TP Link - brak panelu konfiguracji

Tablica o hardware i software związanych z internetem.
Cezar1125
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 85
Rejestracja: 28 lip 2004, 22:20
Numer GG: 0
Lokalizacja: łódzkie

TP Link - brak panelu konfiguracji

Nieprzeczytany postautor: Cezar1125 » 01 lut 2017, 22:54

Witam, chciałem sprawdzić parametry łącza ale nie mogę się wbić na stronę konfiguracji routera Tp Link. Dawno tam nie wchodziłem, zawsze działało 192.168.1.1 ale teraz nie działa, choć w ipconfig sprawdziłem i taki jest IP Wifi. Wszystko działa z rutera na Wifi, nic nie jest podłączone oprócz oczywiście kabla telefonicznego.
Co zrobić aby się w końcu dostać do konfiguracji?
Model to W8901G

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4926
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: TP Link - brak panelu konfiguracji

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 02 lut 2017, 8:09

Sprawdź inną przeglądarką.
Wklej wynik z komendy ipconfig /all. (cmd).
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Cezar1125
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 85
Rejestracja: 28 lip 2004, 22:20
Numer GG: 0
Lokalizacja: łódzkie

Re: TP Link - brak panelu konfiguracji

Nieprzeczytany postautor: Cezar1125 » 02 lut 2017, 8:16

Sprawdzałem i na Firefox i na Chrome.
Jak wrócę z roboty to wrzucę screena.

Cezar1125
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 85
Rejestracja: 28 lip 2004, 22:20
Numer GG: 0
Lokalizacja: łódzkie

Re: TP Link - brak panelu konfiguracji

Nieprzeczytany postautor: Cezar1125 » 02 lut 2017, 19:41


Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4926
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: TP Link - brak panelu konfiguracji

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 02 lut 2017, 20:10

Wyłącz WiFi, podłącz się kablem do routera i sprawdź czy zadziała.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Cezar1125
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 85
Rejestracja: 28 lip 2004, 22:20
Numer GG: 0
Lokalizacja: łódzkie

Re: TP Link - brak panelu konfiguracji

Nieprzeczytany postautor: Cezar1125 » 02 lut 2017, 20:32

Nie działa

Awatar użytkownika
Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1336
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: TP Link - brak panelu konfiguracji

Nieprzeczytany postautor: Scenic » 02 lut 2017, 23:03

Zresetuj go do ustawien fabrycznych i powinno zadziałac.
2+2=4

Obrazek

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4926
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: TP Link - brak panelu konfiguracji

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 03 lut 2017, 7:23

Na włączonym routerze trzeba przytrzymać przycisk reset ok 5s.
Najpierw sobie przypomnij gdzie masz hasła i loginy od neo, żebyś nie został z ręką w nocniku :)
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.



Wróć do „Problemy, zagadnienia techniczne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości