Inny styk?

Tablica o hardware i software związanych z internetem.
Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4979
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Inny styk?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 08 lut 2016, 18:46

Sprawdź jeszcze ping do bramy (war-ru2.idsl.tpnet.pl ) o różnych porach dnia, 7 rano, 16, 20, 24.
Może coś to wniesie do tematu.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
hunter23
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 296
Rejestracja: 07 gru 2010, 18:34
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Inny styk?

Nieprzeczytany post autor: hunter23 » 09 lut 2016, 11:25

Beznadzieja wychodzi :c
|------------------------------------------------------------------------------------------|
| WinMTR statistics |
| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
| 192.168.1.1 - 0 | 167 | 167 | 0 | 0 | 1 | 0 |
| war-ru2.idsl.tpnet.pl - 0 | 167 | 167 | 24 | 25 | 31 | 25 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider
|------------------------------------------------------------------------------------------|
| WinMTR statistics |
| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
| 192.168.1.1 - 0 | 164 | 164 | 0 | 0 | 2 | 0 |
| war-ru2.idsl.tpnet.pl - 4 | 144 | 139 | 24 | 32 | 514 | 25 |
| war-r2.tpnet.pl - 2 | 151 | 148 | 24 | 41 | 1566 | 24 |
| war-r3.tpnet.pl - 2 | 151 | 148 | 1 | 43 | 1541 | 24 |
| gda-r1.tpnet.pl - 3 | 148 | 144 | 20 | 42 | 1059 | 30 |
| gda-r2.tpnet.pl - 0 | 164 | 164 | 28 | 33 | 128 | 31 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider
|------------------------------------------------------------------------------------------|
| WinMTR statistics |
| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
| 192.168.1.1 - 0 | 546 | 546 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| war-ru2.idsl.tpnet.pl - 0 | 546 | 546 | 24 | 26 | 129 | 25 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider
|------------------------------------------------------------------------------------------|
| WinMTR statistics |
| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
| 192.168.1.1 - 0 | 197 | 197 | 0 | 0 | 4 | 0 |
| war-ru2.idsl.tpnet.pl - 0 | 197 | 197 | 24 | 25 | 45 | 25 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider


Praktycznie nic nie widać, ale problem jest I hate orange -.-


konrado5
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 109
Rejestracja: 21 lut 2007, 21:36
Numer GG: 0

Re: Inny styk?

Nieprzeczytany post autor: konrado5 » 26 kwie 2016, 21:40

hunter23: mógłbyś zrobić screenshoty o których tutaj piszę?
viewtopic.php?f=8&t=21655

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4979
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Inny styk?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 27 kwie 2016, 8:06

To jest przeciążenie ewidentnie.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
hunter23
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 296
Rejestracja: 07 gru 2010, 18:34
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Inny styk?

Nieprzeczytany post autor: hunter23 » 30 kwie 2016, 17:23

Działam na routerze który ma trendchipa, a ten test tylko na broadcom`ach idzie zrobić z tego co wyczytałem. Jedno co mnie zaskoczyło 5-6dni temu, rozłączyło neta i z inną bramą się łącze 83.1.4.197 i net działa lepiej, stabilniej, prawie cały czas pełnym łączem zasuwa, jedyna różnica, to "mulenie" jak łącze chodzi na maxa, ale tak powinno być, u każdej osoby, co sprawdzałem i net działał "dobrze" to tak się działo ( wiem takie troche to dziwne co pisze ). Dlatego chciałbym zadać pytanie w jakich sytuacjach dzieje się, że może połączyć mnie na inną bramę? Bądź czy może być to jakaś zmiana neostrady w ustawieniach poprostu?

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4979
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Inny styk?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 30 kwie 2016, 20:16

Mi też się ostatnio brama zmieniła (wro).
To się nie dzieje z przypadku, po prostu robili modernizacje/przełączenia masowe.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
hunter23
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 296
Rejestracja: 07 gru 2010, 18:34
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Inny styk?

Nieprzeczytany post autor: hunter23 » 30 kwie 2016, 20:27

Bosh teraz internet działa jak maszyna :) Wlasnie to opisywałem kiedys ale nie dopatrzylem sie co dokladnie sie działo rozłączało nagle neta i tak teraz było i brama inna. Czyli co wezeł był przeciazony na tej do ktorej byłem podlaczony? jak to tlumaczyc?

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4979
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Inny styk?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 30 kwie 2016, 22:23

hunter23 pisze:Bosh teraz internet działa jak maszyna :) Wlasnie to opisywałem kiedys ale nie dopatrzylem sie co dokladnie sie działo rozłączało nagle neta i tak teraz było i brama inna. Czyli co wezeł był przeciazony na tej do ktorej byłem podlaczony? jak to tlumaczyc?


Na to wychodzi że węzeł, bo gdyby to była wina samego DSLAMa to dalej by było jak było.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości