Problemy z Neostrada

Tablica o hardware i software związanych z internetem.
Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4974
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Problemy z Neostrada

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 06 mar 2017, 17:37

Masz najnowszy soft?
Przywróć ustawienia fabryczne i skonfiguruj go od nowa.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
bialykiel
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 02 mar 2017, 11:33
Numer GG: 0

Re: Problemy z Neostrada

Nieprzeczytany post autor: bialykiel » 06 mar 2017, 17:47

wczoraj wgralem orginalnego softa tplinka i go skonfigurowalem
screeny z xdsl http://bialykiel.xgate.pl/neo/

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4974
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Problemy z Neostrada

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 07 mar 2017, 0:24

Jakaś masakra z uploadem i ilością błędów, coś jest zrypane na linii.
Tłumienie 52/42
Upload ledwo 180Kbps.
Może filtr w odwrotną stronę wpięty?
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
bialykiel
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 02 mar 2017, 11:33
Numer GG: 0

Re: Problemy z Neostrada

Nieprzeczytany post autor: bialykiel » 07 mar 2017, 13:16

na routerze nie ma zadnego filtru
a telefony sa podpiete ze wtyczka od filtru idzie do gniazdka a gniazdo w filtrze jest podlanczone do kabla od telefonu
tak jak powinno byc
wczesniej u innego operatora na ten samej linii i z taka sama konfiguracja gniazd bylo wszystko OK
proter podlanczylem na chwile ale nic w predksoci sie nie poprawilo:(
tylko wieksza pajeczyna sie zrobila wiec go odlanczylem bo i tak nie bylo zadmego efektu
co powiedziec jak bede zglaszal problem ??

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4974
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Problemy z Neostrada

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 07 mar 2017, 18:44

Odłącz od linii wszystko poza routerem.
Uruchom go ponownie i pokaż jeszcze raz statystyki linii.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
bialykiel
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 02 mar 2017, 11:33
Numer GG: 0

Re: Problemy z Neostrada

Nieprzeczytany post autor: bialykiel » 07 mar 2017, 20:41

dzisiaj byla u mnie burza i wszystko wylanczylem z sieci
po ponownym wlanczeniu router sie polanczyl ale nie bylo neta:(
wiec niema sensu kombinowac z odpinaniem itd tylko od razu zrobic zgloszenie

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4974
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Problemy z Neostrada

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 08 mar 2017, 7:19

Albo sprawdzić inny router.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


adam0303
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 03 cze 2017, 13:18
Numer GG: 0

Re: Problemy z Neostrada

Nieprzeczytany post autor: adam0303 » 03 cze 2017, 13:24

Mam dwie Neostrady vdsl jedna synchronizuje się na poziomie 40mb/5mb przy 5,5 dB a druga 33mb/4,6 przy 9,1db i mam pytanie do kogoś kto się trochę lepiej zna dlaczego pomiędzy 2 ma neostradami jest taka duza różnica w parametrach?

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4974
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Problemy z Neostrada

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 03 cze 2017, 16:57

Obie są w tym samym lokalu?
Przy tłumieniu 5,5db powinno chodzić 80Mb.
Coś tu nie pasuje albo coś źle podajesz.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


adam0303
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 03 cze 2017, 13:18
Numer GG: 0

Re: Problemy z Neostrada

Nieprzeczytany post autor: adam0303 » 04 cze 2017, 9:34

oba modemy sa w tym samym lokalu

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4974
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Problemy z Neostrada

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 04 cze 2017, 11:33

Podaj pełne parametry linii.
Modemy takie same?
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości