Co na tej linii ?

Tablica o hardware i software związanych z internetem.
Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5015
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 09 lis 2014, 14:52

karolfilip pisze:
best-boy pisze:Więcej jak 40 bym nie brał.

Czy jesteś w stanie prędkość upload podać?
Do 40 to i tak blisko 4x szybciej, warte w mojej ocenie 5 zł.

Dzięki za pomoc!


5-6Mb.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


lucasmadi
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 26 lut 2007, 7:32
Łącze: Multimo
Numer GG: 5489349
Lokalizacja: Wieliczka [012]

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: lucasmadi » 10 lis 2014, 21:38

Ile max wyciśnie z tego?

Obrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5015
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 10 lis 2014, 21:57

lucasmadi pisze:Ile max wyciśnie z tego?

Obrazek


10Mb o ile jest na centrali ADSL2+, bo obecnie masz GDMT i to jest już max.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


lucasmadi
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 26 lut 2007, 7:32
Łącze: Multimo
Numer GG: 5489349
Lokalizacja: Wieliczka [012]

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: lucasmadi » 10 lis 2014, 22:05

Obecnie mam internet 6mbit i tyle też uzyskuje.
Obawiam się, że przy opcji do 10mbit może być gorzej.
Dlatego wolałbym wziąć opcję do 20mbit, gdyż tam widełki są od 10 do 20 i wtedy miałbym pewne 10mbit.
Jak sprawdzić czy na centrali jest ADSL2+?

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5015
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 11 lis 2014, 7:58

lucasmadi pisze:Obecnie mam internet 6mbit i tyle też uzyskuje.
Obawiam się, że przy opcji do 10mbit może być gorzej.
Dlatego wolałbym wziąć opcję do 20mbit, gdyż tam widełki są od 10 do 20 i wtedy miałbym pewne 10mbit.
Jak sprawdzić czy na centrali jest ADSL2+?


Zadzwonić i spytać, nie da się "sprawdzić".
Chyba że jakiś sąsiad ma 20Mb - to musi mieć ADSL2+.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


DiilGang
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 11 lis 2014, 12:28
Numer GG: 0

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: DiilGang » 11 lis 2014, 12:32

Witam, chciałbym się dowiedzieć, czy da się na tej linii wziąć coś szybszego niż Neostrada do 10 Mbit:
Download Upload

Margines SNR:11.0 18.0 db
Tłumienie linii :25.0 10.0 db
Prędkość: 8128 512 kbps

Da się na takich parametrach założyć VDSL?

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5015
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 11 lis 2014, 12:34

DiilGang pisze:Witam, chciałbym się dowiedzieć, czy da się na tej linii wziąć coś szybszego niż Neostrada do 10 Mbit:
Download Upload

Margines SNR:11.0 18.0 db
Tłumienie linii :25.0 10.0 db
Prędkość: 8128 512 kbps

Da się na takich parametrach założyć VDSL?



Może jakieś 12Mb by poszło a o VDLS raczej zapomnij.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Awatar użytkownika

Adahu
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 20 lis 2014, 23:00
Łącze: Neostrada
Numer GG: 1116220
Lokalizacja: Leszno

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: Adahu » 23 lis 2014, 21:51

Witam wszystkich...

Chciałbym się dowiedzieć, ile można maksymalnie na poniższych parametrach wycisnąć? Obecnie mam - 10 Mb/s, linia ze słupa, odległość od centrali - 890m (wg mapy Targeo).

Obrazek

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. :wink:
Obrazek --->Obrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5015
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 24 lis 2014, 6:58

Adahu pisze:Witam wszystkich...

Chciałbym się dowiedzieć, ile można maksymalnie na poniższych parametrach wycisnąć? Obecnie mam - 10 Mb/s, linia ze słupa, odległość od centrali - 890m (wg mapy Targeo).

Obrazek

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. :wink:


20Mb w ADSL2+ i 60-70Mb w VDSL.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


marcin_ketrzyn
Moderator
Moderator
Posty: 614
Rejestracja: 28 maja 2011, 22:24
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: marcin_ketrzyn » 24 lis 2014, 11:47

W te 60MB to bym tak bardzo nie wierzył
Obrazek

Attenuation: 8.4 dB SNR Margin: 8.9 dB Rate (Kbps): Downstream 85198 Upstream 8567 Attainable Rate (Kbps): 93420


chim123
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 206
Rejestracja: 11 maja 2004, 11:33
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja:
Kontakt:

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: chim123 » 27 lut 2015, 23:42

Witam ponownie.

Proszę o opinię odnośnie poniższych parametrów i możliwości linii co do VDSL. Wydaje mi się, ze powinny być lepsze, tym bardziej że centralka jest tylko 300 m ode mnie. Internet 20 Mb/s, BSA Netia.
Druga sprawa, po wczorajszych zabawach ze zmianą SNR w routerze, obcięło mi synchronizację do 18000 kbit/s. Po jakim czasie wróci pierwotna wartość?

Dziękuję za odpowiedź.

Obrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5015
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 28 lut 2015, 10:19

Do 2 tygodni powinno wrócić ;)
Do centrali na pewno masz blisko bo masz niski tx power .
Myślę że 60 to będzie jak w banku jeśli nie więcej.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


ar2rc
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 25 wrz 2007, 11:06
Łącze: Neostrada

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: ar2rc » 24 cze 2015, 18:26

panowie pomóżcie co na tej lini da się wycisnąć ... obecnie 10 Mb/s

Obrazek


TytusXP
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 193
Rejestracja: 11 lis 2013, 11:38
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: Dąbrowa Tarnowska / Gmina Mędrzechów
Kontakt:

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: TytusXP » 24 cze 2015, 18:35

Opcja DO 20Mb.s powinna działać. Realnie 16-18Mb/s


zbyszek8848
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 03 cze 2010, 13:24
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0

Re: Co na tej linii ?

Nieprzeczytany post autor: zbyszek8848 » 07 wrz 2015, 21:20

A co myślicie o mojej lini?
Na infolinii proponują internet 20 Mb..
Ale czy jest to do osiągnięcia?
http://zapodaj.net/eb506ef6f5d4d.png.html

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości