Netia "Internet premium 50" - pytanie

Tablica o usłudze Net24 Netii

Topic author
Macko5
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 10 mar 2013, 9:50
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Netia "Internet premium 50" - pytanie

Nieprzeczytany post autor: Macko5 » 10 mar 2013, 9:56

Witam, jestem zainteresowany promocją netii na internet 50MB ale nie jestem do końca pewny "jak to działa". Chodzi mianowicie o to, że aktualnie posiadam internet 20mb w netii, jednak moje łącze nie pozwala na pełne 20MB tylko jakieś 17-18. Czy internet 50MB również działa w ADSL2+ i pomimo większych opłat będę dalej miał te "marne" 18MB"?? Czy tutaj już mamy do czynienia z innym typem transmisji i kabel nie będzie przeszkodą? Kiedyś dzwonił do mnie przedstawiciel TP i przekonywał mnie, że mam warunki do korzystania z tej przepustowości łącza. A może coś innego zamiast netii??
Gdzieś są lepsze promocje? Szukam internetu+telefonu.
Dziękuję i pozdrawiam

Tutaj na szybko parametry z ADSL2+

DSL Upstream Rate: 1149667
DSL Downstream Rate: 19689175

---------------------Down-------up
DSL Noise Margin: 8.0 dB 6.10 dB
DSL Attenuation: 5.0 dB 20.5 dB
DSL Transmit Power: 20.3 dBm 8.4 dBm


VanHelsing
Wiarus
Wiarus
Posty: 2038
Rejestracja: 19 lut 2006, 14:56
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Netia "Internet premium 50" - pytanie

Nieprzeczytany post autor: VanHelsing » 10 mar 2013, 10:34

@Macko5
50Mb jest w VDSL i tylko na linii własnej Netii, 40Mb niby sprzedają na BSA, ale jeszcze nie spotkałem takiego przypadku.

Z tego co widzę to masz jakiegoś Linksysa, bo kolejność danych jest pomieszana.
Jeżeli rzeczywiście masz 20dB tłumienia, to nie zamówisz VDSL w Netii, w TP może, ale prędkość i tak będzie gdzieś w przedziale 20-30Mb/s (bliżej 20).
Netia - już więcej s[wulg.]ć się nie da


Topic author
Macko5
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 10 mar 2013, 9:50
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Netia "Internet premium 50" - pytanie

Nieprzeczytany post autor: Macko5 » 10 mar 2013, 10:37

Czyli nie mogę wziąć netii 50MB na linii TP? Download by się zwiększył, ale minimalnie? A jak upload, bo na nim też mi trochę zależy (streamy)??

Edit. Tak, to jest linksys.. WAG54G2.. Router musiałbym zmienić? Bo nie widzę modulacji VDSL

Awatar użytkownika

best-boy
Administrator
Administrator
Posty: 4996
Rejestracja: 22 maja 2010, 20:21
Łącze: Neostrada
Numer GG: 0
Lokalizacja: LUBANJLG/PE3

Re: Netia "Internet premium 50" - pytanie

Nieprzeczytany post autor: best-boy » 10 mar 2013, 10:41

1.Oferta tylko na LLU, czyli linia tepsy odpada.
2.Router zdecydowanie inny.
http://www.speedtest.net/my-result/3432356442
Oddam w dobre ręce skrypty do routerów z softem BILION i jego wszystkie klony.


VanHelsing
Wiarus
Wiarus
Posty: 2038
Rejestracja: 19 lut 2006, 14:56
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Netia "Internet premium 50" - pytanie

Nieprzeczytany post autor: VanHelsing » 10 mar 2013, 10:48

@Macko5
Netia daje teraz specjalnego Netia Spota do VDSL, ale na tej linii nie masz co na to liczyć.
W TP jest jakaś szansa, jeżeli zależy Ci na upload, ale to też ruletka (no i na Neo youtube się tnie).
Netia - już więcej s[wulg.]ć się nie da


Topic author
Macko5
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 10 mar 2013, 9:50
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Netia "Internet premium 50" - pytanie

Nieprzeczytany post autor: Macko5 » 10 mar 2013, 11:29

Youtube tnie na NEO? nigdy nie słyszałem o czymś takim.. A duże problemy z tym YT są? Chyba jednak odpuszczę. A upload miał bym w granicach maximum czy tylko niewiele więcej niż te marne 1MB?


VanHelsing
Wiarus
Wiarus
Posty: 2038
Rejestracja: 19 lut 2006, 14:56
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Netia "Internet premium 50" - pytanie

Nieprzeczytany post autor: VanHelsing » 10 mar 2013, 11:47

O YT więcej jest tutaj: viewtopic.php?f=8&t=19525
A konkretniej na drugiej stronie tego artykułu: http://www.wykop.pl/ramka/1431829/neost ... e-narobic/
Przy 20dB nie powinni VDSL w ogóle sprzedawać, ale może koło 3Mb uploadu by było.
Netia - już więcej s[wulg.]ć się nie da


Topic author
Macko5
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 10 mar 2013, 9:50
Łącze: Neostrada Fiber
Numer GG: 0

Re: Netia "Internet premium 50" - pytanie

Nieprzeczytany post autor: Macko5 » 10 mar 2013, 12:24

Ok, dzięki za informacje (best-boy i VanHelsing) :) Pozdrawiam

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości