Strona 2 z 5

Re: Przekierowywanie portów

: 29 mar 2017, 17:37
autor: best-boy
Dziwne, ostatnio robiłem przekierowanie na FB i działało od kopa.
Spróbuj w menu FB wymusić aktualizację softu, a nóż ma jakiś stary, jeśli tak to pobierze nowy i sobie wgra.
Co się dokładnie dzieje po dodaniu kilku regułek w NAT??

Re: Przekierowywanie portów

: 29 mar 2017, 20:50
autor: lukasz777
Obrazek
Dzieje się takie coś nie mogę nic wybrać i poprzednie reguły się kasują lub po prostu nie wyświetlają. W każdym bądź razie nie działają. Powodów jest dużo, a to przez restart routera a to gdy chciałem dodać drugą regułę a czasami po prostu gdy usunę starą regułę i dodam z powrotem(chciałem przetestować czy działa). Oprogramowanie jest niby aktualne przynajmniej tak pisze gdy daje szukaj aktualizacji

Re: Przekierowywanie portów

: 29 mar 2017, 21:53
autor: best-boy
Czy w głównym menu widzi podłączone komputery? Zwłaszcza ten z statycznym IP ?

Re: Przekierowywanie portów

: 29 mar 2017, 22:00
autor: lukasz777
Tak widzi

Re: Przekierowywanie portów

: 30 mar 2017, 9:32
autor: best-boy
Najpierw przełączasz zaporę na niską a później próbujesz przekierować?
Ostatecznie możemy zrobić tak że zdalnie zrobię przegląd tego złomu :twisted: , tylko będziesz musiał włączyć zdalny dostęp i podać aktualne IP , podasz dane na PW jakby coś.
Aha, login musi być "admin" innego nie przyjmie w ustawieniach, tylko hasło wymyśl (musi zawierać jakiś znak specjalny _-+..)
To już jak tam będziesz chciał.

Re: Przekierowywanie portów

: 30 mar 2017, 22:45
autor: lukasz777
Zapora ustawiona na niski. Tak, jak jakbyś chciał to mógłbyś sprawdzić, tylko zdalny dostęp przy pomocy czego?

Re: Przekierowywanie portów

: 30 mar 2017, 23:01
autor: best-boy
FB ma wbudowany zdalny dostęp.
Ustawiasz hasło, wybierasz port, podajesz IP i będę mógł się na niego zalogować.

Re: Przekierowywanie portów

: 30 mar 2017, 23:56
autor: lukasz777
No tak ale czy to będzie działać skoro port nie będzie otwarty?

Re: Przekierowywanie portów

: 31 mar 2017, 8:49
autor: best-boy
Port będzie otwarty DO niego a nie ZA niego ;)
Tego się w NACie nie ustawia, jest osbne menu zdalnego dostępu.
Port musi być z zakresu 10000 do 30000.
Możemy się np. umówić na wieczór, do tego czasu przetestujesz telefonem komórkowym. :mrgreen: jak to chodzi . (ale pamiętaj że musisz być połączony przez sieć GSM a nie po WiFi ;p)
Z DYNDNS damy sobie siana, po prostu podasz IP. (http://xx.xx.xx.xx:10000) tak to mniej więcej będzie wyglądać.

Re: Przekierowywanie portów

: 31 mar 2017, 21:03
autor: lukasz777
Próbowałem wejść z komórki i nie działa jak zwykle. Wystarczy ze wpiszę dane, zapiszę i wyjdę a i tak wszystko wraca do poprzedniej postaci czyli jest puste.

Re: Przekierowywanie portów

: 31 mar 2017, 21:31
autor: best-boy
Logujesz się jako admin/admin ??

Re: Przekierowywanie portów

: 31 mar 2017, 22:09
autor: lukasz777
Jako admin ze zmienionym hasłem (12 znaków w tym znaki specjalne). Zawsze po wyjściu ze strony konfiguracyjnej wszystko znika.

Re: Przekierowywanie portów

: 01 kwie 2017, 8:43
autor: best-boy
No to jest jakiś smut, na pewno zapisujesz ustawienia??
Z usług dodatkowych masz tylko VoIP czy coś jeszcze??
Sprawdź jakie są włączone?usługi ?
To Livebox 2.0 czy 3.0 (z wyświetlaczem) ??

Re: Przekierowywanie portów

: 01 kwie 2017, 20:59
autor: lukasz777
O, dobra już działa.. Wyślę ci na pm dane

Re: Przekierowywanie portów

: 02 kwie 2017, 10:43
autor: best-boy
Zrobione.
Co to za komputer 192.168.1.11 ??
W każdym razie wszystko działa, przekierowałem na 192.168.1.13
Jest port 25000 i bez uPnP.
Najwyżej zmienisz sobie IP komputera, sam zobacz, nic nie znika.