Co na tej linii ?

Tablica o hardware i software związanych z internetem.
Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5015
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 01 lis 2013, 21:11

8-9 powinieneś mieć, te spadki wieczorami to przeciążenia niestety :P , przecież nikt ci prawdy nie powie :D
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


daniel40
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 33
Rejestracja: 08 lis 2006, 0:46
Łącze: Neostrada
Numer GG: 5977680
Lokalizacja: Płock

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: daniel40 » 02 lis 2013, 9:34

best-boy pisze:8-9 powinieneś mieć, te spadki wieczorami to przeciążenia niestety :P , przecież nikt ci prawdy nie powie :D


Mozna to reklamować? Internet dochodzi do 0,5 mb wieczorem.

Po nocy router zapiął synchronizacje na 5 mb tylko.

Konsultantka mówiła że linia sypie mi błędami strasznie. Pingi mam zawsze normalne nigdy opóźnionych.

Dziwi mnie to że gdy robię test prędkości to mogę mieć 5-6 mb i gdy zaraz robię kolejny już mam spadek do 1mb. Strasznie nierówno.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5015
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 02 lis 2013, 10:23

Przydało by się zobaczyć ile jest tych błędów , ale gdyby było strasznie dużo to by zaczął pingi gubić...
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


daniel40
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 33
Rejestracja: 08 lis 2006, 0:46
Łącze: Neostrada
Numer GG: 5977680
Lokalizacja: Płock

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: daniel40 » 03 lis 2013, 22:28

best-boy pisze:Przydało by się zobaczyć ile jest tych błędów , ale gdyby było strasznie dużo to by zaczął pingi gubić...


Obrazek

Po 16h działania sporo błędów...

Dodatkowo spadło synchro downstream

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5015
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 04 lis 2013, 11:37

Wedle obecnego synchro powinno być te 7-8 Mb, jeśli nie ma to przeciążenia.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


daniel40
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 33
Rejestracja: 08 lis 2006, 0:46
Łącze: Neostrada
Numer GG: 5977680
Lokalizacja: Płock

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: daniel40 » 04 lis 2013, 19:11

best-boy pisze:Wedle obecnego synchro powinno być te 7-8 Mb, jeśli nie ma to przeciążenia.


No dobrze, a co z błędami?

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5015
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 04 lis 2013, 20:50

daniel40 pisze:
best-boy pisze:Wedle obecnego synchro powinno być te 7-8 Mb, jeśli nie ma to przeciążenia.


No dobrze, a co z błędami?


Wątpię żeby ktoś się tym przejął , chyba żebyś zgłosił trzaski w telefonie ale najpierw trzeba go mieć.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


daniel40
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 33
Rejestracja: 08 lis 2006, 0:46
Łącze: Neostrada
Numer GG: 5977680
Lokalizacja: Płock

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: daniel40 » 04 lis 2013, 21:27

Obrazek

Parametry sąsiada przez płot... wychodzi ze mam uszkodzona linie?

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5015
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 04 lis 2013, 21:41

Tłumienie macie identyczne tylko że sąsiad ma dużo mniejsze szumy, może w domu masz coś narąbane w instalacji.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


Felson
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 28 cze 2004, 19:38
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: Kraków

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: Felson » 20 lut 2014, 18:35

Witam
Obecnie posiadam opcję 6 Mbps/512 kbps i poniższe parametry (modemo-router Linksys WAG-200G). Czy jest sens pchać się w opcję (do) 10 Mbps, czy linia nie wydoli?

DSL Status: Connected
DSL Modulation Mode: ADSL2+
DSL Path Mode: Interleaved
Downstream Rate: 7451 kbps
Upstream Rate: 638 kbps
Downstream Margin: 13db
Upstream Margin: 11 db
Downstream Line Attenuation: 34 db
Upstream Line Attenuation: 8 db
Downstream Transmit Power: 12 db
Upstream Transmit Power: 21 db
Only Irish coffee provides in a single glass all four essential food groups -- alcohol, caffeine, sugar, and fat.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5015
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 20 lut 2014, 19:39

Wydoli te 10 a może i ze 14 by poszło gdybyś chciał więcej.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


przemx88
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 09 kwie 2014, 14:15
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: przemx88 » 09 kwie 2014, 14:19

Prędkość synchronizacji DSL w górę
672 Kb/s
2.6
Prędkość synchronizacji DSL w dół
3264 Kb/s
2.7
Margines szumu w dół
6.3 dB
Jakość linii (błędy)
2.8
Liczba sekund z błędami (ES) w trakcie pobierania (od momentu ostaniej synchronizacji)
1
2.9
Sekundy z poważnymi błędami (SES) w trakcie pobierania (od momentu ostaniej synchronizacji)

Obecnie przeszedłem na opcje 10 Mb, ale jak widać jest jak jest przez dlm, mam 10 dni na zerwanie nowej umowy i bardzo się zastanawiam czy nie zerwać. Co myślicie?
Miałem 6 mb wczesniej bez DLM i chodziło super, natomiast teraz porażka. Margines szumu szaleje i waha się od -0,3 db do 12 db. Najgorzej jest jak jest deszcz i mokro. Wtedy błędy w marginesie szumu, i ponad 200 błędów es, oraz około 50 ses. Czy to sens zostać przy tak słabej linii przy tej Neostradzie?

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5015
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 09 kwie 2014, 14:22

Pewnie nie masz telefonu i nie możesz zgłosić trzasków na linii ? :P
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


sasanek717
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 18 sie 2014, 23:00
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: sasanek717 » 18 sie 2014, 23:05

Obecna prędkość 10Mb/s

czy jest możliwość opcji 20Mb/s na tych parametrach?

Obrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5015
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 19 sie 2014, 8:30

sasanek717 pisze:Obecna prędkość 10Mb/s

czy jest możliwość opcji 20Mb/s na tych parametrach?

Obrazek


Gdyby to było laboratorium to może by i poszło z 18Mb ale że to orange to licz na jakieś 15-16Mb :)
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości