Przekierowywanie portów

Tablica o hardware i software związanych z internetem.
lukasz777
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 29 paź 2016, 18:29
Numer GG: 0

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany postautor: lukasz777 » 02 kwie 2017, 17:06

Dobra jest, i tak za miesiąc mam nadzieje na vdsla przejdę więc dostanę nowy router. A tak w ogóle jakie orange daje routery do funpacka vdsl? Liveboxa 3.0 i funboxa?

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4910
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 02 kwie 2017, 17:33

LB 3.0
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4910
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 02 kwie 2017, 17:34

Pokaż jeszcze raz ipconfig bo aż nie wierzę w to co wyprawia ten shit.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

lukasz777
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 29 paź 2016, 18:29
Numer GG: 0

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany postautor: lukasz777 » 02 kwie 2017, 17:40

Obrazek
Teraz się zgadzają ip, bo musiałem usunąć ręczne ustawienie bo komp nie chciał się do internetu połączyć

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4910
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 02 kwie 2017, 17:43

Czyli masz 11 a nie 13 i dobrze pokazuje.
Wyłącz w protokołach na kompie ipv6.
Przywróc ustawienia fabryczne liveshita i sprubujemy ostatni raz.
Jak wszystko zrobisz to wróć i podaj nowe IP.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

lukasz777
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 29 paź 2016, 18:29
Numer GG: 0

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany postautor: lukasz777 » 02 kwie 2017, 17:56

O, po wyłączeniu ipv6 samo się naprawilo bez ustawien fabrycznych. Znaczy nie ma szarego pola
Tylko teraz jakoś nie wiem dlaczego skoro wylączylem protokol ipv6 ale wyswietla sie adres ipv6
https://2a01:114f:722:f000:de02:8eff:fe6e:5a29:24634

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4910
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 02 kwie 2017, 17:57

Sprawdź login czy się ipv6 nie dopisał i podaj normalne IP.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

lukasz777
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 29 paź 2016, 18:29
Numer GG: 0

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany postautor: lukasz777 » 02 kwie 2017, 18:00


Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4910
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 02 kwie 2017, 18:05

Od razu się wysypał po dodaniu portu.
Zrób sobie DMZ i olej ;>
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

lukasz777
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 29 paź 2016, 18:29
Numer GG: 0

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany postautor: lukasz777 » 02 kwie 2017, 18:08

No tak sobie zrobię do końca miesiąca, najwyżej. Przecież nic takiego strasznego nie powinno się stać gdy siedzę za zaporą i dwoma antywirami, nie?

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4910
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 02 kwie 2017, 18:10

W sumie nie, Orange i tak blokuje najważniejsze porty, więc samo nic nie wlezie.
Możesz zaporę windowsa odpalić i kliknąć żeby sobie torrent dodał wyjątek.
Ale strasznie powalony ten LiveShit :)
Zachciało się wam VoIPa .... teraz nawet nie ma jak tego gówna odłączyć :evil:
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

lukasz777
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 29 paź 2016, 18:29
Numer GG: 0

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany postautor: lukasz777 » 02 kwie 2017, 18:12

Dobra dzięki że próbowałeś pomóc

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4910
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 02 kwie 2017, 18:13

Nie ma za co, na pomarańczowy shit nic już nie poradzę :/
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

lukasz777
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 29 paź 2016, 18:29
Numer GG: 0

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany postautor: lukasz777 » 02 kwie 2017, 18:19

A Volpa bym nigdy nie brał gdyby nie orange i te ich przekręty "Jeśli nie posiadasz telefonu stacjonarnego w Orange do opłaty miesięcznej doliczana jest opłata w wysokości 29,24 zł.." Telefon mamy już od '98 i nigdy przez internet bym nie brał bo to ustrojstwo swoją drogą, ale co poradzić na nich

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4910
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Przekierowywanie portów

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 02 kwie 2017, 18:33

Było wziąć abonament "plan na każdy dzień" 49zł i masz no-limit na stacjonarki.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.



Wróć do „Problemy, zagadnienia techniczne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości