Co na tej linii ?

Tablica o hardware i software związanych z internetem.

sasanek717
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 18 sie 2014, 23:00
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: sasanek717 » 19 sie 2014, 11:51

best-boy pisze:
sasanek717 pisze:Obecna prędkość 10Mb/s

czy jest możliwość opcji 20Mb/s na tych parametrach?

Obrazek


Gdyby to było laboratorium to może by i poszło z 18Mb ale że to orange to licz na jakieś 15-16Mb :)


Dziękuję za odpowiedź, rozumiem, że mogę zamówić sobie 20Mb/s, ale w rzeczywistości będzie te 15-16 Mb/s ?

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5015
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 19 sie 2014, 16:16

sasanek717 pisze:
best-boy pisze:
sasanek717 pisze:Obecna prędkość 10Mb/s

czy jest możliwość opcji 20Mb/s na tych parametrach?

Obrazek


Gdyby to było laboratorium to może by i poszło z 18Mb ale że to orange to licz na jakieś 15-16Mb :)


Dziękuję za odpowiedź, rozumiem, że mogę zamówić sobie 20Mb/s, ale w rzeczywistości będzie te 15-16 Mb/s ?


Sam sobie odpowiedziałeś.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


sasanek717
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 18 sie 2014, 23:00
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: sasanek717 » 19 sie 2014, 16:55

best-boy pisze:Sam sobie odpowiedziałeś.


Spytałem się bo nie wiem czy jak nie ma pełnych 20Mb/s to czy nie będzie żadnych komplikacji z tego powodu. Dziękuję w takim razie za odpowiedź.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5015
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 19 sie 2014, 16:58

sasanek717 pisze:
best-boy pisze:Sam sobie odpowiedziałeś.


Spytałem się bo nie wiem czy jak nie ma pełnych 20Mb/s to czy nie będzie żadnych komplikacji z tego powodu. Dziękuję w takim razie za odpowiedź.
Pozdrawiam


Są widełki od 11 do 20 więc nie ma problemu, problem mają ci którzy chcieli 20 a mają 11 ;)
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


willis81
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 30 sie 2014, 21:00
Numer GG: 0

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: willis81 » 30 sie 2014, 21:06

obecnie mam neostadę 6mb, podpowiedzcie czy jest szansa na 20 lub nawet 80mb, mój sąsiad (20m odemnie) wziął 80 i ma w graniacach 50.

Parametry lini: router linksys WAG120N
SL VPI/VCI: 0/35
DSL Status: W górę
DSL Mode: ADSL2+
DSL Channel: 0
DSL Upstream Rate: 637 kbps
DSL Downstream Rate: 7454 kbps

Down up
DSL Noise Margin: 283 dB 164 dB
DSL Attenuation: 76 dB 137 dB
DSL Transmit Power: -380 dBm -475 dBm

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5015
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 30 sie 2014, 21:43

willis81 pisze:obecnie mam neostadę 6mb, podpowiedzcie czy jest szansa na 20 lub nawet 80mb, mój sąsiad (20m odemnie) wziął 80 i ma w graniacach 50.

Parametry lini: router linksys WAG120N
SL VPI/VCI: 0/35
DSL Status: W górę
DSL Mode: ADSL2+
DSL Channel: 0
DSL Upstream Rate: 637 kbps
DSL Downstream Rate: 7454 kbps

Down up
DSL Noise Margin: 283 dB 164 dB
DSL Attenuation: 76 dB 137 dB
DSL Transmit Power: -380 dBm -475 dBm


Może nawet ponad 60Mb.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


willis81
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 30 sie 2014, 21:00
Numer GG: 0

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: willis81 » 30 sie 2014, 21:56

best-boy pisze:
willis81 pisze:obecnie mam neostadę 6mb, podpowiedzcie czy jest szansa na 20 lub nawet 80mb, mój sąsiad (20m odemnie) wziął 80 i ma w graniacach 50.

Parametry lini: router linksys WAG120N
SL VPI/VCI: 0/35
DSL Status: W górę
DSL Mode: ADSL2+
DSL Channel: 0
DSL Upstream Rate: 637 kbps
DSL Downstream Rate: 7454 kbps

Down up
DSL Noise Margin: 283 dB 164 dB
DSL Attenuation: 76 dB 137 dB
DSL Transmit Power: -380 dBm -475 dBm


Może nawet ponad 60Mb.


Skąd to wiesz? Sorry, że tak pytam, jednak próbuję dojść czy aby napewno nie mam czego się obawiać. Jakieś 5 lat temu miałem duże problemy z utrzymaniem tych 6mb, stąd moje obawy

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5015
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 30 sie 2014, 22:05

willis81 pisze:
best-boy pisze:
willis81 pisze:obecnie mam neostadę 6mb, podpowiedzcie czy jest szansa na 20 lub nawet 80mb, mój sąsiad (20m odemnie) wziął 80 i ma w graniacach 50.

