Kabel telefoniczny YTKSY 1x2x0,5 czy 2x2x0,5 + RJ11

Tablica o hardware i software związanych z internetem.
Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4979
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Kabel telefoniczny YTKSY 1x2x0,5 czy 2x2x0,5 + RJ11

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 03 gru 2015, 16:14

Dokumentację zdjęciową zatwierdzono ;)
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
PeterMac
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 95
Rejestracja: 15 mar 2006, 20:49
Numer GG: 0

Re: Kabel telefoniczny YTKSY 1x2x0,5 czy 2x2x0,5 + RJ11

Nieprzeczytany post autor: PeterMac » 04 gru 2015, 17:49

Tak trzymać :razz:
Netgear DGND3700 V1 (Richud Transmission firmware) @ Neostrada Fiber 80Mb/s
http://www.speedtest.net/my-result/4839566309 test po WiFi :grin:

Awatar użytkownika

januszvdsl2
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 203
Rejestracja: 01 gru 2013, 7:33
Łącze: Brak :-)
Numer GG: 0

Re: Kabel telefoniczny YTKSY 1x2x0,5 czy 2x2x0,5 + RJ11

Nieprzeczytany post autor: januszvdsl2 » 11 cze 2016, 17:53

Mam dylemat i pytanie potrzebuje przenieś router do swojego pokoju i odległość jest około 12/15 m czy to na takiej odległości wpłynie na jakość usługi?
Sprzęt : ASUS DSL-AC68U :grin:
intel dual band wireless-ac 7260
Odległość od centrali:205 m
Obrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4979
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Kabel telefoniczny YTKSY 1x2x0,5 czy 2x2x0,5 + RJ11

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 11 cze 2016, 19:53

Na porządnym kablu YTKSY nie powinno być różnicy przy tych 10-20m.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Awatar użytkownika

januszvdsl2
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 203
Rejestracja: 01 gru 2013, 7:33
Łącze: Brak :-)
Numer GG: 0

Re: Kabel telefoniczny YTKSY 1x2x0,5 czy 2x2x0,5 + RJ11

Nieprzeczytany post autor: januszvdsl2 » 11 cze 2016, 20:44

best-boy pisze:Na porządnym kablu YTKSY nie powinno być różnicy przy tych 10-20m.

A jaki mam kupić ?
Sprzęt : ASUS DSL-AC68U :grin:
intel dual band wireless-ac 7260
Odległość od centrali:205 m
Obrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4979
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Kabel telefoniczny YTKSY 1x2x0,5 czy 2x2x0,5 + RJ11

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 11 cze 2016, 22:14

Byle YTKSY , najczęściej można dostać 2x2x0,5 , chodzi o to żeby zwykłego płaskiego telefonicznego nie używać bo on nie nadaje się do transmisji xDSL.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Awatar użytkownika

januszvdsl2
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 203
Rejestracja: 01 gru 2013, 7:33
Łącze: Brak :-)
Numer GG: 0

Re: Kabel telefoniczny YTKSY 1x2x0,5 czy 2x2x0,5 + RJ11

Nieprzeczytany post autor: januszvdsl2 » 12 cze 2016, 12:18

best-boy pisze:Byle YTKSY , najczęściej można dostać 2x2x0,5 , chodzi o to żeby zwykłego płaskiego telefonicznego nie używać bo on nie nadaje się do transmisji xDSL.


Dzięki :grin:
Sprzęt : ASUS DSL-AC68U :grin:
intel dual band wireless-ac 7260
Odległość od centrali:205 m
Obrazek

Awatar użytkownika

januszvdsl2
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 203
Rejestracja: 01 gru 2013, 7:33
Łącze: Brak :-)
Numer GG: 0

Re: Kabel telefoniczny YTKSY 1x2x0,5 czy 2x2x0,5 + RJ11

Nieprzeczytany post autor: januszvdsl2 » 15 cze 2016, 12:23

Sprzęt : ASUS DSL-AC68U :grin:
intel dual band wireless-ac 7260
Odległość od centrali:205 m
Obrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4979
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Kabel telefoniczny YTKSY 1x2x0,5 czy 2x2x0,5 + RJ11

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 15 cze 2016, 16:50

Czyli zmiany nie warte komentarza, dziwne tylko że przeplot tak wzrósł ale może jednorazowo bo jest dynamicznie przydzielany.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Awatar użytkownika

januszvdsl2
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 203
Rejestracja: 01 gru 2013, 7:33
Łącze: Brak :-)
Numer GG: 0

Re: Kabel telefoniczny YTKSY 1x2x0,5 czy 2x2x0,5 + RJ11

Nieprzeczytany post autor: januszvdsl2 » 15 cze 2016, 17:06

best-boy pisze:Czyli zmiany nie warte komentarza, dziwne tylko że przeplot tak wzrósł ale może jednorazowo bo jest dynamicznie przydzielany.

Czyli możesz mi napisać o który parametry chodzi ?
Sprzęt : ASUS DSL-AC68U :grin:
intel dual band wireless-ac 7260
Odległość od centrali:205 m
Obrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4979
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Kabel telefoniczny YTKSY 1x2x0,5 czy 2x2x0,5 + RJ11

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 15 cze 2016, 17:40

Interleave depth, im jest większy tym ping wzrasta razem z jego zwiększeniem.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Awatar użytkownika

januszvdsl2
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 203
Rejestracja: 01 gru 2013, 7:33
Łącze: Brak :-)
Numer GG: 0

Re: Kabel telefoniczny YTKSY 1x2x0,5 czy 2x2x0,5 + RJ11

Nieprzeczytany post autor: januszvdsl2 » 15 cze 2016, 18:26

best-boy pisze:Interleave depth, im jest większy tym ping wzrasta razem z jego zwiększeniem.

Ping mam na 15/16ms a tak się dzieje gdy zmienia IP na 178 a na 83 95 jest OK.Chyba ze jest problem z tym egzemplarzem który nabyłem z ekspozycji ?
Sprzęt : ASUS DSL-AC68U :grin:
intel dual band wireless-ac 7260
Odległość od centrali:205 m
Obrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4979
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Kabel telefoniczny YTKSY 1x2x0,5 czy 2x2x0,5 + RJ11

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 15 cze 2016, 20:34

Interleave nie ma związku z adresem IP, inne warstwy sieciowe.
Z tego co kojarzę na VDSL interleave jest dynamiczny więc raczej nie masz się czym przejmować tym bardziej że ping masz w normie.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Awatar użytkownika

januszvdsl2
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 203
Rejestracja: 01 gru 2013, 7:33
Łącze: Brak :-)
Numer GG: 0

Re: Kabel telefoniczny YTKSY 1x2x0,5 czy 2x2x0,5 + RJ11

Nieprzeczytany post autor: januszvdsl2 » 15 cze 2016, 21:44

best-boy pisze:Interleave nie ma związku z adresem IP, inne warstwy sieciowe.
Z tego co kojarzę na VDSL interleave jest dynamiczny więc raczej nie masz się czym przejmować tym bardziej że ping masz w normie.

Teraz mam IP 83
Obrazek
Sprzęt : ASUS DSL-AC68U :grin:
intel dual band wireless-ac 7260
Odległość od centrali:205 m
Obrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4979
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Kabel telefoniczny YTKSY 1x2x0,5 czy 2x2x0,5 + RJ11

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 15 cze 2016, 22:34

No i jest super, nie szukaj dziury w całym ;)
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości