Co na tej linii ?

Tablica o hardware i software związanych z internetem.
Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 18 lut 2013, 19:50

Jeszcze masz mało uncorrectable jak na 35GB, ja bym ryzykował te 5000kbps.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Dziobak
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 42
Rejestracja: 12 wrz 2006, 20:08
Numer GG: 0
Lokalizacja: W-wa

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: Dziobak » 18 lut 2013, 20:19

No pewnie tak zrobię... Aczkolwiek jeszcze potestuję do końca tygodnia aktualną prędkość.
Pan technik powiedział coś o wyłaczeniu DLMa na mojej linii. Czy jest to w ogóle możliwe?

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 18 lut 2013, 20:35

Dziobak pisze:No pewnie tak zrobię... Aczkolwiek jeszcze potestuję do końca tygodnia aktualną prędkość.
Pan technik powiedział coś o wyłaczeniu DLMa na mojej linii. Czy jest to w ogóle możliwe?


Oficjalnie NIE, i na pewno nie ma na to wpływu Technik, chyba że ma swojego "kolesia" w centrum kreacji usług.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Dziobak
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 42
Rejestracja: 12 wrz 2006, 20:08
Numer GG: 0
Lokalizacja: W-wa

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: Dziobak » 18 lut 2013, 21:55

best-boy pisze:Oficjalnie NIE, i na pewno nie ma na to wpływu Technik, chyba że ma swojego "kolesia" w centrum kreacji usług.

No to pewnie to mało prawdopodobne... No nic, potestuję do końca tygodnia. Jak będzie dobrze to spróbuję walczyć o 5000.


szczepan997
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 19 maja 2013, 1:05
Numer GG: 0

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: szczepan997 » 19 maja 2013, 1:13

Jaka max. predkosć bedzie u mnie?
http://www.tinypic.pl/eaaaappovcri

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 19 maja 2013, 8:32

szczepan997 pisze:Jaka max. predkosć bedzie u mnie?
http://www.tinypic.pl/eaaaappovcri

4-5Mb MAX.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


dom3lek123
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 144
Rejestracja: 20 wrz 2010, 20:34
Łącze: Neostrada
Numer GG: 5216606

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: dom3lek123 » 19 maja 2013, 22:03

Panowie, czy to normalne, że osoba która mieszka ode mnie góra 100m(bliżej centrali) ma takie parametry?

Obrazek

Ja posiadam tłumienie 19,5 db. Kabel skrócony maksymalnie.

Ps. Czy jest możliwość złożenia wniosku o przepięcie mnie do innego portu na centrali? Bo któryś raz już resetują mi port, a synchro dalej to samo, z zapasem SNR 13.
Neo 20 mb
Obrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 19 maja 2013, 22:09

dom3lek123 pisze:Panowie, czy to normalne, że osoba która mieszka ode mnie góra 100m(bliżej centrali) ma takie parametry?

Obrazek

Ja posiadam tłumienie 19,5 db. Kabel skrócony maksymalnie.

Ps. Czy jest możliwość złożenia wniosku o przepięcie mnie do innego portu na centrali? Bo któryś raz już resetują mi port, a synchro dalej to samo, z zapasem SNR 13.


To że mieszka 100m od ciebie nie znaczy że linia idzie tą samą trasą, chyba że to wieś z jedną ulicą inaczej wszystko jest możliwe.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


dom3lek123
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 144
Rejestracja: 20 wrz 2010, 20:34
Łącze: Neostrada
Numer GG: 5216606

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: dom3lek123 » 19 maja 2013, 22:13

No nie ukrywajmy się, mieszkam na innej ulicy. Możliwe, że tak jest. Powiedzcie jeszcze, ile wynosi 1 dB przeliczając na kilometr. Proszę również o odpowiedź na drugie pytanie. Miałem problemy ze zrywaniem połączenia.
Neo 20 mb
Obrazek


Immortalq
Art Writer
Art Writer
Posty: 278
Rejestracja: 06 lis 2012, 18:00
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: Immortalq » 19 maja 2013, 22:32

Port zmienić Ci mogą, tj. wykreować usługę na nowym o ile technicy stwierdzą taką potrzebę. Nie rozumiem fragment "ile wynosi 1 dB przeliczając na kilometr". O co dokładnie pytasz?


dom3lek123
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 144
Rejestracja: 20 wrz 2010, 20:34
Łącze: Neostrada
Numer GG: 5216606

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: dom3lek123 » 19 maja 2013, 22:36

Immortalq pisze:Port zmienić Ci mogą, tj. wykreować usługę na nowym o ile technicy stwierdzą taką potrzebę. Nie rozumiem fragment "ile wynosi 1 dB przeliczając na kilometr". O co dokładnie pytasz?



Zmianę portu zgłosić z powodem stałej synchronizacji z zapasem SNR? Czy może jednak od razu prośba o zmianę? Miałem na myśli orientacyjną odległość do centrali na podstawie tłumienia.
Neo 20 mb
Obrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5025
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 19 maja 2013, 23:39

dom3lek123 pisze:
Immortalq pisze:Port zmienić Ci mogą, tj. wykreować usługę na nowym o ile technicy stwierdzą taką potrzebę. Nie rozumiem fragment "ile wynosi 1 dB przeliczając na kilometr". O co dokładnie pytasz?



Zmianę portu zgłosić z powodem stałej synchronizacji z zapasem SNR? Czy może jednak od razu prośba o zmianę? Miałem na myśli orientacyjną odległość do centrali na podstawie tłumienia.


Tłumienie na kilometr to od 9 do 14db zależnie od przekrojów linii. Przy czym średnia wychodzi ok 11db bo zazwyczaj przekroje są dwa po drodze ;)
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Kamil_N
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 8
Rejestracja: 29 lip 2013, 11:38
Numer GG: 0

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: Kamil_N » 29 lip 2013, 11:46

Pobieranie Wysyłanie
Margines sygnał/szum
:
23.0 9.0 db
Tłumienie
:
48.5 28.0 db
Prędkość danych
:
1536 864 kbps
Maksymalna prędkość
:
5600 1056 kbps
CRC
:
0 1




na co mogę tu liczyć? bo aktualnie dlm ustawil mi ta smieszna wartosc ktora Panstwo widza

Awatar użytkownika

Scenic
Administrator
Administrator
Posty: 1338
Rejestracja: 29 sty 2011, 9:59
Numer GG: 0

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: Scenic » 30 lip 2013, 19:32

Kamil_N pisze:Pobieranie Wysyłanie
Margines sygnał/szum
:
23.0 9.0 db
Tłumienie
:
48.5 28.0 db
Prędkość danych
:
1536 864 kbps
Maksymalna prędkość
:
5600 1056 kbps
CRC
:
0 1




na co mogę tu liczyć? bo aktualnie dlm ustawil mi ta smieszna wartosc ktora Panstwo widza


Max. jakies 3Mb/s-3,5Mb/s.
2+2=4

Obrazek


daniel40
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 33
Rejestracja: 08 lis 2006, 0:46
Łącze: Neostrada
Numer GG: 5977680
Lokalizacja: Płock

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: daniel40 » 01 lis 2013, 18:41

Obrazek

Panowie... Na papierze mam 10 mb ale takiej prędkości nigdy nie osiągam. Transfer dochodzi do 8 mb do południa. Po południu do północy transfer spada do 0,5 mb. Dzieje się tak od około miesiąca.

Konsultant powiedział że mam bardzo dużo błędów. Pingi w normie 50 ms.

Czy to przeciążenia? Jak parametry mojej lini?

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości