Możliwość podłączenia usług UPC do domku jednorodzinnego
-
Topic author - Nowicjusz
- Łącze: Neostrada
- Numer GG: 814650
Możliwość podłączenia usług UPC do domku jednorodzinnego
Witam
Od jakiegoś czasu chciałbym zmienić dostawce internetu na UPC. Podobają mi się ich warunki, ale nie w tym rzecz. Problem polega na tym, że mieszkam w domku jednorodzinnym i po sprawdzeniu "dostępności usług" na ich stronie internetowej pojawił się komunikat o ich braku. Moja lokalizacja znajduje się około 110 metrów od bloku, w którym UPC posiada swoją infrastrukturę. Tutaj pojawia się moje pytanie: czy istnieje możliwość podłączenia usług UPC do domku jednorodzinnego oczywiście na koszt przyszłego abonenta? Słyszałem, że kiedyś można było się z "nimi" dogadać, ale nie wiem jak jest teraz. Mam nadzieję, że pomożecie mi rozwiać wszelkie wątpliwości. ;)
Pozdrawiam
Od jakiegoś czasu chciałbym zmienić dostawce internetu na UPC. Podobają mi się ich warunki, ale nie w tym rzecz. Problem polega na tym, że mieszkam w domku jednorodzinnym i po sprawdzeniu "dostępności usług" na ich stronie internetowej pojawił się komunikat o ich braku. Moja lokalizacja znajduje się około 110 metrów od bloku, w którym UPC posiada swoją infrastrukturę. Tutaj pojawia się moje pytanie: czy istnieje możliwość podłączenia usług UPC do domku jednorodzinnego oczywiście na koszt przyszłego abonenta? Słyszałem, że kiedyś można było się z "nimi" dogadać, ale nie wiem jak jest teraz. Mam nadzieję, że pomożecie mi rozwiać wszelkie wątpliwości. ;)
Pozdrawiam
-
- Administrator
- Łącze: Neostrada
- Numer GG: 0
Re: Możliwość podłączenia usług UPC do domku jednorodzinnego
Jeśli nie mają tam swojej trasy kanałowej to pewnie nie.
Dzierżawa studzienek wyniesie tyle ile im zapłacisz abonamentu.
Gdyby to było takie proste jak się wydaje..... no ale nie jest
Opcja gorsza, jeśli w cale nie ma studzienek to trzeba mieć projektanta, pozwolenie od właściciela gruntu, projekt, wykonawcę : to tylko kilka-naście tysięcy ;) , po 10 latach im się zwróci ten twój abonament.
Sam sobie odpowiedz.
Dzierżawa studzienek wyniesie tyle ile im zapłacisz abonamentu.
Gdyby to było takie proste jak się wydaje..... no ale nie jest

Opcja gorsza, jeśli w cale nie ma studzienek to trzeba mieć projektanta, pozwolenie od właściciela gruntu, projekt, wykonawcę : to tylko kilka-naście tysięcy ;) , po 10 latach im się zwróci ten twój abonament.
Sam sobie odpowiedz.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.
-
- Nowicjusz
- Numer GG: 109876
UPC działa głownie w miastach. Wszędzie gdzie mają światłowody.
Ja próbowałem u nas na wiosce i nie powiodło się, niestety. Zbyt wielki koszt, żeby miało to sens.
Niestety ale UPC ma ograniczony dostęp nawet w dużych miastach nie wszędzie da się podpiąć :(
Racja ja mieszkam prawie w centrum Katowic i niestety nie mam możliwości skorzystania z ich usług
W Katowicach w ubiegłym roku okablowali także ulice z domkami, więc może w innych miastach też niebawem się zdecydują. Na przykład w dzielnicach Podlesie i Kostuchna, gdzie są prawie same domki, wszędzie weszło UPC.