Przekierowywanie portów

Tablica o hardware i software związanych z internetem.
Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5015
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 29 mar 2017, 17:37

Dziwne, ostatnio robiłem przekierowanie na FB i działało od kopa.
Spróbuj w menu FB wymusić aktualizację softu, a nóż ma jakiś stary, jeśli tak to pobierze nowy i sobie wgra.
Co się dokładnie dzieje po dodaniu kilku regułek w NAT??
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
lukasz777
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 29 paź 2016, 19:29
Numer GG: 0

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany post autor: lukasz777 » 29 mar 2017, 20:50

Obrazek
Dzieje się takie coś nie mogę nic wybrać i poprzednie reguły się kasują lub po prostu nie wyświetlają. W każdym bądź razie nie działają. Powodów jest dużo, a to przez restart routera a to gdy chciałem dodać drugą regułę a czasami po prostu gdy usunę starą regułę i dodam z powrotem(chciałem przetestować czy działa). Oprogramowanie jest niby aktualne przynajmniej tak pisze gdy daje szukaj aktualizacji

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5015
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 29 mar 2017, 21:53

Czy w głównym menu widzi podłączone komputery? Zwłaszcza ten z statycznym IP ?
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
lukasz777
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 29 paź 2016, 19:29
Numer GG: 0

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany post autor: lukasz777 » 29 mar 2017, 22:00

Tak widzi

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5015
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 30 mar 2017, 9:32

Najpierw przełączasz zaporę na niską a później próbujesz przekierować?
Ostatecznie możemy zrobić tak że zdalnie zrobię przegląd tego złomu :twisted: , tylko będziesz musiał włączyć zdalny dostęp i podać aktualne IP , podasz dane na PW jakby coś.
Aha, login musi być "admin" innego nie przyjmie w ustawieniach, tylko hasło wymyśl (musi zawierać jakiś znak specjalny _-+..)
To już jak tam będziesz chciał.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
lukasz777
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 29 paź 2016, 19:29
Numer GG: 0

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany post autor: lukasz777 » 30 mar 2017, 22:45

Zapora ustawiona na niski. Tak, jak jakbyś chciał to mógłbyś sprawdzić, tylko zdalny dostęp przy pomocy czego?

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5015
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 30 mar 2017, 23:01

FB ma wbudowany zdalny dostęp.
Ustawiasz hasło, wybierasz port, podajesz IP i będę mógł się na niego zalogować.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
lukasz777
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 29 paź 2016, 19:29
Numer GG: 0

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany post autor: lukasz777 » 30 mar 2017, 23:56

No tak ale czy to będzie działać skoro port nie będzie otwarty?

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5015
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 31 mar 2017, 8:49

Port będzie otwarty DO niego a nie ZA niego ;)
Tego się w NACie nie ustawia, jest osbne menu zdalnego dostępu.
Port musi być z zakresu 10000 do 30000.
Możemy się np. umówić na wieczór, do tego czasu przetestujesz telefonem komórkowym. :mrgreen: jak to chodzi . (ale pamiętaj że musisz być połączony przez sieć GSM a nie po WiFi ;p)
Z DYNDNS damy sobie siana, po prostu podasz IP. (http://xx.xx.xx.xx:10000) tak to mniej więcej będzie wyglądać.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
lukasz777
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 29 paź 2016, 19:29
Numer GG: 0

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany post autor: lukasz777 » 31 mar 2017, 21:03

Próbowałem wejść z komórki i nie działa jak zwykle. Wystarczy ze wpiszę dane, zapiszę i wyjdę a i tak wszystko wraca do poprzedniej postaci czyli jest puste.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5015
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 31 mar 2017, 21:31

Logujesz się jako admin/admin ??
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
lukasz777
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 29 paź 2016, 19:29
Numer GG: 0

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany post autor: lukasz777 » 31 mar 2017, 22:09

Jako admin ze zmienionym hasłem (12 znaków w tym znaki specjalne). Zawsze po wyjściu ze strony konfiguracyjnej wszystko znika.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5015
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 01 kwie 2017, 8:43

No to jest jakiś smut, na pewno zapisujesz ustawienia??
Z usług dodatkowych masz tylko VoIP czy coś jeszcze??
Sprawdź jakie są włączone?usługi ?
To Livebox 2.0 czy 3.0 (z wyświetlaczem) ??
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
lukasz777
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 29 paź 2016, 19:29
Numer GG: 0

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany post autor: lukasz777 » 01 kwie 2017, 20:59

O, dobra już działa.. Wyślę ci na pm dane

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5015
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 02 kwie 2017, 10:43

Zrobione.
Co to za komputer 192.168.1.11 ??
W każdym razie wszystko działa, przekierowałem na 192.168.1.13
Jest port 25000 i bez uPnP.
Najwyżej zmienisz sobie IP komputera, sam zobacz, nic nie znika.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości