Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Tablica o hardware i software związanych z internetem.
bbartek93
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 101
Rejestracja: 29 maja 2015, 10:15
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Nieprzeczytany postautor: bbartek93 » 08 paź 2015, 15:16

Ja przy adsl2+ do wp/onetu miałem 15-16ms i też nie było to fast :>

Obrazek

A jeszcze taka ciekawostka, jak dopisze do loginu /ipv6, to na adresie ipv6 mam ping wyższy o jakieś 2-3ms średnio o_O

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4943
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 08 paź 2015, 15:31

bbartek93 pisze:Ja przy adsl2+ do wp/onetu miałem 15-16ms i też nie było to fast :>

Obrazek

A jeszcze taka ciekawostka, jak dopisze do loginu /ipv6, to na adresie ipv6 mam ping wyższy o jakieś 2-3ms średnio o_O


To nie ciekawostka, nie wszystkie serwery "chodzą" w ipv6 i adres musi być po drodze tłumaczony , czasami nawet dwa razy ;)
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Hampi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 06 paź 2015, 23:45
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Nieprzeczytany postautor: Hampi » 09 paź 2015, 0:10


bbartek93
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 101
Rejestracja: 29 maja 2015, 10:15
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Nieprzeczytany postautor: bbartek93 » 09 paź 2015, 0:19

No to teraz masz pełną dyszkę :) Fajnie, ping masz dobry jak na neostradę ale z racji miejsca zamieszkania masz większe pingi, bo pakiety muszą przebyć dłuższą trasę z drugiego końca polski :)

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


Hampi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 06 paź 2015, 23:45
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Nieprzeczytany postautor: Hampi » 09 paź 2015, 0:24

No teraz jest nawet dużo lepiej niż było więc w sumie na dobre wyszedł ten chwilowy problem. Oby się trzymało na tym poziomie to będę bardzo zadowolony.

Hampi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 06 paź 2015, 23:45
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Nieprzeczytany postautor: Hampi » 20 sty 2016, 17:27

Witam ponownie. Niestety mam kolejny problem z internetem i potrzebuję małych wskazówek. Problem jest trochę inny niż ostatnio ,ale nie chce zakładać nowego tematu. Od ostatniej awarii net jakiś czas chodził bardzo dobrze jednak po pewnym czasie zaczęły się znowu problemy. W godzinach popołudniowych różnie się to zaczyna , dziś np. ok 16:30. Nagle internet zaczyna strasznie zamulać. Trwa to zazwyczaj do 22 czy 22:30 i potem znowu jest wszystko ok. W tych wieczornych godzinach niby internet jest ,ale ciężko nawet normalnie otworzyć jakąś stronę nie mówiąc o tym aby naładować jakiś film czy obejrzeć coś na żywo. W tej sytuacji ratuje mnie zawsze restart routera i po tym wszystko wraca do normy na dosłownie kilka minut(5/10) i znowu jest do dupy. W czym może być problem?

Mam to już pewnie około miesiąca liczyłem ,że samo się naprawi ,ale niestety zdaje mi się ,że jest coraz gorzej. Chciałbym zadzwonić i zgłosić ten problem tylko jak oni przyjdą do mnie rano gdzie wszystko działo ok to jak ja udowodnię ,że wieczorem jest do dupy. Czy jest jakiś program aby można było zarejestrować tą sytuację? Z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi.

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4943
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 21 sty 2016, 14:55

Wyłącz WiFi w routerze i sprawdź ;)
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Hampi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 06 paź 2015, 23:45
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Nieprzeczytany postautor: Hampi » 21 sty 2016, 17:44

Sprawdziłem i dalej to samo. Z wifi w tym czasie nikt nie korzysta bo jak tak źle chodziło to sprawdzałem parę razy kto jest podłączony do sieci.

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4943
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 21 sty 2016, 20:05

Dziwne jest to że pomaga wyłączenie i włączenie routera.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Hampi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 06 paź 2015, 23:45
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Nieprzeczytany postautor: Hampi » 22 sty 2016, 15:43

Też mnie to dziwi ,ale to pomaga dosłownie na parę minutek i od nowa wszystko muli. Skoro tak jest tylko wieczorami to chyba nie jest wina routera.

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4943
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 22 sty 2016, 18:11

Może ktoś cię ddosuje, grasz w jakieś gry multiplayer ?
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Hampi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 06 paź 2015, 23:45
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Nieprzeczytany postautor: Hampi » 22 sty 2016, 22:07

Nie bardzo wiem o co chodzi. Jak mam sprawdzić czy takie coś jest robione. Gram w multi np cs.

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4943
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 23 sty 2016, 12:26

Zacznijmy od tego czym sprawdzasz "mulenie" , grą ?? :P
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Hampi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 06 paź 2015, 23:45
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Nieprzeczytany postautor: Hampi » 23 sty 2016, 16:59

Pisałem w pierwszym poście ,że ciężko mi otworzyć jakąs stronę trwa to bardzo długo czy naładować nawet krótki filmik w youtube. Ostatnio np. oglądałem mecz mecz i wszytko było ok przez 3/4 minuty i trzeba było robić restart routera aby dalej oglądać bo już sie zacinało.

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4943
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Problem z pingiem, Neostrada do 10mb

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 23 sty 2016, 22:26

Jaki windows ? Co pokazuje menedżer zadań i użycie sieci ?
Masz odpalone coś w rodzaju steama lub podobne ?
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.



Wróć do „Problemy, zagadnienia techniczne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości