Netia FTTH światłowód 900 mb opinie

Internet światłowodowy w sieci Netia
Awatar użytkownika
withoutpaprika
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 02 sty 2009, 14:59
Numer GG: 1224245
Lokalizacja: Ursus, Warszawa, Polska

Netia FTTH światłowód 900 mb opinie

Nieprzeczytany postautor: withoutpaprika » 13 maja 2017, 21:28

Cześć,

w tym wątku będę dzielił się informacjami, spostrzeżeniami, wrażeniami na temat łącza światłowodowego od Netii.

moja lokalizacja: Hennela, Ursus, Warszawa

Netia podaje możliwości techniczne na moim adresie na 900. Korzystam z pakietu dla przyjaciół - bez ograniczeń prędkości w cenie 35 zł. W piątek (2017.05.12) podpisałem nową umowę, w salonie na ul. Taśmowa 7A, 02-677 Warszawa

Czekam na montera. To co mam w mieszkaniu wygląda tak:
https://drive.google.com/file/d/0B4hL56 ... sp=sharing

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


Awatar użytkownika
withoutpaprika
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 02 sty 2009, 14:59
Numer GG: 1224245
Lokalizacja: Ursus, Warszawa, Polska

Re: Netia FTTH światłowód 900 mb opinie

Nieprzeczytany postautor: withoutpaprika » 27 cze 2017, 21:45

Jestem po instalacji.
Netia nie oferuje technologii FTTH. Podłączają po skrętce na ETTH. Netia Światłowód i prędkości rzędu 900 Mbps to tylko hasło reklamowe. Hasło, które wprowadza potencjalnego klienta w błąd. Pomimo tego, że do mieszkania doprowadzone są włókna światłowodowe, Netia nie podłącza w tej technologii. Z tego co wiem nigdzie w Warszawie nie ma FTTH. Maksymalne prędkości jakie udało mi się osiągnąć to 320 Mbps - oczywiście dyskusyjne.

W umowie jest co innego, możliwości techniczne podają inne, monter mówi co innego. Nie zgadza się nawet sprzęt, który podłączają. Nie dysponują urządzeniem w które można wpiąć światłowód.

Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4910
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Netia FTTH światłowód 900 mb opinie

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 28 cze 2017, 9:29

withoutpaprika pisze:Jestem po instalacji.
Netia nie oferuje technologii FTTH. Podłączają po skrętce na ETTH. Netia Światłowód i prędkości rzędu 900 Mbps to tylko hasło reklamowe. Hasło, które wprowadza potencjalnego klienta w błąd. Pomimo tego, że do mieszkania doprowadzone są włókna światłowodowe, Netia nie podłącza w tej technologii. Z tego co wiem nigdzie w Warszawie nie ma FTTH. Maksymalne prędkości jakie udało mi się osiągnąć to 320 Mbps - oczywiście dyskusyjne.

W umowie jest co innego, możliwości techniczne podają inne, monter mówi co innego. Nie zgadza się nawet sprzęt, który podłączają. Nie dysponują urządzeniem w które można wpiąć światłowód.


Ale jednak do domu wchodzą włóknem? Bo już nie rozumiem.

p.s. Czemu nie jestem zdziwiony :)
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Awatar użytkownika
withoutpaprika
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 02 sty 2009, 14:59
Numer GG: 1224245
Lokalizacja: Ursus, Warszawa, Polska

Re: Netia FTTH światłowód 900 mb opinie

Nieprzeczytany postautor: withoutpaprika » 28 cze 2017, 21:44

Włókna są ale nie są wykorzystywane. Nie mam pojęcia dlaczego.
Monter (te chłopaki co przyszły to jest temat na osobną opowieść) tłumaczył, że światłowód doprowadzony tylko do piwnicy.

Do mieszkania wchodzą kablem miedzianym na ETTH.

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.


Awatar użytkownika
best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4910
Rejestracja: 22 maja 2010, 19:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Netia FTTH światłowód 900 mb opinie

Nieprzeczytany postautor: best-boy » 29 cze 2017, 7:47

withoutpaprika pisze:Włókna są ale nie są wykorzystywane. Nie mam pojęcia dlaczego.
Monter (te chłopaki co przyszły to jest temat na osobną opowieść) tłumaczył, że światłowód doprowadzony tylko do piwnicy.

Do mieszkania wchodzą kablem miedzianym na ETTH.


No to fajny fiber :) , pewnie switcha mają w piwnicy a do lokali leci ETH :lol: :lol: :lol:
I co, jakiś łoś wykręci bezpiecznik w piwnicy i blok nie ma neta, dobre dobre.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

koszczak
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 02 wrz 2017, 13:09
Numer GG: 0

Re: Netia FTTH światłowód 900 mb opinie

Nieprzeczytany postautor: koszczak » 02 wrz 2017, 13:11

Ja również będę korzystał z tej oferty i również do 900 Mb/s w teorii tak jak mówiłeś FTTH jednak zobaczymy jak to będzie po instalacji:)

Disable adblock

Ten serwis utrzymywany jest z reklam i darowizn.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że blokujesz nasze reklamy.
Proszę rozważyć Darowizne aby wesprzeć serwis.



Wróć do „Netia FTTH”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość