Przekierowywanie portów

Tablica o hardware i software związanych z internetem.

Topic author
lukasz777
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 29 paź 2016, 19:29
Numer GG: 0

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany post autor: lukasz777 » 02 kwie 2017, 14:47

192.168.1.11 to był mój komputer ale zmieniłem teraz na 192.168.1.13 i nie znika ale nadal nie działa. A może z tym liveboxem jest coś nie tak?

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4979
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 02 kwie 2017, 15:28

Zmieniłeś w torrencie port na 25000 ?
Nie masz jakiegoś antywirusa z wbudowanym firewallem?
Jaki masz typ sieci w połączeniu lokalnym ? (domowa, publiczna, firmowa?)
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
lukasz777
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 29 paź 2016, 19:29
Numer GG: 0

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany post autor: lukasz777 » 02 kwie 2017, 15:52

W torrencie nie, ale sprawdzałem m.in. tu: ping.eu/port-chk/ i canyouseeme.org i nie widzi jako otwartego. Wyłączyłem wszystkie antywirusy, zaporę i wszystko co możliwe i nie daje to nic. Ale w tp-linku działało za pierwszym razem więc to chyba nie problem z komputerem. Typ sieci domowa

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4979
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 02 kwie 2017, 17:05

Komputer dalej widzę jako 192.168.1.11, więc zmieniłem w NACie, sprawdź teraz.
Więc IP komputera pozostaw 192.168.1.11 i testuj port 25000.

Działa, sam sprawdziłem :lol:
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
lukasz777
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 29 paź 2016, 19:29
Numer GG: 0

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany post autor: lukasz777 » 02 kwie 2017, 17:17

Jezu... w końcu działa :smile: Nie wiem czy to co Ty zrobiłeś naprawiło, ale dodałem jeszcze adres 192.168.1.13 w DMZ i działa. Wielkie dzięki za pomoc

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4979
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 02 kwie 2017, 17:18

Wywal to DMZ, przecież komputer ma IP 192.168.1.11 !!!!
Napykasz sobie biedy.
Dobra, wywaliłem, i dalej działa.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
lukasz777
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 29 paź 2016, 19:29
Numer GG: 0

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany post autor: lukasz777 » 02 kwie 2017, 17:21

No własnie na kompie mam ustawione ip 192.168.1.13, przynajmniej do tej pory miałem i tak w cmd pokazuje

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4979
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 02 kwie 2017, 17:22

Nie wyłączaj torrenta, testuje.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4979
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 02 kwie 2017, 17:26

Chyba jednak sypie się ten LiveShit
Nie widzi w cale komputera 192.168.1.13
Weź sprawdź dokładnie :ugeek:
Teraz się zwiesza jak się wchodzi w DMZ albo w NAT.
Bezsens.
Jak z tym IP ??
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
lukasz777
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 29 paź 2016, 19:29
Numer GG: 0

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany post autor: lukasz777 » 02 kwie 2017, 17:33

No widzę własnie teraz tylko przywrócenie do ustawień fabrycznych pomoże. A ip na 100% mam ustawione 192.168.1.13

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4979
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 02 kwie 2017, 17:36

A w głownym statusie komputer widzi jako 192.168.1.11 (ukasz-Komputer)
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4979
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 02 kwie 2017, 17:39

Kompa masz w czerwony port wpiętego ?
Zresetowałem go.
Podaj mi nowe IP. (hasła zostaw te same) więc IP podaj tutaj.
Na razie do fabryki nie przywracaj.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Topic author
lukasz777
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 29 paź 2016, 19:29
Numer GG: 0

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany post autor: lukasz777 » 02 kwie 2017, 17:59


Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4979
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 02 kwie 2017, 18:03

Wysypał się jednak.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4979
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 02 kwie 2017, 18:06

Co prawda można by zostawić DMZ ale to jakby dać złodziejowi klucze od domu.
To że on się wysypuje i tak i tak nie jest normalne.
Teraz poprawnie pokazuje komputer ale dalej jest reszta wysypana.
On się kwalifikuje do wymiany na moje oko, robi sobie co chce.
Z nowu jakimś cudem komputer widzi jako 1.11
Nic się nie trzyma kupy. Albo masz 50 wirusów :mrgreen:
Wyłącz IPV6 w windowsie i uruchom kompa i lajvshit ponownie, daj znać kiedy.
Nic już nie idzie przestawić w zaawansowanych, zwiecha.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 4 gości