Parametry lini: router linksys WAG120N
SL VPI/VCI: 0/35
DSL Status: W górę
DSL Mode: ADSL2+
DSL Channel: 0
DSL Upstream Rate: 637 kbps
DSL Downstream Rate: 7454 kbps

Down up
DSL Noise Margin: 283 dB 164 dB
DSL Attenuation: 76 dB 137 dB
DSL Transmit Power: -380 dBm -475 dBm


Może nawet ponad 60Mb.


Skąd to wiesz? Sorry, że tak pytam, jednak próbuję dojść czy aby napewno nie mam czego się obawiać. Jakieś 5 lat temu miałem duże problemy z utrzymaniem tych 6mb, stąd moje obawy


Tłumienie 7db a obecny zapas marginesu 28db jest taki że na ADSL2+ poszło by 20Mbit, nie wiem skąd te stare problemy ale nic na nie nie wskazuje.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


willis81
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 30 sie 2014, 21:00
Numer GG: 0

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: willis81 » 30 sie 2014, 22:11

tłumienie 7db ? z tego co widzę to mam 283/164, sorry za pytania - jestem zielony w tym temacie

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5015
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 30 sie 2014, 23:11

willis81 pisze:tłumienie 7db ? z tego co widzę to mam 283/164, sorry za pytania - jestem zielony w tym temacie


Tłumienie to attenuation i masz 76 ale w tym routerze jest skala 0,1 więc masz 7,6db
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


mietek1970
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 15 wrz 2014, 12:20
Łącze: Multimo
Numer GG: 0

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: mietek1970 » 15 wrz 2014, 12:35

witam mam takie pytanie mam teraz neta 10 mega i chciałbym wiedzieć czy pójdzię coś więcej po tych danych Port Stan TxPkts RxPkts Kolizje Transakcje: B/s Wycofania: B/s Czas pracy
Sieć WAN pppoe 500 504 0 602 862 00:02:38
Sieć LAN1 10M/100M 1787 2778 0 3471 2671 00:03:13
Sieć LAN2 10M/100M 00:03:13
Sieć LAN3 10M/100M 00:03:13
Sieć LAN4 Link Down --
Sieć WLAN 145M 529 133 0 1002 93 00:02:56



Łącze ADSL Pobieranie Przesyłanie
Prędkość połączenia 12448 kbps 993 kbps
Tłumienie linii 25.5 db 10.3 db
Margines zakłóceń 14.9 db 8.5 db
sory za błędy i zgóry wielkie dzięki

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5015
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 15 wrz 2014, 15:51

mietek1970 pisze:witam mam takie pytanie mam teraz neta 10 mega i chciałbym wiedzieć czy pójdzię coś więcej po tych danych Port Stan TxPkts RxPkts Kolizje Transakcje: B/s Wycofania: B/s Czas pracy
Sieć WAN pppoe 500 504 0 602 862 00:02:38
Sieć LAN1 10M/100M 1787 2778 0 3471 2671 00:03:13
Sieć LAN2 10M/100M 00:03:13
Sieć LAN3 10M/100M 00:03:13
Sieć LAN4 Link Down --
Sieć WLAN 145M 529 133 0 1002 93 00:02:56



Łącze ADSL Pobieranie Przesyłanie
Prędkość połączenia 12448 kbps 993 kbps
Tłumienie linii 25.5 db 10.3 db
Margines zakłóceń 14.9 db 8.5 db
sory za błędy i zgóry wielkie dzięki


15-16Mb powinno chodzić.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


karolfilip
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 30 sty 2009, 8:56
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: karolfilip » 07 lis 2014, 19:30

Modulation : G.Dmt
Annex Mode : Annex A/L
Line State : up
Lan Tx : 75859566
Lan Rx : 53486684
ADSL Tx : 14625729
ADSL Rx : 19402909
CRC Down : 0
CRC Up : 4
FEC Down : 4
FEC Up : 61
HEC Down : 45
HEC Up : 0
SNR Up : 15.0
SNR Down : 15.5
Line Attenuation Up : 9.5
Line Attenuation Down : 17.0
Data Rate Up : 736
Data Rate Down : 7456

Takie dane podaje mi Asus DSL-N55U, czy ew. zmianie konfiguracji jak możliwość łącza? Mam starą umowę 10mb, nie wiele dopłacając mogę mieć 80, jestem ciekaw ile faktycznie.

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5015
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 08 lis 2014, 7:30

Więcej jak 40 bym nie brał.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


karolfilip
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 30 sty 2009, 8:56
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: karolfilip » 09 lis 2014, 11:04

best-boy pisze:Więcej jak 40 bym nie brał.

Czy jesteś w stanie prędkość upload podać?
Do 40 to i tak blisko 4x szybciej, warte w mojej ocenie 5 zł.

Dzięki za pomoc!

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości