Pani z Netii

Tablica o usłudze Net24 Netii

damianD
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 12 sie 2007, 16:42
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: Kraków

Re: Pani z Netii

Nieprzeczytany post autor: damianD » 17 cze 2010, 23:20

bdkacz pisze:Nikomu TP nie da Fasta na 20 Mb/s...

Rozmawiałem z konsultantem Netii a nie TP.
Ale pewnie i Netia nie da Fasta przy 20Mb/s :(


kamil323
Bywalec
Bywalec
Posty: 401
Rejestracja: 16 lip 2005, 8:19
Łącze: Neostrada Fiber
Lokalizacja: Warszawa

Re: Pani z Netii

Nieprzeczytany post autor: kamil323 » 17 cze 2010, 23:27

Chyba że to LLU...
Obrazek
512 ==> 28.02.2007 Net24 1Mb/s ==> 1.01.2010 Net24 6Mb/s ==> 01.06.2010 20Mb/s :D


osd
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Posty: 612
Rejestracja: 22 sty 2007, 22:00
Łącze: Neostrada Fiber
Lokalizacja: Gliwice

Re: Pani z Netii

Nieprzeczytany post autor: osd » 17 cze 2010, 23:53

damianD pisze:
bdkacz pisze:Nikomu TP nie da Fasta na 20 Mb/s...

Rozmawiałem z konsultantem Netii a nie TP.
Ale pewnie i Netia nie da Fasta przy 20Mb/s :(



Ale jak bierzesz poprzez BSA to TP ustawia.
Net24 20Mb
Obrazek Obrazek


Juzef
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 82
Rejestracja: 19 lis 2007, 20:41
Numer GG: 0

Re: Pani z Netii

Nieprzeczytany post autor: Juzef » 18 cze 2010, 12:24

Mam umowę w Multimo na 2mbit do grudnia b.r. Z Netii właśnie zaczęli do mnie wydzwaniać i twierdzą, że możliwości techniczne mają na 1mbit lub 6mbit. Czy to nie dziwne? Chciałbym 2mbit dalej, ale oni twierdzą, że 'niedasie'.
Ostatecznie 6mbit bym wziął, chociaż na 2mbit mi dobrze, ale średnio teraz płacę 55zł, a Netia twierdzi, że za 59zł daje 6mbit bez telefonu. Kiepsko, że na 2 lata... Ale twierdzą też, że w razie promocyj dalszych, można z nich skorzystać w tym czasie.
Na Multimo nie narzekam, chociaż teraz wygląda, jakby Netia dawał drożej, chociaż do grudnia kto wie, co się wydarzy...
Co powiecie, iść na to, czy jest tu jakiś hak zakamuflowany?


bdkacz
Wiarus
Wiarus
Posty: 3191
Rejestracja: 23 sty 2005, 0:23
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0
Lokalizacja: strefa 44

Re: Pani z Netii

Nieprzeczytany post autor: bdkacz » 18 cze 2010, 12:26

59zł bez telefonu w Netii, ale jakiś telefon musisz mieć inaczej dochodzi 30zł za utrzymanie linii
Netia LLU + Netgear DGND3700v2:
ObrazekObrazekParametry linii

Awatar użytkownika

g83
Bywalec
Bywalec
Posty: 416
Rejestracja: 03 sty 2007, 21:28
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: Krk

Re: Pani z Netii

Nieprzeczytany post autor: g83 » 18 cze 2010, 12:44

Juzef pisze:Mam umowę w Multimo na 2mbit do grudnia b.r. Z Netii właśnie zaczęli do mnie wydzwaniać i twierdzą, że możliwości techniczne mają na 1mbit lub 6mbit. Czy to nie dziwne? Chciałbym 2mbit dalej, ale oni twierdzą, że 'niedasie'.
Ostatecznie 6mbit bym wziął, chociaż na 2mbit mi dobrze, ale średnio teraz płacę 55zł, a Netia twierdzi, że za 59zł daje 6mbit bez telefonu. Kiepsko, że na 2 lata... Ale twierdzą też, że w razie promocyj dalszych, można z nich skorzystać w tym czasie.
Na Multimo nie narzekam, chociaż teraz wygląda, jakby Netia dawał drożej, chociaż do grudnia kto wie, co się wydarzy...
Co powiecie, iść na to, czy jest tu jakiś hak zakamuflowany?


Nie masz co się śpieszyć ... od 1 września Multimo powinno mieć nową promocję więc może będzie coś ciekawego...


damianD
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 12 sie 2007, 16:42
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: Kraków

Re: Pani z Netii

Nieprzeczytany post autor: damianD » 18 cze 2010, 19:25

Pisząc post na pierwszej stronie, chodziło mi o
damianD pisze: Pan po konsultacji 2 minutowej z kimś z biura powiedział, że tryb Fast mogę sobie dowolnie ustawić na routerze.

Czyli konsultanci z infolinii nie udzielają rzetelnej wiedzy.

Ale jak bierzesz poprzez BSA to TP ustawia.

Czy jeżeli będę miał internet na kablu TP świadczony przez Netię (BSA) (zakładając, że będą techniczne możliwości ustawienia na tryb fast), to muszę zadzwonić z prośbą o przestawienie do TP czy do Netii?

Awatar użytkownika

g83
Bywalec
Bywalec
Posty: 416
Rejestracja: 03 sty 2007, 21:28
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: Krk

Re: Pani z Netii

Nieprzeczytany post autor: g83 » 18 cze 2010, 19:52

damianD pisze:
Czy jeżeli będę miał internet na kablu TP świadczony przez Netię (BSA) (zakładając, że będą techniczne możliwości ustawienia na tryb fast), to muszę zadzwonić z prośbą o przestawienie do TP czy do Netii?


A jesteś klientem TPSA czy Netii?


damianD
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 12 sie 2007, 16:42
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: Kraków

Re: Pani z Netii

Nieprzeczytany post autor: damianD » 18 cze 2010, 20:41

Jestem klientem TP.
Telefon zostaje w TP, tylko internet chciałabym przenieść do Netii.

Awatar użytkownika

g83
Bywalec
Bywalec
Posty: 416
Rejestracja: 03 sty 2007, 21:28
Łącze: Net24
Numer GG: 0
Lokalizacja: Krk

Re: Pani z Netii

Nieprzeczytany post autor: g83 » 18 cze 2010, 22:16

damianD pisze:Jestem klientem TP.
Telefon zostaje w TP, tylko internet chciałabym przenieść do Netii.


Czyli jesteś/będziesz klientem Netii jeśli chodzi o Internet, więc wszystkie sprawy związane z Internetem będziesz załatwiał tylko i wyłącznie poprzez Netię (a dopiero Netia będzie załatwiać zmianę ustawień w TPSA).


gabin
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 44
Rejestracja: 10 lut 2007, 15:07
Lokalizacja: okolice Wa-wy

Re: Pani z Netii

Nieprzeczytany post autor: gabin » 26 cze 2010, 16:31

Witam.
Mam BSA netii 1Mbit.Dziś dzwoniła pani z ofertą przedłużenia umowy. 6 mega za 59 zł
Ale czy przy tych parametrach ruszy 6 mega ?????????
Ja mam troche inny plan.Chce skończyć umowę BSA i wtedy starać sie podpisać LLU 4 mega bo to bardziej realne.
Co wy na to ?
Obrazek
NET24 1Mega


VanHelsing
Wiarus
Wiarus
Posty: 2038
Rejestracja: 19 lut 2006, 14:56
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Pani z Netii

Nieprzeczytany post autor: VanHelsing » 26 cze 2010, 16:35

gabin
Gdybyś był w zasięgu LLU, to by Ci to pewnie zaproponowali, bo też mają w tym interes.
6Mb powinno latać.

Skoro jesteś z okolic Warszawy, to może pomyśl o etlinku.
Netia - już więcej s[wulg.]ć się nie da


gabin
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 44
Rejestracja: 10 lut 2007, 15:07
Lokalizacja: okolice Wa-wy

Re: Pani z Netii

Nieprzeczytany post autor: gabin » 26 cze 2010, 16:52

Moja centrala Błonie ma LLU.Tylko podobno migracja następuje stopniowo harmonogramem a nie na życzenie.Ale jeśli rozwiąże starą umowę to może nowa będzie LLU
NET24 1Mega

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości