Forum Neostrada Info

Niezależny Serwis Informacyjny Neostrada.info - wszystko o usługach dostępu do Internetu
Teraz jest 24 paź 2014, o 10:28

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 747 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 50  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 gru 2011, o 22:08 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 15 gru 2011, o 22:05
Posty: 2
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Panowie przymierzam się do wyższej prędkości. Teraz mam 2Mb. Co mogę z tym zrobić?
Kod:
DSL Status: Connected
DSL Modulation Mode: ADSL2+
DSL Path Mode: Interleaved
Downstream Rate: 2490 kbps
Upstream Rate: 317 kbps
Downstream Margin: 31 db
Upstream Margin: 34 db
Downstream Line Attenuation: 9 db
Upstream Line Attenuation: 1 db
Downstream Transmit Power: 11 db
Upstream Transmit Power: 16 db


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 gru 2011, o 01:35 
Offline
Wiarus
Wiarus

Dołączył(a): 23 cze 2009, o 23:37
Posty: 1936
Lokalizacja: 0 42
Numer GG: 1959521
20 Mb/s powinno latac bez najmniejszych problemów patrząc na tłumienie :D A jak masz karty VDSL w centrali to chyba nawet 80 Mb/s mógłbyś spróbować, a w każdym razie na pewno 40.

_________________
Obrazek Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 gru 2011, o 09:58 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 15 gru 2011, o 22:05
Posty: 2
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
kuba_b napisał(a):
20 Mb/s powinno latac bez najmniejszych problemów patrząc na tłumienie :D A jak masz karty VDSL w centrali to chyba nawet 80 Mb/s mógłbyś spróbować, a w każdym razie na pewno 40.

Dzieki za info. Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 mar 2012, o 12:30 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 31 maja 2008, o 07:49
Posty: 2
Łącze: Modem
Numer GG: 0
Witam. Chciał bym się dowiedzieć co mówią te parametry linii. Obecnie mam 2mb na lini TP, internet stacjonarny era.
Kod:
Modulation:ADSL2 PLUS
       
Annex Mode:ANNEX_A
             
                         Downstream         Upstream   
      
SNR Margin:           34.2                     34.5   db
      
Line Attenuation:     15.0                     6.0    db
      
Data Rate:2496    315    kbps


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 mar 2012, o 16:30 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 29 sty 2011, o 09:59
Posty: 1273
Numer GG: 0
leszczu_wojtek napisał(a):
Witam. Chciał bym się dowiedzieć co mówią te parametry linii. Obecnie mam 2mb na lini TP, internet stacjonarny era.
Kod:
Modulation:ADSL2 PLUS
       
Annex Mode:ANNEX_A
             
                         Downstream         Upstream   
      
SNR Margin:           34.2                     34.5   db
      
Line Attenuation:     15.0                     6.0    db
      
Data Rate:2496    315    kbps

Parametry bardzo dobre ;-)
Coś koło 20Mb/s byś wyciągnął w Vdsl 2 nawet 40Mb/s.
Masz mniej/więcej kilometr do centrali.

_________________
2+2=4


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 mar 2012, o 18:38 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 31 maja 2008, o 07:49
Posty: 2
Łącze: Modem
Numer GG: 0
Scenic napisał(a):
leszczu_wojtek napisał(a):
Witam. Chciał bym się dowiedzieć co mówią te parametry linii. Obecnie mam 2mb na lini TP, internet stacjonarny era.
Kod:
Modulation:ADSL2 PLUS
       
Annex Mode:ANNEX_A
             
                         Downstream         Upstream   
      
SNR Margin:           34.2                     34.5   db
      
Line Attenuation:     15.0                     6.0    db
      
Data Rate:2496    315    kbps

Parametry bardzo dobre ;-)

Coś koło 20Mb/s byś wyciągnął w Vdsl 2 nawet 40Mb/s.
Masz mniej/więcej kilometr do centrali.



Dzięki za odpowiedz.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 kwi 2012, o 17:30 
Offline
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik

Dołączył(a): 10 lip 2006, o 11:13
Posty: 70
Lokalizacja: Szczecin
Witam, pojdzie mi 20mbit/s na tym laczu?

Cytuj:
Mode: ADSL_G.dmt
Traffic Type: ATM
Status: Up
Link Power State: L0

Downstream Upstream
Line Coding(Trellis): Off Off
SNR Margin (0.1 dB): 241 210
Attenuation (0.1 dB): 150 100
Output Power (0.1 dBm): 192 33
Attainable Rate (Kbps): 10400 788

Rate (Kbps): 1312 320 0 0


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 kwi 2012, o 10:41 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 29 sty 2011, o 09:59
Posty: 1273
Numer GG: 0
Jak przełączą Cię na kartę adsl 2
to 20Mb/s powinno być.Może troszeczkę mniej.

_________________
2+2=4


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 sie 2012, o 16:46 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lip 2006, o 11:30
Posty: 941
Lokalizacja: 0-81
Łącze: Modem
Numer GG: 0
Panowie:
G.DMT - tłumienie 63, margines 19
ADSL2+ - tłumienie 59, margines 5
obecnie 1mb/s + tp-link 8960n.
Orange twierdzi, że możliwości techniczne na 2mb/s są :shock: (bo check tak pokazuje). Porywać się na to?

_________________
09.06.2013 - dzień, w którym mój Orange Freedom dostał DLM


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 sie 2012, o 16:56 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 29 sty 2011, o 09:59
Posty: 1273
Numer GG: 0
Co taka różnica marginu ?
Spróbować zawsze można ;-)
W teori przy tłumieniu 60 coś około 2Mb/s powinno być ale nie przy margine 5.

_________________
2+2=4


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 sie 2012, o 17:01 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lip 2006, o 11:30
Posty: 941
Lokalizacja: 0-81
Łącze: Modem
Numer GG: 0
Sam się zastanawiam. Coś musi być skopane z instalacją w domu. Do tej pory jeszcze nie widziałem, żeby na długiej linii po zmianie na ADSL2+ tłumienie spadło (co nie ma w gruncie rzeczy znaczenia, bo margines także spada).

_________________
09.06.2013 - dzień, w którym mój Orange Freedom dostał DLM


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 sie 2012, o 20:16 
Offline
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Dołączył(a): 7 kwi 2010, o 16:53
Posty: 602
Łącze: Dialog
Numer GG: 0
czy ja wiem czy instalacja w domu... Prędzej stawiał bym na zwalony port luk walnięta karta ADSL2+ nie powinno tak bardzo spaść

_________________
Obrazek
ATN 27dB / Livebox 2 i UHD 88
Orange 6Mb SNR 19dB
Orange 10Mb SNR 8dB
Neo 10Mb SNR 14dB
Neo 6Mb + IPTV SNR 9dB


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 sie 2012, o 16:43 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lip 2006, o 11:30
Posty: 941
Lokalizacja: 0-81
Łącze: Modem
Numer GG: 0
Tak się składa, że jestem wpięty w tą samą kartę. U mnie po przełączeniu na ADSL2+ tłumienie wzrasta do 55dB, podczas gdy na G.DMT mam 51dB. Margines na ADSL2+ również u mnie spada. Ta linia jest jakieś 300m ode mnie, ale nie zdziwiłbym się, jakby kablami było 0,5km albo nawet 1km dalej.

_________________
09.06.2013 - dzień, w którym mój Orange Freedom dostał DLM


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 sie 2012, o 17:06 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył(a): 20 wrz 2005, o 13:39
Posty: 2
Lokalizacja: Wrocław
Witam,

zastanawiam się czy pójdzie mi 40 vdsl - taką możliwość pokazuje stronka TePsy. W tej chwili chodzi 10 ale czasami zdarzają się zwiechy
Obrazek

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 sie 2012, o 17:16 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 29 sty 2011, o 09:59
Posty: 1273
Numer GG: 0
Up.
40 powinna ruszyć.
Teraz masz trochę mały margin jak na 10Mb/s.

_________________
2+2=4


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 747 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 50  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
[ Time : 0.098s | 18 Queries | GZIP : On ]