Co na tej linii ?

Tablica o hardware i software związanych z internetem.

marcin_ketrzyn
Moderator
Moderator
Posty: 614
Rejestracja: 28 maja 2011, 22:24
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: marcin_ketrzyn » 07 wrz 2015, 21:37

Średnio widzę te 20 :)
Obrazek

Attenuation: 8.4 dB SNR Margin: 8.9 dB Rate (Kbps): Downstream 85198 Upstream 8567 Attainable Rate (Kbps): 93420


TytusXP
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 193
Rejestracja: 11 lis 2013, 11:38
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: Dąbrowa Tarnowska / Gmina Mędrzechów
Kontakt:

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: TytusXP » 07 wrz 2015, 21:38

Na 20Mb/s nie ma szans. Ale skoro proponują, to bierz, bo minimalna synchronizacja z Centralą to będzie 10Mb/s, a nie ledwo 1Mb/s jak masz teraz.

Wyciagniesz na speedtestach max 12Mb/s (14Mb/s synchronizacji)

Ja bym brał w ciemno. Cenowo jeden diabeł, a w razie czego zawsze możesz wrócić do obecnej prędkości (jakby zrywało i nie potrafili tego naprawić)


zbyszek8848
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 03 cze 2010, 13:24
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: zbyszek8848 » 07 wrz 2015, 22:16

No właśnie nie wiem co zrobić..
W okolicy działa radiówka na 5 GHz ale nikt znajomy tego nie ma i nie wiem jak to chodzi..
W radiówce za 24 Mb płaciłbym 49 zł brutto.
Tylko pytanie czy ryzykować...

Awatar użytkownika

Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1338
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: Scenic » 13 wrz 2015, 23:38

zbyszek8848 pisze:No właśnie nie wiem co zrobić..
W okolicy działa radiówka na 5 GHz ale nikt znajomy tego nie ma i nie wiem jak to chodzi..
W radiówce za 24 Mb płaciłbym 49 zł brutto.
Tylko pytanie czy ryzykować...

To zależy jakie łącze mają doprowadzone do radiówki.

U mnie na radiówce w okresie gdy dużo osób zaczyna obciążać łącze na węźle to jakość spada.
Ogólnie nie jest tak żle ale wszytko zależy od tego jak ta radiówka jest zrobiona na węźle i ile osób jest podłaczonych bo co do 5GHz to pingi są ok.
2+2=4

Obrazek


barol
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: 10 wrz 2010, 17:04
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: barol » 08 paź 2015, 8:05

Witam, czy coś więcej mogę wycisnąć z łącza niż 7mb? Mam GDMT i jeśli tak to bym walczył o ADSL2+
Obrazek


marcin_ketrzyn
Moderator
Moderator
Posty: 614
Rejestracja: 28 maja 2011, 22:24
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: marcin_ketrzyn » 08 paź 2015, 8:32

Dycha to lekko powinna być. Po przejściu na ADSL 2+ można wróżyć co dalej
Obrazek

Attenuation: 8.4 dB SNR Margin: 8.9 dB Rate (Kbps): Downstream 85198 Upstream 8567 Attainable Rate (Kbps): 93420


teambazooka
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 03 kwie 2016, 20:01
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: teambazooka » 03 kwie 2016, 20:07

prosze o "wycenę"
obecnie posiadam NEO do 20MBit
Obrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 03 kwie 2016, 20:28

teambazooka pisze:prosze o "wycenę"
obecnie posiadam NEO do 20MBit
Obrazek


Jak na 600m to wszystko w normie a na drugi post już dostałeś odpowiedź.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości