Hampi » 25 sty 2016, 18:03

----------------------------------------------------------------|

| WinMTR statistics |

| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |

|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|

| 192.168.1.1 - 0 | 386 | 386 | 0 | 0 | 7 | 0 |

| rze-bng1.tpnet.pl - 3 | 342 | 332 | 18 | 21 | 180 | 19 |

| rze-r1.tpnet.pl - 3 | 354 | 346 | 18 | 20 | 75 | 19 |

| gda-r2.tpnet.pl - 3 | 355 | 347 | 31 | 33 | 219 | 35 |

| z-gda-r1.do-wp.tpnet.pl - 2 | 365 | 360 | 31 | 40 | 325 | 32 |

| rtr2.rtr-int-2.adm.wp-sa.pl - 2 | 363 | 357 | 31 | 36 | 206 | 43 |

| www.wp.pl - 3 | 350 | 342 | 31 | 33 | 178 | 32 |

|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|

To w czasie gdy źle chodzi.

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4943
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 25 sty 2016, 18:11

Co najmniej dziwne, to test na WiFi czy na kablu ??
Wygląda jakby już na samym routerze klękało a to jest dość nieprawdopodobne, chyba że to WiFi albo router zwalony.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


Hampi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 06 paź 2015, 23:45
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Nieprzeczytany postautor: Hampi » 25 sty 2016, 22:14

Na kablu.

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4943
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 25 sty 2016, 23:03

Masz w routerze najnowszy soft ?
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Hampi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 06 paź 2015, 23:45
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Nieprzeczytany postautor: Hampi » 25 sty 2016, 23:22

Od zakupu nic nie zmieniałem. Tylko jesli to wina routera to dlaczego tylko w określonych porach tak jest ?

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4943
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 25 sty 2016, 23:28

Dobre pytanie ale wszystko po kolei trzeba by sprawdzić, zrób zdjęcie naklejki ze spodu routera i wstaw.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Hampi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 06 paź 2015, 23:45
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Nieprzeczytany postautor: Hampi » 27 sty 2016, 23:07


Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4943
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 28 sty 2016, 14:44

Wgraj soft i się zobaczy, pierwszy od góry.
http://www.tp-link.com.pl/download/TD-W ... l#Firmware
Koniecznie z tego linku, (wersja routera V3.0).
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Hampi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 06 paź 2015, 23:45
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Nieprzeczytany postautor: Hampi » 28 sty 2016, 17:51

Co daje wgranie nowego softu? Bo obawiam się ,że się coś spierniczy i całkiem zostanę bez neta.

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4943
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 28 sty 2016, 18:43

Jest lista poprawionych błędów, co najmniej jeden z nich może dawać objawy takie jak opisujesz.
Nie ma co się spierniczyć, byle prądu nie zabrali w tej minucie.
Ściągnij , wypakuj zipa, w środku jest instrukcja, nie ma filozofii.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Hampi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 06 paź 2015, 23:45
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Nieprzeczytany postautor: Hampi » 28 sty 2016, 19:52

Raczej nic nie dało bo chwile po znowu źle chodzi.

Na tym programie teraz tak to wygląda

Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |

|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|

| 192.168.1.1 - 0 | 301 | 301 | 0 | 0 | 3 | 0 |

| rze-bng1.tpnet.pl - 10 | 221 | 201 | 15 | 18 | 106 | 16 |

| rze-r1.tpnet.pl - 6 | 245 | 231 | 15 | 18 | 107 | 16 |

| kra-ar2.tpnet.pl - 4 | 261 | 251 | 23 | 26 | 115 | 24 |

| do.onet.a.z.tpnet.pl - 6 | 249 | 236 | 24 | 27 | 117 | 25 |

| sdr1.m11r2.z.ruc-BR2.net.onet.pl - 6 | 241 | 227 | 24 | 26 | 46 | 26 |

| sg1.any.onet.pl - 10 | 216 | 196 | 24 | 26 | 85 | 24 |

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4943
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 28 sty 2016, 20:10

Haha, na wcześniejszy test źle popatrzyłem, problem jest na routerze brzegowym w Rzeszowie a nie w routerze, możesz do nich pisać i spytać czy i kiedy planują rozbudowę.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Hampi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 06 paź 2015, 23:45
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Nieprzeczytany postautor: Hampi » 28 sty 2016, 20:17

Tylko wcześniej było wszystko dobrze poza problemami z tym pingiem wtedy. Dzwonic na infolinie i zgłaszać ,że jest taki problem?

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.



Wróć do „Problemy, zagadnienia techniczne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości