jaki modem do dialogu 10Mb/s ?

Pytania i informacje dotyczące Dialog Internet

Topic author
marlowe
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 24 maja 2004, 0:21
Numer GG: 0
Lokalizacja: stacja PKP
Kontakt:

jaki modem do dialogu 10Mb/s ?

Nieprzeczytany post autor: marlowe » 17 sty 2011, 13:21

mam łącze 10 Mb/s w dialogu, przy modemie ASMAX nie dało sie nic zrobic,
utraty synchronizacji i rozlaczanie co poł godziny. Niby z maksymalna
predkoscia sciagalem ale co z tego skoro zrywało czesto polaczenie.
Zmieniłem modem na starego Callisto 821 i w gole nie rozlacza!! Net chodzi
cudownie. Tyle ze max predkosc to 7 Mb/s. Czy ten modem ma takie
ograniczenie? Da sie to jakos odblokowac?
A jeśli nie to jaki modem kupić?
olsen

Awatar użytkownika

Vieslav
Moderator
Moderator
Posty: 966
Rejestracja: 28 lip 2006, 12:30
Łącze: Modem
Numer GG: 0
Lokalizacja: 0-81

Re: jaki modem do dialogu 10Mb/s ?

Nieprzeczytany post autor: Vieslav » 20 sty 2011, 13:17

Podaj parametry linii.
Obrazek


Topic author
marlowe
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 24 maja 2004, 0:21
Numer GG: 0
Lokalizacja: stacja PKP
Kontakt:

Re: jaki modem do dialogu 10Mb/s ?

Nieprzeczytany post autor: marlowe » 21 sty 2011, 10:37

A czy można w ogóle dostać się do tego modemu (asmax AR801 MP) ?? żeby sprawdzić parametry linii?
olsen

Awatar użytkownika

Vieslav
Moderator
Moderator
Posty: 966
Rejestracja: 28 lip 2006, 12:30
Łącze: Modem
Numer GG: 0
Lokalizacja: 0-81

Re: jaki modem do dialogu 10Mb/s ?

Nieprzeczytany post autor: Vieslav » 21 sty 2011, 10:50

Start-->uruchom-->cmd-->ipconfig /all, szukasz karty do której jest podłączony ruter. Brama domyślna jest adresem, który musisz wpisać w przeglądarkę aby otworzyć konfiguracje.
Obrazek


Topic author
marlowe
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 24 maja 2004, 0:21
Numer GG: 0
Lokalizacja: stacja PKP
Kontakt:

Re: jaki modem do dialogu 10Mb/s ?

Nieprzeczytany post autor: marlowe » 22 sty 2011, 11:50

to nie takie proste :)
ten modem jest zablokowany przez dialog
nie da sie tak jak piszesz
olsen

Awatar użytkownika

Vieslav
Moderator
Moderator
Posty: 966
Rejestracja: 28 lip 2006, 12:30
Łącze: Modem
Numer GG: 0
Lokalizacja: 0-81

Re: jaki modem do dialogu 10Mb/s ?

Nieprzeczytany post autor: Vieslav » 22 sty 2011, 20:10

Tak myślałem. A ten drugi?
Obrazek


Topic author
marlowe
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 24 maja 2004, 0:21
Numer GG: 0
Lokalizacja: stacja PKP
Kontakt:

Re: jaki modem do dialogu 10Mb/s ?

Nieprzeczytany post autor: marlowe » 28 sty 2011, 0:04

abstrachujac juz od tego czy parametry mam dobre czy złe, jaki modem (router ewentualnie, ale łącze nie bedzie dzielone) bedzie do bre do sieci Dialog (nie na łączach TPSA) do predkosci 10 Mb/s ?
olsen


Eltel
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 60
Rejestracja: 30 paź 2010, 17:39
Łącze: Modem
Numer GG: 0

Re: jaki modem do dialogu 10Mb/s ?

Nieprzeczytany post autor: Eltel » 28 sty 2011, 0:10

Siemens SpeedStream 4100 z annexem B.
Vectra 8,0 Mb/s Thomson TMC420 + TP-Link WR740N


Topic author
marlowe
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 24 maja 2004, 0:21
Numer GG: 0
Lokalizacja: stacja PKP
Kontakt:

Re: jaki modem do dialogu 10Mb/s ?

Nieprzeczytany post autor: marlowe » 28 sty 2011, 10:56

@Eltel
Siemens SpeedStream 4100 z annexem B nigdzie nie mozna kupic, chyba że używany a ja wolałbym nowy
może jakis inny model....?
olsen


Eltel
Starszy Użytkownik
Starszy Użytkownik
Posty: 60
Rejestracja: 30 paź 2010, 17:39
Łącze: Modem
Numer GG: 0

Re: jaki modem do dialogu 10Mb/s ?

Nieprzeczytany post autor: Eltel » 28 sty 2011, 15:44

Sprawdź PW.
Vectra 8,0 Mb/s Thomson TMC420 + TP-Link WR740N


connor
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 04 lut 2011, 12:59
Łącze: Aster
Numer GG: 0

Re: jaki modem do dialogu 10Mb/s ?

Nieprzeczytany post autor: connor » 02 lut 2012, 10:41

ja posiadam router/modem Tp-Link TD-W8960N
nie wiedziałem że do dialogu potrzebny jest annex b, a ten router w oryginale nie obsługuje tego

na jakimś niemieckim forum znalazłem rozwiązanie, ze strony tp-linka należy ściągnąć najnowszy soft do TD-W8960NB
to brakujące B to jest właśnie ten annex
dziwna jest decyzja producenta, który nie aplikuje tej funkcji przy produkcji, na szczęście soft wgrany bez problemu i router działa świetnie

EDIT: z tego co zauważyłem to na stronie tp-link: http://www.tp-link.com.pl/support/download/ są dostępne soft z B do każdego sprzętu
dawniej: Obrazek teraz: Obrazek

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 5026
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: jaki modem do dialogu 10Mb/s ?

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 07 mar 2012, 17:11

Eeee nie rozpędzajcie się tak, to jest dialog NA LINII TP, więc ma być normalnie annex A.
Możesz sobie poczytać w tematach o neostradzie jaki router kupić bo to na jedno wychodzi.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.

Awatar użytkownika

Vieslav
Moderator
Moderator
Posty: 966
Rejestracja: 28 lip 2006, 12:30
Łącze: Modem
Numer GG: 0
Lokalizacja: 0-81

Re: jaki modem do dialogu 10Mb/s ?

Nieprzeczytany post autor: Vieslav » 10 mar 2012, 16:55

marlowe pisze:abstrachujac juz od tego czy parametry mam dobre czy złe, jaki modem (router ewentualnie, ale łącze nie bedzie dzielone) bedzie do bre do sieci Dialog (nie na łączach TPSA) do predkosci 10 Mb/s ?

Czytać umie?
Obrazek

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości