Co na tej linii ?

Tablica o hardware i software związanych z internetem.
Motshek
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 104
Rejestracja: 25 sie 2005, 17:59
Łącze: Neostrada
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Co na tej linii ?

Nieprzeczytany postautor: Motshek » 25 sie 2005, 18:05

Zamieszczam screen z routera. Powiedzcie mi jakie łącze zadziała ?? I czy te parametry są dobre ??

Obrazek

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


Smartek
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 150
Rejestracja: 07 kwie 2005, 9:21
Numer GG: 0
Lokalizacja: Pabianice
Kontaktowanie:

Nieprzeczytany postautor: Smartek » 25 sie 2005, 19:48

na moje oko nie ciekawe i chyba 1mbit to bedzie maks?
pozdro Wink
06.02 - podpisanie umowy z netia > od 15.02 do 22.02 brak neta > 23.02 - loginy z NEO dzialaja > 26.02 - odciecie > 02.03 - NET24 6MB dziala!

JayCee
Weteran
Weteran
Posty: 1362
Rejestracja: 10 sty 2005, 11:46
Numer GG: 0
Lokalizacja: Tubylec
Kontaktowanie:

Nieprzeczytany postautor: JayCee » 25 sie 2005, 20:33

Tłumienność (Aten) w porządku obskoczy pewnie nawet 6Mb, ale zastanawia mnie ten stosunek margines/szum dziwny troche nawet nie możliwy wręcz (0dB). Nie leci Ci kabel tel. w domu gdzieś obok jakiegoś źródła prądu lub nawet wzdłuż kabla elektrycznego ?
Ðί§Çů§§ίơŋ MðÐêrå†ðr
In the long run we're all dead ;}

Smartek
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 150
Rejestracja: 07 kwie 2005, 9:21
Numer GG: 0
Lokalizacja: Pabianice
Kontaktowanie:

Nieprzeczytany postautor: Smartek » 25 sie 2005, 20:46

kurcze, to nadal nie moge zrozumiec tych parametrow?
19dB at to dobrze?
ja mam 4,5dB
06.02 - podpisanie umowy z netia > od 15.02 do 22.02 brak neta > 23.02 - loginy z NEO dzialaja > 26.02 - odciecie > 02.03 - NET24 6MB dziala!

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


JayCee
Weteran
Weteran
Posty: 1362
Rejestracja: 10 sty 2005, 11:46
Numer GG: 0
Lokalizacja: Tubylec
Kontaktowanie:

Nieprzeczytany postautor: JayCee » 25 sie 2005, 21:02

Smartek pisze:kurcze, to nadal nie moge zrozumiec tych parametrow?
19dB at to dobrze?
ja mam 4,5dB


Tłumienność (Attenuation) im mniejsza tym lepiej.
Ðί§Çů§§ίơŋ MðÐêrå†ðr
In the long run we're all dead ;}

Motshek
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 104
Rejestracja: 25 sie 2005, 17:59
Łącze: Neostrada
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Nieprzeczytany postautor: Motshek » 26 sie 2005, 0:09

Praktycznie nie idzie koło kabli elektrycznych jedynie gniazdko RJ-11 jest koło rozgałęziacza(złodzieki, kontaktu) Czy to może być to ?

RobertK
Bywalec
Bywalec
Posty: 322
Rejestracja: 12 gru 2004, 23:26
Numer GG: 0
Lokalizacja: znikad

Nieprzeczytany postautor: RobertK » 26 sie 2005, 15:18

SNR ze tak powiem jest do dupy min 15 dB 1 mb na tym nie pojdzie a tak pozatym to trzeba zrestartowac karte bo nie pokazuje SNR upstream oglnie przy takim tlumieniu mozliwe ze SNR po restarcie bylby wyzszy albo karta sie przegrzewa i zle pokazuje albo masz cos zle w domu popodlanczane nie tak Smile Pozdrawiam

Motshek
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 104
Rejestracja: 25 sie 2005, 17:59
Łącze: Neostrada
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Nieprzeczytany postautor: Motshek » 26 sie 2005, 17:19

A program z pod windy pokazuje teraz takie parametry. czy one są dobre ?? Jaka karta się przegrzewa ??? Ja mam router....a sieciówka zimna....

Obrazek

JayCee
Weteran
Weteran
Posty: 1362
Rejestracja: 10 sty 2005, 11:46
Numer GG: 0
Lokalizacja: Tubylec
Kontaktowanie:

Nieprzeczytany postautor: JayCee » 26 sie 2005, 17:23

Bardzo duże rozbieżności w tych pomiarach.
Motshek pisze:Jaka karta się przegrzewa ???

Karta do której jesteś wpięty na "centrali".

A z brakiem SNR spotakałem sie już czasem gdy bardzo szybko nastapiła synchronizacja.
Ðί§Çů§§ίơŋ MðÐêrå†ðr
In the long run we're all dead ;}

Motshek
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 104
Rejestracja: 25 sie 2005, 17:59
Łącze: Neostrada
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Nieprzeczytany postautor: Motshek » 26 sie 2005, 17:28

Czyli karta w tp.... A co ogólnie zalecasz ?? Co można poprawić..... Ale mimo to neo 512 chodzi bez problemu, transfer wysoki, pingi niskie.

JayCee
Weteran
Weteran
Posty: 1362
Rejestracja: 10 sty 2005, 11:46
Numer GG: 0
Lokalizacja: Tubylec
Kontaktowanie:

Nieprzeczytany postautor: JayCee » 26 sie 2005, 17:33

Polecałbym sprawdzenie parametrów od strony dostępowej nie od Twojej, to chyba będą najbardziej miarodajne wyniki.
Ðί§Çů§§ίơŋ MðÐêrå†ðr
In the long run we're all dead ;}

Motshek
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 104
Rejestracja: 25 sie 2005, 17:59
Łącze: Neostrada
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Nieprzeczytany postautor: Motshek » 26 sie 2005, 17:42

A co mam zrobić żeby to sprawdzić od strony dostępowej ??? Party line ???

barcafan
Bywalec
Bywalec
Posty: 530
Rejestracja: 27 paź 2004, 16:07
Łącze: Multimo
Lokalizacja: Bździochy Parcel Małe Kolonia
Kontaktowanie:

Nieprzeczytany postautor: barcafan » 26 sie 2005, 17:52

0800102102 tonowo 1
chodzi o nowy bit, o nową falę .....

Motshek
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 104
Rejestracja: 25 sie 2005, 17:59
Łącze: Neostrada
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Nieprzeczytany postautor: Motshek » 26 sie 2005, 20:21

Powiedzieli, że spokojnie pójdzie 6MB/s. "W końcu mieszka Pan w centrum Warszawy" Ciekawe czy nie kłamią....

giecik
Moderator
Moderator
Posty: 2134
Rejestracja: 05 sie 2004, 8:59
Lokalizacja: Pisz

Nieprzeczytany postautor: giecik » 26 sie 2005, 21:17

Panowie to i sprawdzcie moja linie Very Happy
Obrazek

Bede chyba iDSL zakladal albo conajmniej 1 Mbit ale czekam na te tajemnicze promocje
Posiadane łącze: IT-Gemini 50 Mbit (lokalny)
Posiadany router: Asus RT-AC68U (tomato)
Obrazek

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.



Wróć do „Problemy, zagadnienia techniczne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości